Ravni krovovi s kvalitetnom hidroizolacijom

Ravni krovovi su već nekoliko godina vrlo aktualni, ali se u njihovom slučaju često susrećemo s problemom nepravilnog izoliranja. Potrebno je dobro izvesti toplinsku, zvučnu i hidroizolaciju. Pri hidroizolaciji situacija zna biti vrlo neprijatna, jer je šteta velika, a uklanjanje pogrešaka na ravnim krovovima prilično skupo ako propuštanje otkrijemo prekasno. Detekciju prokišnjavanja ravnih krovova možemo obaviti korištenjem različitih metoda. U poduzeću ILD Slovenija izvodimo:

  • Test dimom na ravnom krovu
  • Električni test ravnog krova (EFVM)
  • Test vodom (klasični i UV test)
  • Termografski pregled strukture

Ravne krovove korisnici mogu iskoristiti kao zelene površine (zeleni krovovi), terasu, cijelo parkiralište i još dosta toga. Test dimom na ravnom krovu i električni test vodotijesnosti ravnog krova uvršteni su među najčešće korištene metode za otkrivanja lokacije prokišnjavanja, a novim sustavom ProtectSys moguće ju je još preciznije otkriti i prije svega bez poteškoća izvoditi redovite preglede, odnosno zajamčiti si obavještavanje kada počne propuštanje.

Ravni krovovi i test dimom na ravnom krovu

Ravni krovovi zgrada vrlo su prikladni za razne namjene, od vrta do prohodnog područja, terasa i sličnih površina. Mogu, naravno, biti neprohodni, što znači da nisu dostupni i da do njih mogu doći samo održavatelji . U svakom slučaju ravni krovovi moraju biti vodotijesni. Najčešći načini provjeravanja vodotijesnosti su električni test ravnog krova (EFVM) i test dimom na ravnom krovu. U slučaju testa dimom ispod hidroizolacijskog sloja upuhuje se dim. Na krovu je jasno vidljivo na kojem mjestu dim izlazi kroz njega, što znači da i voda ulazi u krov u suprotnom smjeru. Nakon toga slijedi uklanjanje pogrešaka na ravnim krovovima i ponovni pregled vodotijesnosti ravnog krova.

Električni test ravnog krova

Detekcija propuštanja ravnih krovova može se izvesti i obavljanjem električnog testa ravnog krova (EFVM). Kao i u slučaju testa dimom električni test pokazuje gdje ravni krovovi prokišnjavaju. Najbolje je da se sva ispitivanja i provjeravanja vodotijesnosti obave već pri novogradnji, a zatim redovito ponavljaju u određenim vremenskim razmacima, kako bi se spriječila šteta i osigurala dugotrajnost.

ILD Slovenija | Ravni krovovi su vrlo korisne površine - linkovi do naše web- stranice:

  • Ravni krovovi
  • Test dimom na ravnom krovu
  • Električni test ravnog krova (EFVM)