Dimniki Hočevar - izrada, gradnja, sanacija i održavanje dimnjaka

Naša tvrtka se je kao prva počela baviti sanacijom dimnjaka i nehrđajućim inox dimnjacima. Danes se možemo pohvaliti sa više od 2500 postavljenih dimnjaka in ogromno iskustva sa drugim uslugama, kao što su sanacija, adaptacija i održavanje dimnjaka.

Danas naše stambene prostore grijemo najviše s uljem ili plinom, zato je treba dimnjak prilagoditi novim oblikama goriva. Zbog novog načina izgaranja, dimni plinovi imaju povećan sadržaj vlage, što može dovesti do kondenzacije. Stari klasični dimnjak više ne može zajamčiti dobar odvod dimnih plinova u tim uvjetima, zato postoji potreba za novim tehnologijama u dimnjacima, koji se mogu brzo zagrijati i ohladiti i koji su nepropustni i otporni na kondenzaciju. Tim zahtjevima odgovara dimnjak iz herđajućeg čelika ili inox dimnjak. Inox dimnjaci su otporni na promjene temperature, zato se materijal ne skuplja i ne rasteže. Uz pravilnu upotrebu i održavanje ima inox dimnjak dug životni vijek.

Nehrđajući dimnjak

Dotrajani dimnjaci ne zadovoljavaju standarde, zato je potrebna sanacija

Dotrajani dimnjaci ne rade više onako kako bi trebali, stoga ne zadovoljavaju standarde novih uređaja za loženje. Zato je sanacija dimnjaka s inox zavojnicom sve češća. Ova vrsta sanacije je brza, jednostavan i jeftina, a inox dimnjak ponovno će u potpunosti obavljati svoju funkciju. U slučaju da je dimnjak prekomjerno oštećen, potrebno je srušiti stari dimnjak i na njegovo mjesto postaviti novi.

Nehrđajući dimnjak pogodan i za novogradnje

Nehrđajući dimnjaci najčešće su korišteni materijal za sanaciju i adaptaciju sustava grijanja, a i kod novogradnji se inox dimjaci sve više koriste. Ispravno izgrađeni dimnjaci su neophodni za nesmetan i efikasan rad sustava za grijanje. Stoga jim moramo prije nego počnemo sa gradnjom kuće posvjetiti dovoljno pažnje. Kasnija sanacija dimnjaka mogla bi nas koštati puno više vremena i novca. Izbor dimnjaka u velikoj mjeri ovisi i o vrsti goriva, koje ćemo koristiti i kakav uređaj za loženje ćemo instalirati.

Ako vaš dimnjak treba adaptaciju ili ako vam je potreban novi, nemojte se ustručavati i nazovite nas. Inox dimnjak je pravo rješenje! Nazovite nas - specijalizirani smo za sve što vaši dimnjaci trebaju.

Posjetite našu web stranicu!

Dimniki Hočevar | Dimnjaci, inox dimnjaci, nehrđajući dimnjak - link do naše web stranice: