Dimnjak odvodi dimne plinove iz uređaja za loženje

Nehrđajući inox dimnjak
Dimnjak predstavlja konačni dio sustava za grijanje, koji odvodi dimne plinove iz uređaja za loženje kao što su peći, kamini i štednjaci. Dimnjak sastavljaju tri elementa: unutrašnje cijevi za dimnjake, umjesni element, koji djeluje kao toplinski izolator i vanjski plašt. Osim toga tu su i mnogi drugi elementi, uključujući pokrovne ploče i vrata. Moderan dimnjak danas sastavljaju izdržljivi materijali, kao što su keramika i nehrđajući lim, jer moraju zadovoljiti novodobne uređaje za loženje. Kada dimnjak nije potpuno izoliran, zidovi dimnjaka su izloženi vanjskim temperaturnim uvjetima i stoga se, u hladnom vremenu, hlade brže, i tako se dimni plinovi ohlade ispod temperature kondenzacije. Kondenzacija se također rado pojavljuje u modernim niskotemperaturnim uređajima za loženje. Kondenzirana vodena para iz dimnih plinova sadrži i agresivne supstance, koje uzrokuju koroziju i time oštete dimnjak.

Moderni dimnjaci moraju zato biti otporni i dobro izolirani. Također je važno da imaju nisku masu, a sukladno tome velik presjek i nepropusnu površinu. Sve te osobine imaju inox dimnjaci. Dimnjaci od nehrđajućeg čelika mogu se brzo ugrijati i brzo ohladiti, a zbog promjena temperature ne dolazi do skupljanja i rastezanja materijala. A i cijevi od nehrđajućeg čelika potpuno su nepropustne, tako da otrovni plinovi ne mogu ući u kuću. Uz pravilnu upotrebu i održavanje vaš će inox dimnjak imati dugi životni vijek.

Nehrđajući dimnjaci su odlični za sanacije i novogradnje

Dimnjak od nehrđajućeg čelika koristimo i za sanaciju postojećih dimnjaka i za novogradnje. Kada je potrebno zamijeniti stari uređaj za loženje s novijim, moramo u većini slučajeva i sanirati dimnjak odnosno cijevi za dimnjak. Ovisno o stupnju istrošenosti ili oštećenja moguće su dvije vrste sanacije. Brža i jeftinija je sanacija dimnjaka, gdje u dimnjak umetnemo inox cijevi. Drugi, dugotrajan i skup, način sanacije uključuje rušenje starog i gradnja novog dimnjaka.

Naravno, to sve ovisi o pojedinom slučaju, zato je dobro, da prije radova upitate stručnjake za savjet. U tvrtki Dimnjaci Hočevar možemo vas savjetovati profesionalno, a zatim uraditi profesionalnu montažu ili sanaciju pomoću inox cijevi za dimnjake i ostalih elemenata.

Dimniki Hočevar - imamo sve što vaš dimnjak treba. Posjetite nas - posjetite našu web stranicu!

Dimniki Hočevar | Dimnjak, nehrđajući dimnjaci - link do naše web stranice: