Pošaljite upit

Ravni krov propušta - što sada?

Kada ravni krov propušta potrebno je prvo saznati uzrok prokišnjavanja ravnog krova odnosno obaviti preciznu provjeru vodotijesnosti ravnih krovova. Vodotijesnost ravnog krova ovisi o mnogim faktorima. Kao što je slučaj sa svim stvarima tako je i sa gradnjom, pa je bolje spriječiti nego liječiti, što znači da je najpametnije obaviti preglede krovova već pri novogradnji. Vodotijesnost ravnog krova treba osigurati od samog početka, a zatim hidroizolaciju provjeravati u redovitim vremenskim razmacima. Ako ravni krov propušta najprije moramo otkriti mjesto prokišnjavanja, sanirati ga i nakon toga još jednom obaviti provjeru vodotijesnosti ravnih krovova, čime ćemo si osigurati dugoročnu zaštitu od prokišnjavanja.

Provjera vodotijesnosti ravnih krovova sustavom ProtectSys

Ravni krov propušta zbog nepravilno postavljene ili oštećene hidroizolacije. Besprijekornu vodotijesnost ravnog krova najbolje je osigurati već pri novogradnji, jer ćemo pouzdano spriječiti znatno veće troškove i mnogo ozbiljniju štetu. Kako spriječiti propuštanje ravnog krova? Prije svega, bitno je pravilno izvođenje svih radova na krovu. Provjera vodotijesnosti ravnih krovova sustavom Protectys je brza i omogućava rano alarmiranje u slučaju prokišnjavanja, jer se senzori postave u izolacijski sloj i kontinuirano mjere vlagu i temperaturu. To znači da je krov cijelo vrijeme pod nadzorom, a pri promjeni tlaka vodene pare obavijestit ćemo vas o pojavi pogreške. Redoviti pregledi krovova spriječit će oštećenja materijala uslijed vlage.

Kada ravni krov propušta šteta može biti velika

Vodotijesnost ravnog krova neophodna je za spriječavanje štete, što rezultira uobičajeno skupom sanacijom. Provjera i pregled vodotijesnosti ravnih krovova neophodni su već pri novogradnji, a ne samo kada ravni krov propušta. Prokišnjavanje ravnog krova treba spriječiti ili primjetiti što je prije moguće, a to se najbolje postiže ugrađivanjem sustava ranog alarmiranja ProtectSys, koji radijskim signalom pošalje informacije o vlažnosti i temperaturi do zapisivača podataka. Tako ste brzo obaviješteni o prodoru vode i možete spriječiti štetu. U poduzeću ILD Slovenija obavit ćemo pregled novogradnje, postaviti sustav i obavljati redovite preglede ravnih krovova.

ILD Slovenija | Provjeru vodotijesnosti ravnih krovova potrebno je obaviti prije nego što ravni krov počne propuštati - linkovi do naše web-stranice:

  • Ravni krov propušta
  • Vodotijesnost ravnog krova
  • Provjera vodotijesnosti ravnih krovova