Pošaljite upit

Prekrivanje bazena smanjuje troškove održavanja bazena

Prekrivanje bazena nije obavezno, no preporučuje se. Prekrivanje bazena je investija koja će se brzo isplatiti...

Kakva bi trebala biti voda u bazenu?

Vjerojatno se svi slažemo, da je čista voda u bazenu neophodna za užitak za vrijeme kupanja, odnosno plivanja. Jedan od ključnih način na koji to možemo osigurati je svakako kvalitetan sustav filtriranja. Za održavanje čiste vode u bazenu vrlo je bitno i prekrivanje. Inače je bazen za vrijeme mirovanja izložen različitim neugodnim uvjetom, voda u bazenu se brzo napuni lišćem, instektima, i prljavštinom. Ujedno ćete prekrivanjem bazena smanjiti toplinske gubitke i posljedično uštediti novac. Temperatura vode u bazenu se čak u ljetnim mjesecima noću brzo smanji ukoliko ne osiguramo prikladnu zaštitu, na primjer pomoću termalnog prekrivača.

Načini prekrivanja bazena

folija za prekrivanje bazenaPri zaštiti bazena mnogi si pomažu debljom folijom. Za kvalitetno prekrivanje bazena takvo rješenje neće biti dovoljno, već će vam biti potrebna stabilnija i profesionalna zaštita - ako već želite foliju, uzmite foliju za prekrivanje bazena koja je napravljena baš u tu svrhu. Još bolje rješenje je već spomenuti termalni prekrivač, koji je učinkovitiji pri sprječavanju pada temperature. Odlučiti možete i za fiksni način prekrivanja bazena, na primjer bazenskim roletama ili krovovima. Mogućnost daljinskog upravljanja će vam olakšatu kontrolu nad otvaranjem odnosno zatvaranjem.

Održavanje bazena

Povremeno detaljno čišćenje bazena koje najbolje obave profesionalci jedna je od osnovnih stvari kad je u pitanju održavanje bazena. Za sve koji želite što manje troškova održavanjem bazena, jedan od najboljih izbora su karbonsko-keramički bazeni. No bez obzira na tip bazena intervale među pojedinim čišćenjima možete značajno produžiti redovnim prekrivanjem bazena, stoga to i što prije uradite. Neće vam oduzimati puno vremena, no uštedeti ćete novac. Na web stranici našeg poduzeća EMA bazeni naći ćete detaljnije informacije u vezi s održavanjem bazena te cjenik bazena i opreme, pozivamo i vas i čitanju naših posebnih akcijskih ponuda.

EMA BAZENI d.o.o. | Prekrivanje bazena će se isplatiti