Kupaći kostim

Kupaći kostim moramo odabrati prema obliku svog stasa

Ljeto nas sa prijatno toplim temperaturama poziva na plažu – bilo to uz more, u banjama, jezerima ili bazenima – a mi trebamo novi kupaći kostim i često se nam kod njegove kupnje postavljaju pitanja: kako ću u njom izgledati, dali je ovi kupaći kostim optimalni odabir za moj stas?

Ponuda kupaćih kostima je vrlo široka, od dvodijelnih ženskih kupaćih kostima do kupaćih kostima visokog struka, koji su ove godine vrlo moderni, i jednodijelnih kupaćih kostima. To znači da je treba još samo odabrati pravi kupaći kostim – ali to uopšte nije tako jednostavno. Dvodijelni kupaći kostim ne pokriva skoro ništa na našom tijelu ali pravi odabir može učiniti vrlo veliku razliku i pridonjeti sasvim drugčijem izgledu i našem osjećaju u kupaćem kostimu – samo treba je znati neka osnovna pravila i naše ljeto na obali će biti prelijepo i opuštavajuće.     

Kupaći kostum za cijelo družinu

Dali ste kruška, jabuka, ananas, banana ili naranča?

Ovo voće naravno opisuje oblik našeg stasa i je presudni ključ do idealnog kupaćeg kostima. Ako znamo, koji oblik stasa imamo, možemo podudariti to, što želimo, i prikriti ono, što ne želimo isticati.

I tako odabrati samo takav kupaći kostim, koji nas ćini lijepim i u kojem ćemo se dobro osjećati.

Stas u obliku kruške je vrlo ženstven, ramena su uska, a bokovi široki. Za ovi stas su najbolji dvodijelni kupaći kostimi i perfektno je odabrati gornji i donji dio posebno – svakog u vlastitoj veličini i boji. Gornji dio kupaćeg kostima treba podudariti, stoga neka bude u močnijim bojama, uzorcima, neka ima posebne detalje ili dodace. Donji dio neka bude u nevtralnim bojama, lijep je i donji dio kupaćeg kostima visokog struka.

Stas u obliku jabuka je obrnut – ramena su široka, bokovi uski, noge su dugačke. Vrlo lijep je za ove žene jednodjelni kupaći kostim, a kod dvodijelnog kupaćeg kostima je najbolji gornji dio bez naramenica, a donji dio s podudarcima.

Stas u obliku ananasa ili banane je ravan, ramena i bokovi su jednako široki i tu treba pričarati ženske krivulje. Lijepi su dvodijelni kupaći kostimi s volanima, dodacima, uzorcima, to sve stvara zanimljivu silhuetu i stvara ženstveni stas.

Kod stasa u obliku naranče treba preusmjeriti pažnju od srednjeg dijela tijela, jer imaju ove žene široko tijelo, kraće noge i vidljiv trbuh. Kod dvodijelnog kupaćeg kostima neka ima gornji dio široke naramenice, uzorci neka budu veći – karirani, crte, točkice. Jednodijelni kupaći kostim neka ima duboki dekolte.

Kupaći kostim za ženeGornji dio kupaći kostim za ženeCrveni kupaći kostim za žene

Kakva je ovogodišnja moda ženskih kupaćih kostima

Ove godine su se vrata na veliko otvorila za kupaći kostim visokog struka koji postaje među ženama sve popularniji. To je retro stil iz 50. godina. Također su sve popularniji kupaći kostimi s volanima i zatvorenijim gornjim dijelom, kakve je rado nosila Marylin Monroe. Kupaći kostimi visokog struka izgledaju vrlo ženstveno i su vrlo praktični. U njima se možemo sportirati i plivati bez brige da će nam se spodnji dio kod tih aktivnosti spustiti. A pored toga će kupaći kostim s visokim strukom lijepo prikriti trbuščić. 

Kupaći kostim za djecu

Kod biranja kupaćeg kostima za djecu treba biti pažljiv na nekoliko stvari, da će biti kupanje za mališane zabavno i zdravo. Materijal neka bude prijatan za kožu i neka se brzo suši, kupaći kostim za djecu neka ne bude preveliki ili preuski, neka bude jednostavan za presvlačenje i neka ima uzorke, tako da ćemo ga lakše očistiti. Za djevojke su vrlo lijepi dvodijelni kupaći kostimi pa i jednodijelni, ako rade plivaju i se bave sportom, s razigranim uzorcima i bojama, a dječaci vole tako uske kopaće kostime kao kupaće kostime u obliku kratkih hlača.

Kupaće kostime po svim zadnjim trendima i sijajnim dizajnima nude u Mani, gdje je kao uvijek visoka moda uvijek na raspolaganju po povoljnim cijenama.