Tri koraka za kupnju rabljenog prijenosnog računala


Bilo da je riječ o kupnji prvog računala ili zamjene starog novim, pitanje koje računalo kupiti mnogima stvara muke. Kupnja računala može biti stresna kada ne znate dovoljno o tehnologiji i nemate ideju koje stolno računalo kupiti.

Drugo pitanje koje stvara pomutnju je gdje kupiti računalo. Za početak biste trebali biti sigurni želite li uopće stolno računalo, budući da postoje odlične alternative u vidu rabljenih prijenosnih računala. Kada se pitate koje stolno računalo kupiti, zamišljate ga u svom prostoru, uredu ili domu, gdje zauzima određeno mjesto i ne premješta ga se iz jednog kutka u drugi. Već sada bi vam savjetovali da pri kupnji računala razmislite o rabljenom prijenosnom računalu, jer se sastoji od jedne lagane prijenosne komponente.

S druge strane, pri razmišljanju o tome koje stolno računalo kupiti, rijetki pomišljaju na estetiku uređaja, već u prvom redu na njegovu kvalitetu. Odabir estetiziranog, lakšeg i tanjeg stolnog računala može dovesti do pogreške pri kupnji računala, gdje za višu cijenu dobivate slabije stolno računalo od standardnog prijenosnog računala.


Kupnja računala


Bogata ponuda rabljenih prenosnih računala

HP, Lenovo i Dell rabljena prijenosna računala u našoj ponudi jamče kvalitetu i snagu uz sve estetske prednosti. Kada razmišljate gdje kupiti računalo, isplati se istražiti za kakve je proizvode trgovina specijalizirana. Promišljanje o tome kakvo stolno računalo kupiti pomaže definirati njegovu namjenu. Je li za korištenje zahtjevnih programa, za strastveni hobi igranja videoigara, ili za opuštanje i zabavu uz film ili glazbu? Koje stolno računalo kupiti ovisi o osobinama pojedinih dijelova računala. Svojstva procesora, matične ploče, radne memorije, HDD ili SSD diska, grafičke kartice, napajanja ili operativnog sustava mogu usmjeriti vaš odabir u kupnji računala.

Gdje kupiti računalo ovisi o tome želite li gotova ili personalizirana rješenja. Odgovor na pitanje kakvo stolno računalo kupiti može biti jedinstven, a računalo sastavljeno prema vašim potrebama, no tada vam je sužen izbor mjesta gdje možete kupiti računalo.

Naša rabljena prijenosna računala prošla su detaljne preglede i testiranja, potpuno su sigurna te vam možemo ponuditi profesionalno savjetovanje o komponentama koje odgovaraju vašim željama. Kakvo stolno računalo kupiti ovisi o budžetu jer su skuplja od rabljenih prijenosnih računala, što je mnogima najvažnije pri kupnji računala.

Ako vam treba računalo za obavljanje posla, povremeno igranje igrica i gledanje filma, za iznos novog uređaja osrednje konfiguracije možete dobiti puno kvalitetnije rabljeno prijenosno računalo. Ako smatrate da je rabljeno prijenosno računalo 'mačak u vreći', svakako pročitajte savjete za kupnju rabljenog prijenosnog računala u nastavku. Kroz vlastito poslovanje utvrdili smo da su laptopi najbolja opcija pri kupnji računala te smo se specijalizirali za prodaju rabljenih prijenosnih računala. Vodič u nastavku je dobra pomoć bilo kome tko se pita gdje kupiti računalo i kakvo računalo kupiti. Ako nas pitate koje stolno računalo kupiti, mi vam savjetujemo: rabljeno i po mogućnosti prijenosno.


1. Kupnja računala: jesu li rabljena prijenosna računala povoljna?

Rabljeno prijenosno računaloKupnja računala nije jeftina. Potrebno je dobro istražiti ponudu i pronaći ona rabljena prijenosna računala koja imaju garanciju. Kada se pitate koje računalo kupiti, usporedite cijene novih i rabljenih prijenosnih računala i procijenite hoćete li kupnjom rabljenog računala bolje proći. Sigurna kupnja ovisi i o tome gdje ćete kupiti računalo.

Online kupnja je postala uobičajena praksa zadnjih godina. Ona nije uvijek sigurna jer ne možete uživo pregledati sve što je važno za pouzdanu kupnju računala. Zato je bitno da pri odabiru mjesta za online kupnju birate provjerene lokalne trgovine koje su vam dostupne za dolazak ili brzi servis računala, uz izdavanje ispravnog računa. Istraživanjem gdje kupiti računalo istražit ćete i razne opcije na tržištu, što je dobra priprema prije kupnje rabljenog prijenosnog računala.


2. Koje računalo kupiti? Prvo pregledajte vanjske karakteristike uređaja

Kada utvrdite gdje kupiti računalo, prilikom kupnje računala pregledajte izgled i okvir rabljenog prijenosnog računala. Ono ne bi smjelo imati napuklina, ogrebotina, udubljenja ili drugih znakova udaraca ili padova. Tijekom kupnje računala obratite pažnju nedostaju li mu vijci i jesu li bočni spojevi olabavljeni. Koje računalo kupiti ovisit će o funkcionalnosti tipkovnice (jesu li tipke cijele i tipkanje nesmetano) i ekrana (provjerite svjetlinu, pikseliziranost i boju) te ulaza za slušalice, kartice, kabele, CD i USB.


RABLJENA PRIJENOSNA RAČUNALA MOĆETE KUPITI U OUTLETCLICK.COM


3. Testirajte unutarnje karakteristike uređaja

Kada odabirete koje računalo kupiti, testirajte zvučnik, mikrofon i web kameru: važno je da nemaju distorzija, iako im je kvaliteta možda osrednja. Koje računalo kupiti jako ovisi o ispravnoj wireless i bluetooth povezanosti te dobrom stanju baterije, koja se ne smije brzo istrošiti i imati smetnje pri punjenju.  Provjerite software kako bi znali koje računalo kupiti i koje vam najviše odgovara. Pitajte za licence proizvoda, ključeve proizvoda i originalne softverske CD-e, CD za oporavak, sigurnosne kopije i upravljačke programe.

Odabir računala ne treba predstavljati put u nepoznato ako se valjano pripremite. Slijedite ove jednostavne savjete za kupnju računala i bit ćete zadovoljni svojom investicijom. Svakako razmotrite mogućnost da svu pripremu i odabir s povjerenjem prepustite nama.