Pošaljite upit

Plutajući bazenski prekrivači za vanjski i unutarnji bazen | Termalni i zaštitni prekrivači - prekrivači i bazenske rolete

Bazen pokrivamo različitim prekrivačima iz različitih razloga, prije svega kako bismo održali temperaturu vode i osigurali zimsku zaštitu bazena te zaštitu bazena od pada djece ili kućnih ljubimaca u vodu. Klasične plutajuće bazenske prekrivače dijelimo u tri grupe: termalni prekrivači, zimski prekrivači i zaštitno-sigurnosni prekrivači.

Osim spomenutih u istu svrhu se može koristiti i klizni bazenski krov, koji ujedinjuje sve karakteristike bazenskih prekrivača. Prekrivače možemo koristiti kako za vanjski, tako i za unutarnji bazen.

Termalni, hidraulički i zimski zaštitni prekrivači za unutarnji bazen i vanjski bazen te bazenske rolete

plutajući bazenski prekrivačiZa vrijeme sezone kupanja najviše se koriste termalni prekrivači za bazen, koji spriječavaju hlađenje vode i njezino pretjerano isparavanje i zaštitne prekrivače koji griju vodu i nude zaštitu od pada u bazen i također od UV-zraka i prljavštine.
Bazenska roleta je plutajući prekrivač za bazen, namijenjen prije svega održavanju topline bazenske vode. Uporaba plutajuće rolete smanjuje gubitke topline od 65 do 80%. Bazenske su rolete i elegantan način prekrivanja bazena. Bazenska roleta je napravljena od materijala koji je otporan tako na UV-zrake kao i na klor i druga sredstva za njegu vode. Lamele plutaju na površini vode i pošto su šuplje, dobro izoliraju bazensku vodu. Izbor solarnih lamela u sunčanome razdoblju dodatno grije bazensku vodu. Rolete moraju ostati u kontaktu s vodom i suhe ne smiju biti ispostavljene suncu. Bazensku roletu je moguće otvoriti ručno - pomoću prekidača - ili pomoću električnog pogona - daljinskim upravljanjem. Bazensku roletu je moguće i zaključati i tako onemogučiti dostup nezvanim gostima. Možete izabrati ili roletu koja se nalazi ispod ili roletu koja se nalazi iznad površine vode.

Plutajući bazenski prekrivači ili bazenski krov?

Plutajući bazenski prekrivači su zaštitni prekrivači koji plutaju na površini vode, odnosno u slučaju bazenskih roleta iznad površine vode. Bazen se tako zatvori sa svih strana i osigurava zaštitu od pada. Bazenski krovovi su napravljeni oko bazena i oni se kao staklena kupola dižu iznad njega. Osnovna namjera plutajućeg bazenskog krova je zadržavanje topline vode u bazenu. Međutim, bazenski krov omogućuje plivanje u bazenu ispod ukoliko je prostran, no omogućuje i uživanje uz bazen.

Prekrivači za bazen, za više detalja dobro došli na našu web stranicu!