Inox (rostfrei) dimnjak - jednostavno i moderno

Kad razmišljamo o grijanju u našoj kući ili drugom objektu retkokad pomislimo i na dimnjak i na prvi pogled to stvarno nije najvažnija komponenta sustava za grijanje ali stručnjaci dobro znaju kako važan je dimnjak. Nehrđajući dimnjaci i cijevi za dimnjak moderna su verzija dimnjaka i pogodni su za razne sustave grijanja. Inox dimnjak, kojeg obično nazivamo i rostfrei dimnjak, može se koristiti za odvod dima u kotlovima, koji koriste kruta i tekuća goriva, kao i u plinskim kotlovima, pećima, kaminima i niskotemperaturnim kondenzacijskim kotlovima.

Inox dimnjakInox dimnjak - prednosti materijala

Nehrđajući dimnjaci imaju u usporedbi s konvencionalnim dimnjacima dosta prednosti. Inox ili rostfrei dimnjaci su već zbog materijala od kojeg su napravljeni kvalitetniji i funkcionalni. Cijevi za dimnjak i ostali elementi su (kao što ime sugerira) napravljeni od nehrđajućeg čelika, tako da unatoč mogućoj kondenzaciji ili vanjskim utjecajima neće hrđati. Inox dimnjaci imaju zajamčeno dug životni vijek, a montaža je brza i relativno jednostavna. Ovisno o vašim potrebama i mogućnostima, možete se odlučiti za jednoslojni ili troslojni inox dimnjak, a najvažnije je da sa dimnjakom dugo vremena nećete imati briga.

Nehrđajući dimnjaci za novogradnje ili sanaciju

Inox (rostfrei) dimnjak možete odabrati za novogradnje ili možete sa nehrđajućim dimnjakom lako zamijeniti stare dimnjake, koje ste odlučili obnoviti ili zamijeniti. Odabir dimnjaka ovisi od vaše situacije, zato se dogovorite za konzultaciju sa stručnjacima u tvrtki Dimniki Hočevar prije kupnje. Kod nas ćemo vas savjetovati, a zatim napraviti profesionalnu instalaciju ili sanaciju pomoću inox cijevi za dimnjak i drugih elemenata. Ako vam je potreban dimnjak za novogradnju ili ako je vaš stari dimnjak već tako dotrajao, da vam je potrebna sanacija - onda je inox ili rostfrei dimnjak najbolji izbor za vas!


Dimniki Hočevar | Nehrđajući ili rostfrei inox dimnjaci - link do naše web stranice: