Zidane in montažne bazenske strojarnice za unutarnji i vanjski bazen

Strojarnica bazena je mjesto gdje je spremljena, odnosno fiksno postavljena bazenska oprema. Pošto je bazenska strojarnica veći dio investicije pri izgradnji bazena, vrlo je važno da joj se u potpunosti posvetimo. Veličinu bazenske strojarnice odredimo s obzirom na izabranu opremu, koja će se nalaziti u ovoj prostoriji. Obično je napravljena na produžetku betonske ploče, ploča strojarnice je često napravljena na istome nivou kao rub bazena. Možemo je smjestiti u kući, no ukoliko tamo nema dovoljno mjesta, na raspolaganje je više mogućih alternativa. Svaka strojarnica mora osiguravati zračenje, jer vlaga šteti električnim uređajima, te prikladan odtok za odvod suvišne vode koja nastane pri čišćenju filtera ili pražnjenju bazena. Biti mora izolirana, a strop u prostoriji dovoljno visoko, jer ćemo u prostoriju ćesto ulaziti. U našoj ponudi su na raspolaganje montažne i zidane strojarnice za bazene, koje su prikladne kako za vanjski, tako i za unutarnji bazen.

strojarnice za bazen

Montažne strojarnice za bazen - alternativa zidanim strojarnicama

Montažne strojarnice za bazen su odlična alternativa zidanim strojarnicama i prikladne su za ugrađenje manjih uređaja za filtriranje. Izvedba zidane strojarnice može biti elegantna i udobna za uporabu, no što se tiče cijene jednaka je izgradnji manjeg bazena i potroši više vremena. Razvoj opreme za bazene u posljednje vrijeme se optimizira i smanjuje troškove, ujedno je i više kakovosti i uporabnosti. Zbog brzog načina života i u poduzećima koja se bave s opremom za azen ne trošimo previše vremena i novca na nevažne stvari. Montažne strojarnice za bazen imaju sve važne karakteristike zidane strojarnice - izolaciju, ventilaciju, prohodan pokrov, stepenice, čvrstost, čistu izvedbu ... Montažne strojarnice dimenzionirane su tako, da je prostorija iskorištena u najvećoj mogućoj mjeri, no unatoč tome u njima ostane dovoljno mjesta za dostup i održavanje. Instalacija montažne strojarnice vrlo je jednostavna. Potrebno je samo iskopati rupu prikladne veličine i napraviti betonsku podlogu, na koju kasnije postavimo već pripremljenu montažnu strojarnicu od poliestera, koju prikladnim cijevima povežemo s bazenom.

Srce svake bazenske strojarnice je filtrirni uređaj

Srce svake bazenske strojarnice je filtrirni uređaj, koji se sastoji od pumpe, posude za pijesak i 6-funkcijskog ventila. Uređaj za filtraciju mora biti postavljen tako, da će što manje smetati kretanje u prostoriji, no ujedno moraju kako uređaj za filtraciju tako i pumpa biti dobro dostupni. U našoj ponudi ćete naći kvalitetne filtre od poliestera ili polietilenske filtre, koji su ojačani poliesterom kako bi izdržali veći pritisak. Odlikuje ih visoka razna čvrstosti i dugi rok trajanja.

Za više informacija dobro došli na našu web stranicu!