Montažni dimnjaci - jeftino i brzo

Dimnjaci su važan element svakog objekta. Montažni dimnjaci predstavljaju najbrži, najjeftiniji i najkvalitetniji način izgradnje dimnjaka.

Montažni dimnjaciDimniki - općenito

Dimnjak je nužan strukturni element svake stambene zgrade, a bez njega je grijanje unutrašnjih prostora skoro nemoguće. Pravilno izgrađen dimnjak jedan je od najvažnijih uvjeta za besprijekoran rad sustava za grijanje. Naknadna sanacija dimnjaka zasigurno će zahtijevati mnogo više novca. Za laika je dimnjak na prvi pogled prilično jednostavna konstrukcija, koja možda i ne bi trebala pomoć stručnjaka. Međutim, to je daleko od istine, jer je dimnjak složena stvar iza koje stoji puno znanja i istraživanja.

Dimnjaki i kamini - samo zajedno djeluju besprijekorno

Dimnjak je nužan strukturni element svake stambene zgrade, a bez njega je grijanje unutrašnjih prostora skoro nemoguće. Za kamine najpogodniji su dimnjaci za kamin, koji postoje u nekoliko verzija: montažni dimnjaci, inox dimnjaci (nehrđajući dimnjaci).

Montažni dimnjaci

Montažni dimnjaci su danas neophodni uvjet za ekonomičnu i brzu gradnju. Prednost koju nude montažni dimnjaci su brza i ekonomična izgradnja, osobito kod gradnje visokih zgrada. Montažni dimnjaci prilagođeni su montažnoj gradnji, koja danas sve više dolazi do izražaja. Prednosti montažnih dimnjaka su univerzalna upotrebljivost za sve vrste goriva i dizajna kotlova, otporni su na visoke temperature dimnih plinova, neosjetljivi na kondenzaciju dimnih plinova, koroziju i imaju dug životni vijek (cca 50 godina).

Nehrđajući dimnjaci (inox dimnjaci) - uvjek dobrodošli

Kada napravite sanaciju postojećih dimnovodnih kanala, najčešći je izbor inox dimnjak. Čak i prilikom izgradnje novih objekata, klijenti najčešće odaberu inox dimnjake. To je uglavnom zbog standarda i zbog dugog trajanja i sposobnosti da se odupre utjecaju vremenskih uvjeta. Nehrđajući dimnjaci izrađeni su od nehrđajućeg metala, u tvrtci Dimniki Hočevar od nehrđajućeg čelika 1.4404.

Dimniki Hočevar | Izrada, gradnja i sanacija montažnih dimnjaka - link do naše web stranice:
  • Gradnja dimnjaka
  • Kaminske peći
  • Inox dimnjaci
  • Kamini
  • Montažni dimnjak
  • Troslojni dimnjak