Pošaljite upit

Potvrda o vodotijesnosti, koja jamči besprijekornu hidroizolaciju

Potvrda o vodotijesnosti je važna za sve oblike krova, a posebno za ravne krovove, koji su zbog svog oblika odnosno izvedbe skloniji propuštanju. Mi smo specijalisti upravo za detekciju propuštanja ravnih krovova.

Test propuštanja ravnog krova može se izvesti na različite načine, na primjer pomoću testa dimom, UV testa vodom ili tako što izvedemo električni test vodotijesnosti ravnog krova. Njim točno odredimo gdje krov propušta i saniramo kritične točke.
Najbolje je, naravno, da se takav postupak koji je nazvan EFVM®, obavi već pri novogradnji odnosno gradnji novog krova, a upotrebljiv je i za rezervoare za vodu i bazene.
Kada električni test vodotijesnosti krova odnosno test propuštanja ravnog krova pokaže da je krov sasvim vodotijesan možemo vam izdati potvrdu o vodotijesnosti.

Električni test vodotijesnosti ravnog krova

Potvrda o vodotijesnosti je zadnji dokument koji izdamo nakon obavljanja testa propuštanja ravnog krova. Detekcija propuštanja zelenog krova ili bilo kojeg ravnog krova izvodi se pomoću inovativnog postupka tijekom kojeg na površinu nanosimo tanak vodeni film. Tamo gdje uspostavimo protok elektrona značit će da je površinska membrana probijena. Dakle, naši stručnjaci metodom vektorskog preslikavanja električnog polja odnosno EFVM® izvedu električni test vodotijesnosti krova, koji je iznimno precizan i omogućuje brzo otkrivanje mjesta prokišnjavanja. Ako je ovaj postupak obavljen dovoljno rano voda neće prodrijeti u izolaciju, tako da isušivanje ravnih krovova nije potrebno. Krov se sanira, ponovno pregleda i izda se potvrda o vodotijesnosti.

Potvrda o vodotijesnosti za druge objekte

Metoda odnosno postupak, nazvan EFVM®, nije prikladan samo za električni test vodotijesnosti krova odnosno test propuštanja ravnih krovova, nego i za detekciju prokišnjavanja zelenih krovova, krovova od šljunka, vertikalnih i horizontalnih površina, toplih, hladnih i obrnutih krovova, sustava za brtvljenje bez dodatne opterećujuće postave, bazena, ribnjaka i rezervoara za vodu. S obzirom na to da je test vodotijesnosti ravnih krovova pouzdan i može se koristiti čak i prije prodora vode, najbolji je također i sa financijske točke gledišta, jer će spriječiti veća oštećenja, nakon čega isušivanje ravnih krovova neće biti potrebno, a krov će biti siguran. Naša potvrda o vodotijesnosti je jamstvo za kvalitetnu hidroizolaciju.

ILD Slovenija | Potvrda o vodotijesnosti i test propuštanja ravnih krovova- linkovi do naše web-stranice:

  • Potvrda o vodotijesnosti
  • Električni test vodotijesnosti ravnog krova
  • Test propuštanja ravnog krova