Pošaljite upit

Kamini - kamini na palete i kaminske peći

Danas je jako popularno grijanje na kruta goriva, uglavnom drva, jer loženje drva nudi osjećaj topline u kući. Na njihovo povećano korištenje također utječe i cjenovna dostupnost drva. Početnu investiciju nadilazi njihova široka primjena. Kamin je ekološki način grijanja, koji je također i jeftiniji.

KaminKamini - općenito

Riječ kamin opisuje zatvoreno i kontrolirano ložište u zatvorenom prostoru. Takvo ložište možemo nazvati i kaminska peć, ili jednostavnije - kamin. Kamine ljudi poznaju već dugo vremena i sve su više popularni. Kamin u kući nudi osjećaj domaćnosti i topline. Uz razvoj tehnologije evoluirali su se i kamini. Oni mogu raditi na različite vrste goriva. Dimnjak i kamin mogu formirati sustav grijanja zgrade.

Kamini - vrste

Postoji nekoliko vrsta kamina. Kamini, kaminske peći i kamini na pelete su u stalnoj ponudi tvrtke Dimniki Hočevar d.o.o. Moderni kamini dolaze u različitim oblicima. Njihov raspon snage je kod manjih kamina 7-11 kW. Prostor u kojem namjeravamo ugraditi kamin nesmije biti manji od 20 m2.

Kamini na pelete

Kamini na pelete koriste pelete kao gorivo. Pelete su cilindrični otpresci iz suhe piljevine promjera 5-15 mm i dužine 10-30 mm. Peleta su napravljene u industrijskim prešama, bez upotrebe kemijskih aditiva. Peleti se prodaju u vrećama ili u rasutom stanju. Energetska gustoća je dokazano veća od drva. U Sloveniji domaća je proizvodnja, nažalost, još uvijek u razvoju. Kamini na pelete djeluju već od male snage (5 kW) dalje i djeluju slično kao peći na drva.

Kaminske peći

Kaminske peći izrađene su od metalnog toplinsko-tehničkog dijela s zaštitnim staklenim vratima i obloge. Obloga je uglavnom sastavljena od pločica ili utvrđena ciglom i ožbukana s posebnom žbukom. Vrsta kamina su i kaminske peći (peć od ljevanog željeza). Takve peći prenose veći dio topline zračenjem. Kaminske peći imaju prinos od 70-80% i zahtijevaju tri do pet loženja na dan da bi zagrijale prostoriju.

Dimnjaci i kamini - komplementarni »par«

Dimnjak je nužan strukturni element svake stambene zgrade, a bez njega je grijanje unutrašnjih prostora skoro nemoguće. Za kamine najpogodniji su dimnjaci za kamin, koji postoje u nekoliko verzija: montažni dimnjaci, inox dimnjaci (nehrđajući dimnjaci).

Dimniki Hočevar - od dizajniranja do sanacije dimnjaka po cijeloj Sloveniji

Tvrtka Dimniki Hočevar uz vas je od dizajniranja, gradnje, izrade, održavanja i sanacije dimnjaka. Dimnjakarstvo je glavna usluga održavanja naše tvrtke. Nudimo uslugu održavanja u svim krajevima, a do sad bili smo prisutni u Celju, Kopru, Kranju, Ljubljani i Mariboru.

Dimniki Hočevar | Kamini na pelete, kaminske peći - link do naše web stranice:
  • Gradnja dimnjaka
  • Kaminske peći
  • Inox dimnjaci
  • Kamini
  • Montažni dimnjaci
  • Vrste dimnjaka
  • Dimni