Filtar za bazen i bazenska pumpa jezgro svakog uređaja za filtraciju

Bazenska pumpa i cijevi za bazenFiltar za bazen i bazenska pumpa predstavljaju osnovu uređaja za filtraciju koji vrijedi za jednog od najvažnijih elemenata bazenske tehnike. Uređaj za filtraciju djeluje tako, da vodu usisa u poseban rezervoar i gura ju kroz medij filtracije koji djeliće zadrži i onda se voda vrati u bazen. Kad cijela voda u bazenu protječe kroz taj postupak, zaključi se krug filtriranja bazena. Sva voda bi trebala proći kroz filtar barem jednom dnevno, uz više vanjske temperature kad je bazen više opterećen, i više puta dnevno. Na čestost filtriranja utječe i veličina bazena, snaga vodene pumpe i kapaciteta filtra. Uređaj za filtraciju mora biti postavljen tako, da će što manje ometati kretanje u prostoru, a pri tome moraju kako filtar rako i vodena pumpa biti dobro dostupni. Svaki filtar za bazen je opremljen 6-smjernim ventilom, koji djeluje kako nekakva skretnica za bazensku vodu. Pomoću njega određujemo filtriranje vode, pražnjenje bazena, čišćenje filtra itd. Uređaj za filtriranje je samo jedno od pomagala za čišćenje, no on puno prida kristalno čistoj vodi. Koliko bitan je zapravo filtar za bazen znamo tek kad prestane djelovati. Voda u bazenu postane mutna i već naizgled nezdrava.
Iako filtri zadrže puno prljavštine iz bazena, bazen je potrebno redovito čistiti. Kako bi njegova učinkovitost bila optimalna, filtar za bazen je potrebno tjedno čistiti te brinuti o pravilnome nivou vode u bazenu. U suprotnome primjeru cjeloviti sustav filtriranja neće djelovati ispravno.

Bazenska pumpa - bez nje bazen ne može djelovati

Bazenska crpka, nazvana i protočna ili optočna pumpa, predstavlja srce bazena, jer osigurava stalno kruženje vode u bazenu. Sastoji se od grubog predfiltra, ulaznog i izlaznog priključka za cijevi te turbine koja pogoni električni jednofazni motor. Ugradimo je prije jedinice za filtriranje. Prije kupovine dobro je saznati snagu pumpe i njezin protok jer o tome ovisi učinkovitost filtriranja.

Cijevi za bazen međusobno povezuju elemente bazenske tehnike

U osnovnu opremu ubrajamo i cijevi za bazen od PVC-a koje povezuju bazenske hidrauličke elemente u cjelinu. Cijevi za bazen koje se nalaze izvan strojarnice mogu biti fleksibilne ili čvrste, no prije svega moraju biti najviše kvalitete, jer će biti trajno zakopane. U strojarnici su cijevi za bazen čvrste, i možemo ih međusobno povezati spojnim elementima. Bazenska trgovina Ema d.o.o. - pored osnovne opreme kao što su filtar za bazen, bazenska pumpa i PVC cijevi za bazen, na raspolaganje vam je i sva ostala bazenska oprema. Dobro došli!

Ema d.o.o. | Filtri, pumpe i cijevi za bazen po povoljnoj cijeni - poveznice do naše web stranice: