Pošaljite upit

Gume cjelogodišnje - popularna alternativa zimskim i ljetnim gumama

Gume cjelogodišnje umjesto posebnih kompleta guma za zimske i ljetne mjesece? Gume koje su cjelogodišnjeg trajanja sve su traženija opcija i zauzimaju sve veći prostor na tržištu kao solidna alternativa zimskim i ljetnim gumama. Premda se ne mogu nositi s ekstremnim vremenskim uvjetima i velikim temperaturnim oscilacijama, ipak su pouzdan i povoljan odabir koji će vam omogućiti udobnu vožnju kroz cijelu godinu uz uštedu i novca i vremena. Brojni renomirani proizvođači su ih uvrstili u svoju ponudu pa tako imamo Kleberove gume cjelogodišnje ili Goodyearove te cjelogodišnje gume Toyo, a Michelin gume cjelogodišnje namjene izdvajaju se kao vrh ponude.


Kako se provodi testiranje cjelogodišnjih guma i što ono mora pokazati

Kako bismo provjerili pouzdanost guma cjelogodišnje primjene, njihovo testiranje mora obuhvatiti više parametara nego što je to slučaj sa „običnim“ odnosno specijaliziranim gumama za ljeto i zimu. U snježnim uvjetima ili na kiši ih tretiramo kao zimske gume, dok se testiranja na suhom i toplom vremenu provode u ljetnim mjesecima. Poprilično je teško naći gumu za cjelogodišnju upotrebu koja će posve uspješno obuhvatiti sve aspekte, no Cross Climate Michelin-ova guma cjelogodišnja se je kao pretežno ljetna guma za toplo vrijeme na testiranjima pokazala pouzdanom i na snijegu i na poledici. Od boljih tu su i Goodyearcjelogodišnje gume.

PROVIJERITE GOODYEAR CIJELOGOSIŠNJE GUME U AKCIJI

Što izdvaja Michelin-ove gume za cjelogodišnju upotrebu od ostalih

Michelin reklamira svoje Cross Climate gume kao bazično ljetne gume sa dodanim zimskim performansama, stoga su njihovi rezultati na testiranjima u uvjetima zimske vožnje ugodno iznenađujući. U komparativnom omjeru s Michelin gumama za cjelogodišnju upotrebu možemo reći kako je većina drugih guma cjelogodišnjeg profila imala problema s ponašanjem u ljetnim uvjetima zbog visokih temperatura, što se odrazilo na razine tlaka u gumama, a posljedično i na performanse. U standardnoj širini guma za vozila srednje klase 205/55 R 16 V Michelin je nadjačao konkurenciju bez premca. Kako biste uspješno zamijenili specijalne gume bez kompromisa, svakako se odlučite za Michelin gume cjelogodišnje.

gume cjelogodišnje Kleber michelin gume cjelogodišnje Vulkanizerstvo Furlan