Pošaljite upit

Ruksaci za školu moraju biti udobni za nošenje


Ruksaci za školu se moraju sviđati vašim najmlađim i biti dosta funkcionalni, što znači, da moraju imati dovoljno džepova. Osim toga moraju biti i kvalitetni te udobni za nošenje. Svakako su u tom pogledu najbolji anatomski ruksaci za školu. Oni će vašoj djeci olakšati nošenje, a istovremeno će im se i sviđati.

ruksaci za školu

Anatomski ruksaci za školu su najzdraviji odabir

Kad roditelji za svoju djecu traže najbolji ruksak za školu, oni najčešće obraćaju pažnju na to, koliko ima taj džepova i pretinaca, dali su napravljeni iz kvalitetnog materijala te imaju li dovoljno čvrste šavove. Osim toga zanima ih i njihov dizajn, što je normalno. Na kraju ruksaci za školu moraju se sviđati njihovom djetetu, jer će ih baš on i nositi te upotrebljavati. Vrlo važna je i cijena. Ali ono, na šta se najviše puta zaboravlja, je oblik ruksaka.

Školske torbe i ruksaci su najzdraviji za nošnju ako odaberete anatomske. Iako su anatomski ruksaci za školu oni koji imaju na poseban način napravljena leđa, to nije jedino šta je važno.

Masa školskih torba i ruksaka ne smije biti veća od jednog kilograma i istovremeno njihova težina, ako brojimo i sadržaj u njima, ne smije biti veća od 10% težine djeteta. Što znači, da je potrebno provjeravati i to koliko stvari djeca nose sa sobom u ruksaku. Da težina ne bi bila prevelika potrebno je ostavljati nepotrebne udžbenike, sveske i bilježke doma.

Osim toga imaju anatomski ruksaci za školu ortopedska leđa. Ona prate prirodnu krivulju dječje kralježnice i stoga ne samo, da ne štete, nego čak i pomaže kod formiranja pravilnog držanja. Leđa anatomskih ruksaka za školu moraju tako imati u donjem djelu tako zvani lumalni oslanac (mali valjak), gdje će se, ako se torba pravilno nosi, na kraju snaći većina težine ruksaka za školu.

Leđa moraju biti isto tako napravljena čvrsto, a istovremeno imati i mekanu podstavku. Samo na takav način će biti nošenje ruksaka za školu udobno. Na isti način moraju biti napravljene i naramenice, inače bi se zarezale u ramena djeteta. Trake moraju biti napravljene tako, da ih je moguće prilagođavati po dužini i istovremenu ne smiju se previše rastegnuti. Njihova širina mora biti oko 4 do 5 cm, a dobro je, da imaju regulacijske kopče i na dnu i na vrhu ruksaka. Trake su toliko važne zato jer su one glavne, kako bi vaše dijete pravilno i udobno nosilo ruksak za školu.

Najviše puta leđa takvih anatomskih ruksaka za školu prevučena su mrežastom tkaninom, koja pomaže, da se djeca ne znoje. Još jedna napomena. Ako su na ruksaku za školu leđa napravljena iz plastike, moraju imati posebne utore koji mogu služiti kao ventilatori.

Anatomski ruksaci za školu

Školski ruksaci za dječake drugačiji su od onih za djevojčice

Kad znate, da imate stvarno kvalitetan ruksak za svoje dijete, tek onda dođe vrijeme i za odabir dizajna. Školski ruksaci za dječake običajno su drugačiji od onih za djevojčice.

Biroteka vam nudi kvalitetne anatomske ruksake za školu za dječake i djevojčice. A isto tako možete naći i školske torbe i ruksake na kotačima za još lakše nošenje. Kod njih čete naći mnogo različitih sa različitim dizajnom.

Njihova kolekcija Street će se svidjeti i dječacima i djevojčicama, zavisi od boje i uzorka. Isto tako čete naći i ruksake za dječake i djevojčice ako čete izabrati njihovu kolekciju Smiley.

Školski ruksaci za dječake sa dizajnom nogometnog kluba Real Madrid ili Barcelona oduševit će baš svakog dječaka koji voli te klubove pa čak i nogomet kao takav. Isto tako naći čete školske ruksake za dječake sa likovima iz crtića ili likovima iz Star warsa.

Posjetite zato Biroteku i nađite pravi ruksak za školu za vašeg sina ili kćer.

Školski ruksaci za dječake