Pošaljite upit

Unutarnji bazeni za ugradnju za opuštanje nakon napornog dana

Unutarnji bazeni u sklopu vlastitog doma donose najveću razinu užitka i opuštanja, jer jamče maksimalnu privatnost i rađeni su prema vašim željama i potrebama. Unutarnji bazeni su bazeni u zatvorenom prostoru odvojenom od dijela za bivanje, koje je potrebno pravilno ugraditi da bi održavanje bilo čim jednostavnije. Montažni bazeni mogu se kombinirati sa saunom, masažnim bazenom i tušem, vrlo privlačno rješenje za ljetne dane je i kombinacija bazena s terasom za prijatno osvježenje čak i ljeti.

Pravilnim izborom zajamčite i jednostavno te ugodno održavanje bazena.

Pri izboru bazena važni su i elementi izbora koji utječe na održavanje bazena:

  • orijentacija objekta,
  • upotreba odgovarajućih materijala u prostoru,
  • naglasak na izolaciji i raspoređivanju toplote,
  • predviđen odgovarajući prostor za opremu,
  • odgovarajuće zagrijavanje prostora i vode bazena,
  • primjereno održavanje temperature i vlage u prostoru,
  • kontrola operativnih troškova i povratak energije,
  • dovoljno porstora oko bazena za ležaljke namijenjene opuštanju nakon aktivnosti

Održavanje bazenaUnutarnji bazeni mogu biti izrađeni od različitih materijala

Unutarnji bazeni za ugranju mogu biti iz keramike, PVC folije ili od bazenske školjke, mogu biti sa preljevom ili opremljeni sa skimerom. Da bi bilo održavanje bazena jednostavnije, pri izboru oblika i dimenzije potrebno je uzeti u obzir smjernice ekonomičnosti i kontroliranje troškova. Svi bazeni, vanjski ili unutarnji za ugradnju, moraju biti opremjeni osnovnom hidrauličkom opremom s funkcijama za zahvaćanje vode, filtraciju i podni ispust vode za pražnjenje bazena. Tako je zajamčena glavna oprema za bazen, a dodatna oprema je namijenjena luksuznoj razini uporabe.

Bazeni za ugradnju na otvorenom mogu imati i dodan krov

U slučaju da nemate dovoljno prostora za unutarnji bazen, ali imate dovoljno prostora oko kuće, možete se odlučiti za vanjski bazen. Da bi produžili sezonu kupanja u vanjskom bazenu, pogledajte pomične krovove pomoću kojih se možete zaštiti od vjetra, izolacijom održavajte topliju vodu i noću, zaštitite se od prljavštine, a posebno plivajte na toplom.