Pošaljite upit

Ženske duge jakne – odjeća koja će vas ugodno grijati do kraja zime

Ženske jakne mogu se nositi u raznim prilikama, kao i tokom različitih godišnjih doba pa su stoga prisutne u proljetnim, jesenim i zimskim modnim kombinacijama. Premda je posljednjih godina ženski kaput doživio svojevrsni procvat, posebno u zimskim kolekcijama, jakne su i dalje najčešći izbor za ležerniji look, ali i više od toga. Njihova primarna zadaća svakako je zagrijati nas, ali osim toga moraju omogućiti lakoću kretanja, kako nas njihovo nošenje ne bi iscrpilo. S obzirom da zimska hladnoća još uvijek ne popušta, možda je upravo sada idealno vrijeme za odabir zimske jakne. Mogućnosti u odabiru dugih jakni su velike – od tradicionalno pouzdanih jakni s perjem do softshell modernih jakni.

Što treba imati moderna ženska jakna i na koje detalje pripaziti

Moderne jakne za zimu većinom se izrađuju od poliestera – s obzirom da odlično zadržava toplinu, a ujedno je dobro otporan na kišu, vjetar i snijeg, poliester se upotrebljava pri izradi i naličja i punjenja. Osim što zbog njih jakna bolje prianja, bočni prošivi također pomažu u zadržavanju topline i pružaju veću udobnost. Kapuljača je gotovo neizostavan detalj, a svakako je poželjno da ju je moguće odvojiti po potrebi. I naravno, čak i u slučaju da ste svoju jaknu odlučili namijeniti samo za neobavezne izlaske i neformalne prilike, sigurno nećete zanemariti njen izgled pri odabiru. Većina modernih dugih jakni su dizajnirane za postizanje što ljepšeg kroja. Detalji poput manžeta i press dugmadi mogu biti ne samo praktični nego i dekorativni, ukoliko su dobro usklađeni.

Moderne ženske jakneDuge jakne za zimu

Ženska sportska jakna – savršena odjeća za trening u zimskim uvjetima

Sportska aktivnost zahtijeva adekvatnu odjeću, a posebno ukoliko se ona odvija u hladnijim vremenskim uvjetima. Odabir sportske jakne ovisit će prije svega o sportu kojim se bavimo – dok će za zimsku vožnju bicikla idealno poslužiti jakna s perjem, za trčanje ili planinarenje treba izabrati nešto lakšu jaknu, koja ipak dobro štiti od vjetra. Ponekad su vjetrovke dosta dobar izbor, budući da im je moguće jednostavno skidati ili dodavati podstavu ovisno o vremenskim uvjetima. Posljednjih godina su sve popularnije softshell jakne, gdje je materijal napravljen iz nekoliko slojeva koji najčešće uključuju poliester i elastan. Često ćemo na njega naići u modernim ski jaknama, jer je ovdje nepropusnost od velike važnosti.

Ženska kožna jakna – odličan odabir za svako prijelazno razdoblje

Iako nam neće pretjerano pomoći kada se temperature spuste ispod minusa i snježne pahulje počnu obilnije padati, kožna jakna će nam svakako dobro doći za prijelaz s jeseni na zimu, kao i sa zime na proljeće. Varijacije su praktički bezbrojne – od bajkerske i rokerske do elegantne, koja svojim dužim krojem podsjeća na moderan ženski kaput. Sve je veća ponuda dizajnerskih modela, koji su čest odabir trendsetterica koje ih koriste kao točku na i svojih osmišljenih kombinacija. Osim što ih krase detalji poput nitni, povišenih ramena i pojasa, odabir boja je znatno proširen – osim standardne crne, možemo se odlučiti za živahniju crvenu, žutu ili čak zelenu.

Želite kvalitetnu žensku jaknu po povoljnoj cijeni? Izaberite Manu

Ukoliko još niste našli pravu zimsku jaknu za sebe, ili se samo želite osigurati za iduću sezonu, jednostavno posjetite Manina prodajna mjesta. Posebno izdvajamo ski jakne, koje su tople, udobne, nepropusne na vjetar i vodu, a ujedno i zanimljivog dizajna. Naše  jakne imaju patent zatvarače po cijeloj dužini prednjice, lako odvojive kapuljače i džepove za potrepštine te su živih i uočljivih boja. Cijena je tek najbolji dio. Naš asortiman je standardno povoljan, no sada možete iskoristiti i više od 30% popusta na zimske jakne, koje možete nabaviti već od 129 kuna. Osim jakni ne propustite i našu akcijsku ponudu kaputa, džempera i vesti kao i kapi i šalova, s kojima ćete se odlično ugrijati do kraja zime.