Pošaljite upit

Portalne dizalice: prodaja ovih naprava mora biti stručna

Trebaju vam portalne dizalice? Prodaja ili najam, to je vjerojatno pitanje, koje si postavljate ako je radionička portalna dizalica ono što trebate.

Vjerojatno obe mogućnosti su dobre u nekim pogledima ali ako vam treba radionička portalna dizalica, koju čete upotrebljavati duže vrijeme, a želite, da je prilagođena vašim željama i potrebama, „portalne dizalice prodaja“ je pravi odgovor na ovo pitanje. Sa tim mogu da vam pomognu u poduzeću Indenna, gdje vas čeka široka ponuda proizvoda, a uz to i vrhunska usluga.

portalne dizalice prodaja

Radionička portalna dizalica: šta je u stvari to i kakvu trebate?

Radioničku portalnu dizalicu možemo nazivati i kranom ili granikom. Oba naziva široko se upotrebljavaju za ovakve vrste naprava, koje se koriste za dizanje, pomjeranje i vučenje tereta. Ovakve naprave inače najviše puta upotrebljavaju se za rad u težim industrijama i različitim radionicama, kamo brojimo i hidromehaničke objekte te otvorena skladišta. Naprave su vrlo korisne i za pomoć kod redovitog uzdržavanja proizvoda, njima možemo se posluživati u različitim proizvodnim procesima, a korisne su i kad trebamo zamijeniti alat na hidrauličnim prešama.

Oblik portalnog krana inače je vrlo prepoznatljiv. Liči, naime, na vrata, zato ga i zovemo „portalni“. Ovaj oblik po najviše je značajan za vozno postoljenje naprave. Osim voznog postoljenja u ovom obliku naprava je sastavljena i od okvira metalne konstrukcije sa okomitim nogama na njoj. Spojena je pomoću nosača u vodoravnom smjeru, a po nosaču vozi se tako zvani mačak odnosno mačka, koja je odgovorna za pomjeranje tereta. Naprava se, naime, kao i ostali graniki, koristi za dizanje, vučenje i pomjeranje različito teškog i oblikovanog tereta.


Poznajemo više vrsta takvih kranova u obliku portala odnosno vrata. Najvažnije između njih su:

  • pokretni kran sa okretnim vitlom,
  • kran sa običnim vitlom, gdje brojimo i radioničku portalnu dizalicu,
  • jako velik kran koji se koristi za gradnju brodova,
  • kran za premještanje šljunka i
  • kontejnerski portalni kranovi.


Pokretni kran ima, kao što smo rekli, okretno vitlo i kruti ili pomični dohvatnik. Naprave stoje na jednostavnim i niskim nogama, a most ima puno veću težinu nego kod krana sa običnim vitlom. Pošto je masa mosta velika, ove naprave su spore, a njihovu učinkovitost možemo povećati pomoću okretnog vitla, koji stoji na nepokretnom mostu.

Kran sa običnim vitlom je, znači, portalna dizalica prodajom koje se bavi naše poduzeće, a uz ovu vrstu kranova prodajemo još mnogo drugih vrsta. Možete birati između naprava sa mostom sa jednim ili dva punostjena. Još jedna od opcija je i rešetkasti nosač. Koju varijantu odabrati zavisi od opterećenja kojeg mora da preživi naprava.

Kran koji se koristi za gradnju brodova jedna je od najvećih naprava ove vrste na svijetu. Njena nosivost je ogromna, a isto tako jako je velik i raspon naprave. Naprava doseže i jako velike visine.

Kao i ova vrsta naprave, i zadnje dvije skupine kranova koje smo istaknuli, koriste se za zadatke koji se nalaze i u njihovim nazivima, znači za premještanje šljunka i kontejnera. Ovo je inače 5 najvažnijih skupina naprava koje se koriste u industrijama ali osim njih poznajemo i posebne vrste kranova.

Osim radioničkih portalnih dizalica kod nas prodajemo i mnogo drugih vrsta naprava koje se bave teretom. Na volju su jednogredi ili dvogredi kranovi. Konzolni nosači kranova koje ćete dobiti kod nas mogu biti na obje strane, a i na jednoj. Osim toga naći ćete naprave za vanjsko i unutarnju upotrebu, sa pomičnim ili fiksnim vitlima. Isto tako nosivost naprava je vrlo različita.

Kod svih naprava naći čete komponente koje odgovaraju standardima za sve vrste kranova. Ali ako je ono šta trebate portalna dizalica manje nosivosti od 3.000 kg, na volju je i mnogo lakša ALU izvedba krana.

radionička portalna dizalica

Portalna dizalica: prodaja ovakvih i sličnih kranova je samo jedna stvar čime se bavimo

Prodaja naprava za dizanje, pomicanje i vučenje tereta samo je jedna stvar kojom se bavimo. Kod nas na volju su vam i mnoge druge kvalitetne usluge.

Nudimo vam savjet, kako integrirati ovakve naprave u objekte te koju napravu u stvari trebate. Možemo vam pomoči i kod odabira tehnike dizanja, a kako smo na tržištu već jako dugo, možemo vam nuditi i mnogo drugih savjeta.

Osim toga projektiramo i dizalična riješenja koja bi bila najbolja za vas. Možemo da rekonstruiramo stare naprave koje želite obnoviti i opet vratiti u radni proces. A možemo se pobrinuti i o vrhunskom servisu naprava. Naime, imamo jako široku mrežu servisera i stručnjaka, koji mogu da vam pomognu. Jer je mreža tako velika, brzo se odzovemo i na intervencije, a sa nama možete da potpišete čak i ugovor o redovitom servisiranju. Isto tako možemo da se pobrinemo o održavanju vaših naprava. I tu možemo da se dogovorimo za ugovor ili za intervalno servisiranje.

Osim portalnih dizalica – prodaje njih i drugih takvih naprava, nudimo vam i jedinstvene proizvode kao što je kran kit, kojim možete da „sami napravite“ jedinstvenu napravu koja će u svemu odgovarati vašim željama i potrebama. U svakom primjeru mi smo prava adresa za sva dizalična rješenja.

portalna dizalica