Pošaljite upit

Daljinsko upravljanje dizalicom postavlja sigurnom radu nove limite

Daljinsko upravljanje dizalicom je suvremena tehnologija koja donosi novu dimenziju sigurnosti i udobnosti u zahtjevnu radnu okolinu gdje se premještaju teški tereti. Ova tehnologija omogućava, da se dizalicom upravlja iz udaljenog mjesta pomoću daljinskog uređaja i time poboljšava uvjete rada i donosi brojne prednosti i praktične koristi.

Dizalica na daljinsko upravljanje podiže radni proces na višu razinu. Sve više se koristi u modernim i naprednim radnim okolinama gdje su sigurnost radnika i ekonomična organiziranost radnog procesa na prvom mjestu. Uređaji za daljinsko upravljanje dizalicom moraju biti pouzdani, kvalitetni, snažni i jednostavni za rukovanje i moraju operateru omogućiti učinkovitu kontrolu nad kranom u svakom trenutku. Tvrtka Indenna ima prava rješenja za sigurno upravljanje dizalicom s najsuvremenijim daljinskim uređajima.

daljinsko upravljanje dizalicom

Upravljanje dizalicom se može izvoditi na više načina

U procesu kontrole rada krana je najbitnije osigurati maksimalno sigurno podizanje i premještanje tereta. Operater dizalice ima vrlo odgovoran rad i uvijek treba biti kod svog rada pažljiv i precizan kako bi se spriječile nesreče radnika i kvarovi krana. Svaki tren mora pratiti kretanje krana, težinu tereta i kapacitet krana i kontrolirati faze premještanja tereta, a uz to izvoditi sve sigurnosne postopke.

Upravljanje dizalicom može se izvoditi na više različitih načina. Kod ručnog upravljanja operater upotrebljava ručke i ostale kontrolne uređaje na kranu. Jer je time u neposrednoj blizini krana postoji opasnost da se ozljedi u primjeru kvara krana ili destabilizacije tereta u fazi premještanja. To je jedan glavnih razloga da se u rad operatera sve više uvodi daljinsko upravljanje dizalicom. Kod njega operater upravljanje dizalicom izvodi pomoću daljinskog upravljača, a pri tom radi na sigurni udaljenosti od krana.

Postoji još kabinsko upravljanje dizalicom. Pri tom načinu operater kontrolira rad dizalice iz kabine i pri tom koristi kontrolne uređaje unutar kabine. Za svakog od tih načina mora provoditi ustreznu obuku za što sigurniji i efikasniji rad.


Velike prednosti daljinskog upravljanja dizalicom

Dizalica na daljinsko upravljanje, je moderna i napredna tehnologija koja stvara nove mogućnosti za lakši, sigurniji i ekonomičniji rad i pogoje rada bitno poboljšava, što donosi korist tako zaposlenicima kao tvrtkama. Operater može kod dizalice na daljinsko upravljanje kontrolirati proces podizanja tereta i pri tom biti izvan opasne cone gdje bi se mogao ozljediti zbog pada ili nestabilnosti tereta. Time se rizik od nesreća pri radu bitno smanji.

S udaljenošću od krana ima operater bolju kontrolu kretanja tereta jer može promatrati radni delokrug s tačke gdje je vidljivost optimalna. Tako može raditi brže i efikasnije i njegova produktivnost se znatno poveća. Dizalicom na daljinsko upravljanje je pozicioniranje tereta preciznije što je vrlo važno u građevinarstvu i sličnim radnim okruženjima. Osim toga, promjena s jedne funkcije dizalice na drugo mnogo je brža pa se vrijeme za pojedinu operaciju skrati i efikasnost se povećava.

Kod daljinskog upravljanja dizalicom operater može lakše i brže reagirati na neočekivane situacije i promjene ili nepravilnosti kod rada krana i može odmah poduzeti odgovarajuće mjere. Ručno upravljanje dizalice je fizički naporno, a kod dizalice na daljinsko upravljanje se i stres i umor smanjuju i operater bolje i lakše obavlja radne zadatke.

upravljanje dizalicom

Kvalitetnim daljinskim upravljačem je rad olakšan i brži

Inovativni bezžični daljinski upravljači olakšavaju rad s kranom i činiju ga udobnim i s puno manje stresa. Kvalitetni daljinski upravljači za dizalice su jednostavni za upotrebu, imaju ergonomski oblik za lakše rukovanje, zaslon je osvijetljen, otporni su na radio smetnje i punjenje baterija vrlo je lako. Indenna ima u svom prodajnom izboru vrhunske upravljače za daljinsko upravljanje dizalicom, koji ispunjuju sistem kvalitete 9001:2000. Imaju kompaktan dizajn, malu težinu i lako je s njima rukovati.

Najednostavniji ima 2 tipkala i jedan stupanj brzine, napredniji ima 6 tipkala, 2 stupnja brzine i funkciju start/stop i je idealan za mosne, portalne i konzolne dizalice na daljinsko upravljanje. Najnaprednija je joystick ručica s 5 stupnjeva brzine i 16 programabilnim relejima s kojom se upravljaju portalni i mosni kranovi sa više od dvije brzine, auto dizalice i drugi kranovi. Još jedan adut među daljinskim upravljačima je u njihovoj ponudi: Quadrix HBC-radiomatic. Vrlo je kompaktan, snažan i s puno sigurnosnih mehanizama za što sigurniji rad krana.


Najviši sigurnosni standardi su na prvom mjestu

Moderna tehnologija, ispopunjena kvaliteta i nova istraživanja na području dizalne tehnike idu u smjeru što veće sigurnosti. Sve počinje već kod cjelokupnog koncepta, od projektiranja konstrukcije krana do električnih, hidrauličnih uređaja i svih ostalih komponenata koje olakšavaju rad i čine ga sigurnim, uključujući daljinske upravljače.

Dio tog koncepta je daljinsko upravljanje dizalicom koje znatno povečava sigurnost kod premještanja teških tereta. Posebno operateri cijene vse atribute dizalice na daljinsko upravljanje, jer je s takvim kranom lako upravljati i je operateru dragocjena pomoć u sprječavanju neizvesnosti i izbjegavanju neugodnih iznenađenja. Sigurnost je kod sodobnog projektiranja krana glavni prioritet – od najsitnijih detajla do kompletne izvedbe.

dizalica na daljinsko upravljanje