Ruksaci koji će zadovoljiti kriterije roditelja i ukuse djece


Moderni i privlačni školski ruksaci želja su sve djece. Djeca vole ruksake koje će s ponosom pokazivati prijateljima i koje će rado nositi na druga mjesta, ne samo u školu. Školske torbe i ruksaci često postanu od posebno važnosti djeci koja se vežu za svoje ruksake i žele putovati s njima, nositi ih na izlete ili u posjete. Ruksaci za djecu s vremenom postaju sastavni dio vašeg kućanstva i njihovi vjerni pratioci.

Kroz svoje prve ruksake, djeca će se naučiti brizi o stvarima, odgovornosti i izvršavanju svojih obaveza, a vi ćete ih u tome podržavati stalnim pitanjima poput 'jesi li sve spremio u svoj ruksak'. Upravo zato što će školski ruksaci u doslovnom smislu biti teret na leđima vaše djece, u odabir ruksaka za djecu i ruksaka za školu treba uključiti i dijete. Nikada ne možete biti potpuno sigurni koje će se školske torbe i ruksaci svidjeti vašem djetetu. Imajte na umu da ruksake kupujete za svoju djecu, ne za sebe. Najvažnije je da se djeci sviđaju novi ruksaci za školu i da ih rado nose.


Ruksac

Kako odabrati kvalitetne ruksake koje će djeca rado nositi svaki dan?

Dok su roditeljima na pameti zdravlje njihove djece i sigurnost novih školskih ruksaka, djeca žele da njihovi novi ruksaci, jednako kao nova odjeća ili nove tenisice, odražavaju njihovu osobnost i interese. Moguć je kompromis jer školske torbe i ruksaci mogu biti ergonomski, imati kotačiće, ugrađena rasvjetna tijela za sigurnost po mraku i slično.

Ergonomski ruksaci za djecu prilagođavaju se obliku i zakrivljenosti dječje kralježnice. Školski ruksaci dodatno su podstavljeni na mjestima gdje se težina ruksaka oslanja na tijelo djeteta kako bi bili mekši i ugodniji za nošenje. Ako zbog težine ruksaka želite smanjiti opterećenje na leđa djeteta, razmislite o školskim torbama i ruksacima s kotačićima.

Ruksaci za školu koji imaju ugrađene kotačiće omogućuju djeci da svoje školske ruksake nose kao putne torbe i tako olakšaju težinu koju nose. Neke školske torbe i ruksaci imaju ugrađen dodatni element sigurnosti u kretanju djece, a to je pojačana vidljivost. Ruksaci za djecu mogu imati ugrađenu LED rasvjetu zbog koje će školski ruksaci biti vidljiviji u prometu i privlačniji djeci za nošenje. Smatrate li da školski ruksaci za djecu ipak trebaju biti decentnijeg izgleda, odaberite neki od ruksaka za djecu s reflektirajućim elementima ili posebnom tkaninom jarkih boja koja ih čini vidljivijima.

Važan faktor na kojeg valja pripaziti je težina školskih ruksaka koji se svide vašoj djeci. Školski ruksaci ne bi smjeli biti teži od 10% težine djeteta jer u suprotnom mogu uzrokovati naginjanje tijela, krivljenje vrata i kralježnice. Stoga se za najmanju školsku dob preporučaju lakši ruksaci za školu, težine oko jednog kilograma. Kada kupujete školske ruksake za najmanje, uzmite u obzir naviku djece da često bacaju i grubo odlažu svoje nove školske torbe i ruksake. Mekane bilježnice i knjige u takvim je slučajevima najbolje zaštiti kupnjom školske torbe, a kasnije kada dijete pođe u više razrede ili kada usvoji navike korištenja školskog pribora, možete razmisliti o kupnji ruksaka za školu.


Velika ponuda modernih i privlačnih školskih ruksaka za sve školske uzraste

Školski ruksac

Nudimo širok izbor modernih ruksaka za školu u koje će se vaši mališani zaljubiti na prvu. Ruksaci za djecu dolaze u nekoliko suvremenih kolekcija iz kojih će neki ruksaci biti privlačniji mlađoj djeci, a neki starijoj. 

Školske torbe i ruksaci iz sportskih kolekcija svidjet će se malim nogometašima i fanovima nogometnih klubova. Ruksaci dizajnirani prema popularnim crtanim filmovima privući će djecu koja prate trendove, dok će svevremenski junaci i superheroji ukrašavati ruksake onih koji ne drže do trenutne mode.

Školski ruksaci ukrašeni neutralnim motivima iz 'street' kolekcija ruksaca mogu privući stariju djecu koja će svoje ruksake za školu nositi i u drugim prigodama. Ruksaci koji šalju pozitivnu poruku gdje god se nađu imaju na sebi motive raznih emotikona, također prilagođenih višim uzrastima.


Dok dijete bira izgled, vi pripazite na ove karakteristike ruksaka za školu

Školske torbe i ruksaci bi trebali biti podesivi kako bi pratili oblik tijela djeteta koje još raste. Ruksaci za djecu trebali bi imati široke i postavljene, mekane naramenice koje ne žuljaju dijete. Naramenice na ruksacima za školu bi trebale biti podesive kako bi odgovarale veličini djeteta. Dodatna je pogodnost ako ruksaci imaju podesive trake koje se vežu na prsima i oko struka jer time rasterećujete područje ramena i vrata što olakšava nošenje školskih ruksaka. Imajte na umu da se mekši ruksaci za školu bolje prilagođavaju tijelu djeteta što olakšava kretanje dok tvrđi ruksaci bolje osiguravaju sadržaj u njemu. Dobro je da ruksaci za djecu imaju više pretinaca kako bi bili pregledniji i olakšali pakiranje.

Svakako je dobro i kada su ruksaci za školu rađeni od vodonepropusnih materijala kako bi zaštitili sadržaj i samo dijete. Školski ruksaci nespecifičnog dizajna vjerojatno neće ovisiti o novim trendovima tijekom godine pa bi mogli dulje biti privlačni vašem djetetu.