Kran kit je namjenjen sastavljanju mosne dizalice u vlastitoj režiji

Kran kit je specifičan komplet svih dijelova koji su potrebni za samostalnu izgradnju kran dizalice. Donedavno je bilo nezamislivo da netko može sam kod kuće sastaviti dizalicu za svoje potrebe, ali tehnologija na tom području je jako napredovala. Sve vrste dizalica su doživjele velike promjene i postale su puno sigurnije, pouzdanije, svestranije i snažnije.

Naprijedak na mnogim područjima bez modernih dizalica ne bi bilo moguće ni zamisliti. Imaju bitnu ulogu u radnom procesu u modernoj proizvodnji, trgovini, servisima i drugdje. I napredak u građevinarstvu podržavaju sve snažnije dizalice bez kojih se ne mogu graditi neboderi i moderne visoke zgrade te mostovi koji spajaju udaljene dijelove kopne zemlje.

Kran dizalica preuzima težak posao dizanja i premještanja tereta i tako omogućava velike i manje radove i je nepogrešiva. Kran kit komplet za izgradnju mosne dizalice je stoga tražen proizvod na tržištu. Proizvodi ga istaknuta tvrtka Indenna dvigala koja je jedan najvećih proizvođaća i ima jednog najpouzdanijih servisa kranskih dizalica u Sloveniji i šire.

Kran kit

Kran kit sadrži vrhunske dizalične komponente

Indennin stručni tim dizajnira vrlo različite i fleksibilne modele dizalica koje mogu nuditi široki spektar rješenja na području podizanja tereta. Stoga su prilagođene za brojne poduhvate u industriji, građevinarstvu, servisnim radionicama i drugdje i zadovoljavaju najviše standarde na svim područjima rada i sigurnosti. U tvrtki su uvijek na raspolaganju i za savjetovanje o najprikladnijem izboru dizalice za specifično radno okruženje.

Zbog tako bogatog iskustva mogli su dizajnirati komplet Kran kit koji savršeno dopunjuje njihovu ponudu i u kojem su sve komponente vrhunske kvalitete za izradu dizalice u samogradnji. Te komponente su naravno prilagođene za lakšu montažu. U komplet je uključena također elektrooprema potrebna za besprijekoran rad i svi kabeli. Sve je testirano i frekvencijski regulatori su parametrizirani da je rad potpuno siguran. Nosivost ove mosne dizalice je 80 tona i najveći raspon 30 metara.

Stručni tim tvrtke zavezuje se pomoći i savjetovati kod sastavljanja i testiranja dizalice svim kupcima koji zatraže pomoć. Komplet Kran kit sadrži izvedbenu i projektnu dokumentaciju koja je osnova za izgradnju ove mosne dizalice.

Po toj dokumentaciji svako može pravilno sastaviti sve komponente, među kojima su: tipsko lančano i uženo vitlo, dvije čeonih nosača mosta i pogona vožnje mosta, frekventna regulacija za pogone dizanja i spuštanja te vožnje vitla i mosta, kabelska vuča ili energetski lanac koji je potreban za napajanje vitla, granični prekidači za vožnju dizalice i vitla i za dizanje i za upravljanje dizalicom viseća tipkovnica ili radijske komande s kojima je rad sigurniji i ekonomičniji. Jedina komponentna koja nedostaje u kompletu je glavni nosač mosta.

kran dizalica

Prednosti mosne dizalice

Mosna dizalica koju se može sastaviti s Kran kitom je vrlo raširena i se koristi u tvornicama, skladištima, različitim radionicama, brodogradilištima i slično. Ima obliku mosta i se sastoji od željezne konstrukcije, mehanizma za kretanje i kolica. Postoje jednogredne i dvogredne, pri tomu su jednogredne manje nosive od dvogrednih. Biti mogu ručne koje se koriste uglavnom u manjim radionicama, servisima i za montaže, a za veće radove su najprikladnije elektrificirane tromotorne mosne dizalice.

Vse dizalice ove vrste se kreću po stazama vrlo različitom brzinom – otprilike od 60 do 125 metara na minuto. Mehanizam za dizanje odnosno kuka se nalazi na kolicama. Za duge terete se koriste dizalice s dviju paralelnih kolica. Jer se sve radi na visini ostaje na podu više radnog prostora i to je još jedna od velikih prednosti mosne dizalice.


Servis kranskih dizalica na najvišoj razini

Redoviti servis kranskih dizalica je neobhodan i vrlo važan jer sprječava nastanak iznenadnih kvarova, a time sprječava i materijalne troškove koji nastaju zbog zaustavljanja rada u tvornicama i drugdje. Tvrtka Indenna raspolaga s profesionalnom i pouzdanom servisnom ekipom koja osigurava intervencije neprekidno 24 sati svaki dan u tjednu.

Kupci njezinih kran dizalica mogu u primjeru kvara računati na brzu intervenciju servisera, jer ima tvrtka servisne ekipe u svim gradovima u kojima ima svoje podružnice: pored Ljubljane još u Zagrebu, Beogradu, Gračanici i Skopju. Da su serviseri što brže kod kupaca imaju pored svojih ekipa na raspolaganju i neke druge servisne ekipe s kojima su sklopili dogovor o sudjelovanju. Sve ekipe su iznimno dobro obučene i se dodatno obrazuju tako da znaju otklanjati kvarove na svim vrstama dizalica i se snađu u svim situacijama.

Kod servisa kranskih dizalica serviseri ugrađuju isključivo originalne kvalitetne rezervne dijelove. Budući da je tvrtka Indenna svjesna važnosti redovnog servisa kranskih dizalica, kupcima nudi dvije opcije servisiranja. Prva opcija je dogovor o redovnom godišnjem pregledu dok se druga opcija odnosi na zahtjev kupca za servisiranje na poziv – u tom primjeru serviseri dođu unutar 24 sata.

Prva opcija je puno bolja jer se kvar ili nedostaci otklanjaju prije nego dođe do nekega većeg i skupljeg kvara. Osim servisa kranskih dizalica serviseri mogu obaviti montažu ili remont kran dizalice.

servis kranskih dizalica