Bazeni - sanacija i održavanje privatnih bazena, javnih bazena i kupalište te kako pripremiti bazen za zimu

Naše poduzeće bavi se bazenima, bazenskom tehnikom i mnogim drugim aktivnostima povezanim bazenima. Također vršimo usluge kao što su sanacija i održavanje bazena. Sanacija bazena je vrlo širok pojam, jer se postupci obnove bazena od primjera do primjera razlikuju. Snacija najčešće uključuje brtvljenje starih bazenskih konstrukcija, zamjenu bazenske folije i nadogradnju bazenske hidraulike. U zadnje vrijeme sve je više ispitivanja o nadogradnji bazenske opreme, recimo o automatskoj kemijskoj pripremi bazenske vode, upravljanju filtera, dopuni bazenske tehnike i grijanju... Naše poduzeće je izvelo brojne obnove na privatnim bazenima različitih oblika, izvoda i dobi, na javnim olimpijskim bazenima, hotelskim bazenima i kupalištima ... Na našoj web stranici možete pogledati nekoliko primjera bazena na kojima je napravljena sanacija.

održavanje bazena

Održavanje bazena i bazenske vode

Održavanje je vrlo važno za životnu dob bazena i bazenske opreme.
Redovno i pravilno održavanje pomoći će k dužoj životnoj dobi vašeg bazena.
Vrlo važno je da se bazen pregleda na početku i na kraju sezone kupanja. U proljeće moramo bazen temeljito očistiti i natočiti čistu vodu. Pri tom provjerimo i filter za čišćenje vode. U jesen ga moramo prmjereno pripremiti za zimu. Za dobro stanje našeg bazena važno je redovito održavanje kvaliteta vode. Možemo je očistiti mehanički ili kemijski. Mehanički je očistimo pomoću naprave za čišćenje ili mrežica, četki i slično. Kod kemijskog čišćenja vode moramo obratiti pažnju na vrijednost tvari u vodi koje izmjerimo pomoću posebnih potrebnih dodataka. Važna je kiselost i bazičnost vode te prisutnost klora. Klor je najraširenije dezinfekcijsko sredstvo kod bazena.

Oprema za prezimljavanje bazena

Ako ste se odlučili preko zime ostaviti vodu u bazenu, morate otklopiti napravu za čišćenje da u njoj ne bude vode. Pripremili smo vam nekoliko proizvoda koji će vam biti u pomoć pri pripremi vašeg bazena na zimu.

Kompenzatori leda: spriječavaju ledu da bi oštetio konstrukciju bazena.
Sredstvo za prezimljavanje bazena na otvorenom: spriječava nastajanje algi i kamenca te olakša proljetno čišćenje bazena.
Pokrivači za bazene - odlična zaštita od prljavštine. Više o tom možete pročitati ovdje: bazenski pokrivači.

Za više detalja posjetite našu web stranicu!