Pošaljite upit

Portalne dizalice prodaju se u različitim izvedbama

Portalna dizalica vrlo je svestrana i može se primjeniti tako na otvorenim kao na zatvorenim skladištima, lukama, brodogradilištima i industrijskim pogonima, a osim toga i za rad u posebnim uvjetima, kao što su nuklearne centrale, rafinerije ili punionice plina. Služi za dizanje, spuštanje i prijenos tereta od najmanjih težina – za ovaj rad je najprikladnija radionička portalna dizalica sa manjim pogonima, do vrlo teškog tereta od više tona – za to se upotrebljavaju industrijski kranovi.

Zbog robusne i posebne konstrukcije je ova vrsta krana vrlo sigurna i pruža mogućnost da se nadogradi različitom opremom. Vrlo kvalitetne portalne dizalice prodaje priznata tvrtka Indenna sa sjedištem u Sloveniji, koja ih sama projektira, izrađuje, montira i servisira. Njihov tim stručnjaka uvijek traži najbolja rješenja za dizanje tereta i za siguran i besprijekoran rad kranova dugi niz godina i u svim uvjetima.

portalna dizalica

Radionička portalna dizalica dobila je ime po obliku svog voznog postolja

Njeno vozno postolje je u obliku velikih vrata odnosno portala. Metalna konstrukcija ovog krana ima vertikalne noge, koje su spojene sa horizontalnim nosačem. Ovaj kran može biti nepomičan ili pomičan kran. Pomičan kran se može kretati po podu, gdje su u ravnini zemlje položene tračnice, a i tamo gdje tračnica nema – tamo se može kretati na kotačima. Portalni kranovi mogu biti jednogredni ili dvogredni, pri tom imaju dvogredni do četiri puta veću nosivost. Posebnost su poluportalni kranovi.


Portalne dizalice s okretnim ili običnim vitlom

Ove dvije varijante krana rade sasvim različito i se upotrebljavaju za različite potrebe. Most krana s okretnim vitlom je mnogo teži od onog s običnom vitlom, stoga se sporije kreće. U tom primjeru je bolje da je most nepokretan i da kran radi samo s okretnim vitlom. Kran s okretnim vitlom ima niske noge što mu daje potrebno stabilnost. Kran s običnim vitlom može imati most s jednim ili s dva nosača.

Pri tom ima varijanta s jednim nosačem većina manju nosivost od onog s dva nosača, pogotovo ako je na nosačima vitlo s kukom. Pomoću prepusta se most može produžiti preko noga. U tom slučaju kroz noge može prolaziti vitlo, što omogućuje širok spektar upotrebe portalne dizalice.

radionička portalna dizalica

Portalne dizalice prodaju se za najrazličnije primjene

Velika prednost portalnih kranova je njihova svestranost i mogućnost prilagođivanja za vrlo različite primjene. U brodogradilištima potrebni su veliki kranovi s velikom nosivošću i s velikom visinom dizanja, da mogu podići i premještati velike i teške sekcije broda. Za montažne radove postoje posebni kranovi, koji se uvelike razlikuju od kranova za premetanje materijala i robe. Za pretovar kontejnera prilagođeni su posebni kontejnerski kranovi, koji se sve više grade jer je potražnja za kontejnerskim prijevozom u stalnom porastu.

Za premetanje šljunka potrebni su kranovi, izrađeni su od čeličnih cijevi. Posebna vrsta portalnog krana je pretovarni most, posebno specijaliziran za sipke terete. Koristi se u skladištima, na željeznicama, u lukama. Za siguran rad treba imati dug most i veliki raspon. Za manje radionice i za rad s teretom manje težine idealne su radioničke portalne dizalice, koje se po potrebi mogu rastaviti i premjestiti na drugu radnu lokaciju.


Kupnja kvalitetnog krana i servisiranje garantiraju siguran rad

Da je kran kvalitetan i siguran, trebaju ga projektirati visoko usposobljeni stručnjaci i izrada treba biti vrlo precizna. O kvaliteti odlučuje i oprema, koju se ugrađuje. Indenna svoje portalne dizalice prodaje samo s vrhunskom opremom pouzdanih proizvođaća, koju bira njen stručni tim. Za svoje kranove upotrebljava visoko tehnološko dotjerana elektroužena i elektrolančana vitla, a napajanje je moguće preko kliznih vodova ili kabelskih bubnjeva.

Kranovima je najbolje upravljati daljinsko jer je takav rad za radnike sigurniji, a istovremeno je s njim rad lakši, brži i ekonomičniji. Za svoje portalne dizalice biraju opremu za daljinsko upravljanje vrhunskih proizvođaća Telecrane i HBC. Privezna sredstva – od čelične užadi, lanaca, traka do vakumskih hvatača su vrhunske kvalitete i osiguravaju besprijekoran rad krana. Njihovi portalni kranovi su jednogredni ili dvogredni i su prikladni tako za vanjsku kao za upotrebu u zatvorenim prostorijama.

Predviđeni su za nosivost od 1 do 80 tona i mogu imati fiksna ili mobilna vitla. Prema dogovoru izrade poluportalni kran. U ponudi imaju vrlo lake portalne kranove iz aluminija s nosivošću do 3 tone, koji su vrlo prikladni za primjenu kao radioničke portalne dizalice. Brzo i jednostavno ih je moguće sklopiti i sastaviti bez alata i prenositi s jedne radne lokacije na drugu. Praktično je, da se može glavni nosač rastaviti ili biti izrađen kao utični element.

Kranovi trebaju biti za što sigurniji rad redovito servisirani i Indenna svojom profesionalnom ekipom servisera nudi svojim kupcima servis, koji im je uvijek na raspolaganju. Njezine vrhunske portalne dizalice prodaju se diljem Hrvatske i šire.

portalna dizalica prodaja