Bazen: oprema i pokrivači za bazene

Opremu za bazen možemo podijeliti na nužnu i ne tako nužnu, ali svejedno još uvijek vrlo korisnu. Dobra informiranost o prednostima koje donosi neka oprema za bazen, a i različiti tipovi pokrivača za bazen, pomoću kojih je moguće sniziti troškove održavanja bazena, pomoći će vam kada budete odlučivali o kupovini.

Kvalitetni filteri za bazene nužna su oprema

Dobri filteri za bazene su preduslov za sigurnu uporabu svakog bazena, jer omogućavaju primjerenu čistoću vode. Poznajemo više vrsta filtera za bazene odnosno načina filtriranja. Na većim kupalištima obično se koriste prelivni bazeni čija je karakteristika da, kao što već njihovo ime kaže, da se voda sa rubova preliva u kanal a zatim do kompenzacijskog bazena a od tamo do filtera. Za bazene namijenjene domaćoj uporabi takav sustav praktično ne dolazi u obzir, zato što je i suviše skup. Zato se u tom slučaju preporučuje uređaj za filtriranje odnosno pumpa. Pumpa omogućava pomicanje vode po sistemu, a posebni filteri za bazen (čije je kućište po mogućnosti iz poliestera) zatim iz vode odstranjuje i sasvim sitne djeliće nečistoće.

Filteri i pokrivači za bazene

Dodatna oprema za bazene namijenjena privatnoj uporabi

Kada govorimo o dodatnoj opremi za vrtne bazene mislimo o svemu što inače nije nužno iz vidika sigurnosti, a može jako utjecati na cjelokupan doživljaj. U tu kategoriju možemo svrstati osvjetljenje, podne gejzire, zidne mlaznice za masažu, vodene slapove i slično. Takva oprema za vrtne bazene pobrinut će se za opuštajuću, skoro čarobnu atmosferu u kojoj ćete uživati kao filmska zvijezda u vašem dvorištu ili vrtu. Dodatna oprema omogućava vam prijatnu masažu nakon napornog radnog dana ili možda opušteno noćno kupanje, a uz sve to je i pravi praznik za oči. Radi se o investiciji o kojoj je svakako vrijedno razmisliti.

Pokrivači za bazene

Uporabom pokrivača za bazene spriječit ćete da se u vodi u vrijeme kada bazen nije u uporabi, skupljaju razne nečistoće kao i razni insekti, čime ćete i sniziti cijenu održavanja bazena, a uz to ćete se pokrivanjem pobrinuti i za veću sigurnost djece i spriječiti preveliku promjenu temperature vode. Pokrivači za bazene se također dijele na različite vrste, od kompleksnijih, u koje uglavnom spadaju bazenski krovovi do bazenskih roleta i termalnih pokrivača. U poduzeću Ema bazeni rado ćemo vam pomoći u izboru najprimjerenijeg načina pokrivanja vašeg bazena. Na raspolaganju smo vam i za druge informacije povezane s bazenima i njihovom opremom.