Pošaljite upit

Bazenski prekrivači - vanjski i unutarnji bazeni | Kako i čime pokriti bazen te zašto je pokrivanje bazena važno

Ukoliko je temperatura vode u bazenu viša od temperature zraka, pogotovo kod vanjskih bazena može doći do isparavanja vode. Zbog intenzivnog isparavanja vanjski su bazeni za to vrijeme obično u magli. Ako su u pitanju grijanu bazeni, osim gubitka vode dolazi i do visokih gubitaka energije. Isto tako za gubitak vode u bazenu i time i energije može biti kriv vjetar. Grijanjem vode povezani su troškovi, stoga je dobro pobrinuti se o što manjem gubitku energije. Troškove možemo sniziti pomoću različitih vrsta prekrivača za bazene. Jedno od tih je jednostavni termički prekrivač koji položimo na površinu vode kad ne koristimo bazen. Bazenski prekrivač sniziti će gubitke kroz površinu vode. Slično vrijedi i za unutarnje bazene, jer vlaga može napraviti veliku štetu našoj kući. Prikladna vlažnost u prostoriji je između 30 i 60%. Bazenski prekrivač je u većini slučajeva napravljen od termo folije koja sprječava gubitak energije.

Bazenski prekrivači - osiguravaju sigurnost djece i kućnih ljubimaca te održavaju čistu bazensku vodu. Bazenski prekrivač koji položimo na površinu bazena ne sprječava samo visoke troškove energije. Naime, on djeluje i kao odlična zaštita od pada djece i kućnih ljubimaca u bazen. Ujedno i sprječava unos lišća, insekata i druge nečistoće koje donosi vjetar.

Prekrivači za bazen Prekrivači za bazene

Bazenski prekrivač dobro je odabrati s obzirom na okolinu gdje živite

Na raspolaganje su različiti bazenski prekrivači za bazene za plivanje:

  • Plutajuće termo folije različitih kvaliteta i izvedbe namijenjene su različitim mogućnostima uporabe.
  • Plutajuće rolete namijenjene su kako vanjskim tako i unutarnjim bazenom. Njihove prednosti su automatsko djelovanje, sigurnost i mogućnost solarne izvedbe.


Klizni bazenski krovovi vanjski bazen promijene u unutarnjeg i tako značajno produže vrijeme uporabe bazena jer se možete kupati i dok je bazen pokriven. Krov iskorištava energiju sunca za grijanje i značajno smanjuje unos prljavštine u bazen.

Način pokrivanja bazena pametno je odabrati s obzirom na okolinu u kojoj živite. Bazenski prekrivači kao što je na primjer bazenski krov, prikladni su za kontinentalnu klimu gdje zima donosi vrlo niske temperature. Bazenski prekrivači kao što su rolete i solarni prekrivači, prikladniji su za blagu klimu jer je bazen zbog relativno viših temperatura u uporabi duže vrijeme. Bazeni su naročito uporabni u apartmanskim naseljima gdje gosti u vanjskim bazenima mogu uživati u kasnoj jeseni ili čak u zimskim mjesecima.

Za više detalja dobro došli na našoj web stranici.