Rezači papira su giljotinski i cirkularni      

Cirkularni rezač papiraKao svi uređaji za rad u uredima je rezač papira prečac do boljih i bržih rezultata. Rezačem papira zaposlenici u uredima bez naprezanja i gubljenja vremena brzo i točno režu veće količine papira na odgovarajuće mjere. Rezač papira se upotrebljava i u foto studijima za točno rezanja filmova i slika što bi bilo nemoguće raditi tako dobro ručno. Postoje dvije vrste rezača papira: giljotinski rezač papira i cirkularni rezač papira. Razlikuju se prema tehniki rezanja papira i načinu rada pa i prema tomu koji materijal se može pored papira rezati s cirkularnim rezačem papira ili s giljotinskim rezačem papira. Biroteka je odabrala za svoju ponudu kvalitetne rezače papira koji rade točno i su jednostavni i sigurni za upotrebu. Biroteka ima u svojoj internetnoj trgovini vrlo dobro predstavljene modele rezača papira koje prodaje tako da neće biti teško pronaći pravi rezač papira i naručiti ga putem interneta.

Cirkularni rezač papira reže vrlo precizno i brzo

Kod rezača papira je najvažnije da se može njima što brže i što tačnije odrezati što veću količinu papira. Cirkularni rezač papira papir reže oštricom koja je zbog sigurnosti korisnika rezača zaštićena i stavljena u kućište. Ova oštrica bi kod upotrebe uništila površinu na kojoj se reže papir stoga imaju cirkularni rezači papira posebne podloge s crtami koje korisniku pomažu do još točnijeg rezanja papira. Cirkularni rezač papira može biti u različitim veličinama i rezati papir u različitim formatima. Rezači papira također režu različite količine papira odjednom, na primjer profesionalni cirkularni rezač papira može rezati od 17 listova i više odjednom. U prodajnom progamu Biroteke je stol za rezač papira što je posebno prikladno za okoline gdje se rezač papira puno treba pa kod upravljanja uređajem ne pate leđa. Uredski rezač papira za manje količine i brzo rezanje ima kapacitetu 8 listova. Cirkularni rezači papira imaju posebnu prešu na koju se kod rezanja pritisne i tako papir ne može kliziti po podlozi. Cirkularnim rezačima se pored papira mogu rezati fotografije i filmi stoga su redoviti dio opreme arhitekturnih i foto studija i različitih biroja.        

Giljotinski rezač papiraGiljotinski rezač papira može rezati karton i druge materijale

Tehnika rezanja papira je kod giljotinskog rezača papira sasvim drugačija kao kod cirkularnog rezača papira. Giljotinski rezač papira ima oštricu iz nehrđajućeg čelika zbog čega se dugo ne istroši i radi besprijekorno više godina. Giljotina je podignuta i ima dršku a s donje strane je pričvršćena na metalni okvir. Giljotinski rezač papira radi tako da se giljotina pritisne prema dolje. Rad sa giljotnskim rezačem papira je sasvim siguran jer je oštrica zaštićena okretnim štitnikom. Oštrica je kod giljotinskog rezača papira veća i zmogljivija kao kod cirkularnog rezača papira pa se giljotinskim rezačem papira može rezate veće količine papira pa čak karton i druge materijale. Giljotinski rezač papira odjednom odreže do 40 listova papira formata od A2 do A6. Biroteka ima u ponudi širok odabir giljotinskih rezača papira. Za profesionalnu upotrebu je idealan giljotinski razč papira na stolu za lakši rad. Za zaista precizan rad se upotrebljava laserska jedinica. Biroteka nudi kvalitetne uredske rezače papira, koji imaju 5 godina jamstva na rezač i automatsku prešu. U ponudi je također industrijski giljotinski rezač papira koji je pogodan za maksimalna opterećenja. A to znači da odjednom može odvajati oko 800 listova papira na milimetar precizno. Biroteka sve opisane uredske rezače papira prodaja putem interneta što je vrlo udobno i uštedi puno vremena. Ponudu je moguće provjeriti iz domaćeg naslanjaća, narućiti i se nakon upotrijebe uvjeriti u kvalitetu njihovih rezača papira.