Kod preljevnih bazena voda iz bazena teče kroz preljevne kanale, pri bazenima sa skimerom voda teče pomoću skimera

preljevni bazeniKod bazena vrlo je važno filtriranje bazenske vode koje uklanja prljavštinu iz bazena. Za filtraciju uzima se vodu na površini bazena. Vodu je moguće oduzimati ili preko skimera ili preko preljevnog ruba. Skimeri tu elementi koji su instalirani na rub površine vode. S površine vode oduzimaju vodu koja teče kroz sustav filtriranja i pri tome oduzimaju svu prljavštinu koja pluta na vodi. Jedan skimer dovoljan je za manje bazene s obzirom na oblik i veličinu bazena, brzinu filtracije i količinu vode u bazenu možemo imati i više njih. Zbog takvog načina čišćenja voda u skimerskom bazenu je niža za otprilike 10 centimetara. Pri preljevnom bazenu je nivo vode isti kao rub bazena preko kojeg voda drenira u preljevni kanal i zatim u poseban kompenzacijski bazen. Iz kompenzacijskog bazena voda iskapa u strojarnicu gdje se nalazi filtar koji pročisti vodu i vrati je natrag u bazen. Preljevni bazen može imati više različitih vrsta preljevnih kanala - preljevni kanal može niti instaliran u ukupnome volumenu bazena ili samo na jednoj strani. Može biti vidljiv i pokriven rešetkom ili sasvim skriven. Preljevni su bazeni obično skuplji od skimerskih bazena.

Preljevni bazen - prestiž za izabrane okuse: unutarnji i vanjski preljevni bazen

Preljevni bazen, bez obzira na to je li to unutarnji ili vanjski, uglavnom odlikuje odlična optika jer je površina vode na nivou ruba bazena. Valovi koje pokrećemo tijekom kupanja ne odbijaju se od zidova bazena, stoga je plivanje ugodnije. Savršena hidraulika omogućuje čišćenje vode u cijelome bazenu, stoga je voda čista. Pošto voda kruži vertikalno, čisto je i dno bazena.

Preljevni bazeni - različite tehnologije izvedbe i optika

Preljevni bazen u jednome komadu znači, da je bazenska školjka prethodno izrađena i dimenzija ograničena. Instalacija takvog bazena je brza i jednostavna. Pri individualnoj izvedbi preljevnog bazena u račun se uzimaju želje kupca, stoga je takav bazen neograničenih oblika i želja. U ponudi imamo Ema preljevni bazen u klasičnoj izvedbi s bijelom ili obojenom rešetkom oko oboda bazena ili preljevni bazen s jednostranim preljevom. Nudimo i bazen s preljevnim rubom u inox izvedbi te preljevni rub od kamena.

Za više informacija posjetite našu web stranicu!