Zidani bazeni - klasični unutarnji i vanjski bazeni | Zidani bazen je najrašireniji oblik bazena u Sloveniji

U poduzeću Ema d.o.o osim keramičkih i poliesterskih bazena vam nudimo i klasične izvode bazena - posebno kad je riječ o unutarnjem bazenu, jer su inače betonski. Sastavljeni su od betonske podne ploče koju okružuju betonski blokovi. Kad je osnova bazena postavljena, oblože je bazenskom PVC folijom koja jamči vodoodpornost bazena. Za razliku od bazenskih školjki zidani bazeni imaju veći volumen. Zidani bazeni mogu biti s preljevom - građeni preljevnim rubom gdje razina vode dopire do ruba bazena, ili sa skimerom, gdje je razina vode približno 10 centimetara pod rubom bazena. Zidani bazeni, građeni sa skimerom, povoljnija su inačica bazena za privatnu uporabu. Zidani bazeni najčešće se grade u vlastitoj režiji, zato ti bazeni imaju pravokutne zidove i oštre kutove. Jer bi gradnja trebala biti što jednostavnija, izvođači pri gradnji često ignoriraju nevidne detalje.

ema zidani bazeni vanjski bazeni

Zidani bazeni - klasična izvedba bazena inovativnim pristupom EMA

Prednosti sistema EMA pri izvedbi zidanog bazena: inovativna bazenska hidraulika, izgradnja bazena s blokovima od stiropora te montaža strojarnica EMA. Inovativna bazenska hidraulika prema EMA-sistemu jamči kruženje vode u bazenu i time volumensko miješanje. Pri klasičnoj izvedbi bazena voda se pomiče od jedne strane bazena do druge i ne kruži, zato se u bazenu pojavljuju alge. Kemikalije i temperatura nejednakomjerno se porazdijele što uzrokuje pvećanu uporabu kemikalija i energije za grijanje. A bazenska hidraulika poboljša filtriranje vode za 50%, smanji potrošnju kemikalija i energije za grijanje, jer je temperatura vode jednakomjerna.

Zidani bazeni s blokovima od stiropora - izgradnja je jednostavna, brza i precizna

Klasična gradnja bazena betonskim blokovima predstavlja pravi gradbeni pothvat.

Izvedba je dugotrajna, složena i naporna za investitora. Izgradnja bazena blokovima od stiropora značajno je jednostavnija, brža i preciznija. Jer je stiropor toplinski izolator, otpada trošak toplinske izolacije i žbukanje zidova.
Strojarnica je prostor gdje je namještena bazenska oprema. Montažne strojarnice EMA imaju brojne prednosti: namontiramo ih za samo nekoliko sati, a jamče kvalitetan prostor za opremu, različite dimenzije optimalno se prilagođavaju opremi i potrebama, sve imaju prohodni krov, nude siguran ulaz, izrađene su od trajnog materijala i prozračivane su. Osim toga, montažne strojarnice EMA su predgotovljene i opremljene čime izbjegnemo moguće greške graditelja. Veći modeli su također izolirani i imaju prisilno zračenje.

Za više detalja posjetite našu web stranicu!