Pošaljite upit

Briga za prikladnu vodu za kupanje u bazenu

Voda u bazenu obično ima do 20 do 30°C, što predstavlja odlično uvjete za razvoj različitih mikroorganizama. Kako bi voda u bazenu bila čista, bez mirisa i boje, potrebno je pobrinuti se o prikladnome održavanju. Čišćenje vode u bazenu uglavnom dijelimo na mehaničko i kemijsko čišćenje.

Mehaničko čišćenje vode u bazenu bazenskom pumpom i filterima za bazene

Za mehaničko čišćenje vode u bazenu koriste se filteri za bazene i vodeni usisivači za bazene za čišćenje prljavštine na dnu bazena. Pošto se najmanji mikro-djelići sakriju od filtera za bazene, potrebno je koristiti sredstvo koje djeliće poveže u veće komade koje filter uhvati. Vodu kroz filtere guraju bazenske pumpe (ponekad je i filter dio same pumpe). Bez bazenske pumpe koja predstavlja srce bazena, voda u bazenu bila bi prljava.

Kemijsko čišćenje vode u bazenu

Voda u bazenuOsim mehaničkog čišćenja pomoću filtera i pumpe, potrebno je i kemijsko čišćenje. Najvažnije je uravnavanje pH-a u vodi u bazenu. Taj mora biti negdje između 7,2 i 7,4. Ako je voda prekisla, može doći do korozije metalnih elemenata u bazenu. Ukoliko je pH previsok, to omogućuje bolje uvjete za razvoj mikroorganizama i algi, isto tako dolazi do nastanka vodenog kamena. Vrijednosti pH u vodi analiziramo analizom pH-a i posebnim sredstvima. Pri optimalnoj vrijednosti i ostala sredstva za čišćenje postižu bolje rezultate.

Sva oprema za čišćenje na jednome mjestu

U bazenskoj trgovini Ema naći čete sve potrebno za čišćenje vode u vašem bazenu: filtere za bazene, bazenske pumpe, ventile za bazene, vodene usisivače, sva sredstva za čišćenje i ostalu opremu koja će se pobrinuti o ugodnome i sigurnome kupanju u vašem bazenu.

Ema d.o.o. | Čista voda u bazenu je preduvjet za ugodno i sigurno kupanje - poveznice do naše web stranice:

  • Voda u bazenu
  • Filtri za bazene
  • Bazenska pumpa