Koju zimsku odjeću možemo međusobno kombinirati?


Zima je već pokucala na vrata više nego dobro - iako snijega nema dovoljno, vani su temperature već neko vrijeme vrlo niske. Zima je, naravno, i vrijeme kada iz ormara moramo hitno izvući toplu zimsku odjeću koja uključuje vunene veste, haljine, majice, kao i jakne i kapute. Međutim, mnogo se ljudi - posebno djevojke - pitaju kako kombinirati zimsku odjeću kako bi izgledale najbolje. Ove zime najvažnija je kombinacija boja i materijala koju ćemo odabrati. Među materijalima prevladavaju prirodni materijali koji se mogu kombinirati s vunenim šalovima i ugodnim toplim kapama.

Zimska odjeća

Žene žele izgledati najbolje i u zimskoj odjeći

Pri kupnji zimske odjeće moramo posebno obratiti pažnju na to da ćemo zimsku odjeću moći kombinirati međusobno. Posebno se djevojke često pitaju što odjenuti ispod zimskog kaputa ili jakne. Također mnoge se djevojke zimi odluče za haljine, koje se savršeno mogu nadopuniti čizmama i zanimljivim čarapama. Međutim, prilikom kupnje haljine potrebno je znati koji kroj pristaje našem tipu tijela.

Ženski oblici tijela mogu se podijeliti u tri vrste, a svaka od navedenih vrsta odgovara svom kroju odjeće:

  • Atletski tip - mjere ramena i bokova tijela približno su jednake, a opseg najtanjeg dijela struka nije puno manji od opsega bokova.
  • Kruškasti oblik tijela - bokovi su širi od ramena i prsa.
  • Oblik tijela pješčani sat - opseg ramena, prsa i bokova približno je jednak, a najtanji dio pojasa najmanje je 25% manji od opsega bokova.

U slučaju atletskog tipa, preporuča se haljine s V izrezom i haljine koje su krojene na „A“. U slučaju kruškastog tijela, moramo optički "uravnotežiti" oblik i posljedično naglasiti ramena. To možemo učiniti s raznim modnim dodacima poput šala. Možemo se odlučiti i za ženske haljine sa širokim naramenicama ili volanima u predjelu ramena. Jača ogrlica također može pomoći. Ramena se mogu naglasiti i širim vodoravnim dekolteom na haljini, kao i rukavima kroja šišmiša na nadlakticama. Preporučuje se odabrati ukrašene haljine ili haljine sa uzorkom.

HaljinaAko govorimo o malo ravnijoj figuri dobro je uzeti u obzir haljinu šireg struka koja će malo naglasiti obline tijela, ali naravno i haljine s volanima mogu pridonijeti zaobljenijem izgledu. Čak i ako je figura slična obliku pješčanog sata, poželjno je usredotočiti se na struk, a uz to je dobro izbjegavati široku odjeću, jer široka odjeća često narušava odnos tijela i ne naglašava obline koje djevojke vole tu i tamo pokazati.

Središnji dio zimske odjeće je, naravno, jakna ili kaput. Kada kupujemo gornji dio odjeće, moramo obratiti pažnju na to kako ćemo odjeću nositi. Ako želimo malo sportskiji izgled, bolje je odlučiti se za malo opušteniju jaknu uz koju možemo odjenuti traperice, ali svejedno se možemo odlučiti i za čizme s potpeticom kako bismo naglasili svoju ženstvenu stranu. Ako želimo izgledati malo klasičnije, možemo se odlučiti za kupnju kaputa koji nosimo uz suknju i majicu ili haljinu ili se možemo odlučiti za haljinu koja je ukrašena zanimljivim remenom, šalom ili ogrlicom.


Pri odabiru zimske odjeće moramo obratiti pažnju na kroj

Kupujući zimsku odjeću ne smijemo zaboraviti kape, šalove i rukavice koje će nas zaista ugrijati. Uvijek su moderne pletene kape s coflekom koje su u nekim slučajevima također podložene flisom kako bi nam bilo toplije. Uz kape i rukavice trebamo šal ili rupčić. Poželjno je da šal uljepša odjeću koju imamo na sebi i tako doista ostavi dojam na sve prisutne, a posebno na nas same, ali istodobno se mora i pobrinuti da nam bude toplo.


Zimska odjeća za djecu trebala bi biti višenamjenska i otporna na oborine

Zimska odjeća za djecuPri odabiru zimske odjeće za djecu moramo biti posebno oprezni. Djeca se vole igrati i zato je važno da odjeća bude fleksibilna i da se dobro prilagođava tijelu. Vrijedno je spomenuti i da djeca puno lakše zakopčavaju patentne zatvarače od gumba pa se preporučuje odabrati jakne sa patentnim zatvaračima. Također moramo paziti da odjeća ne premoći i da dječja koža na taj način ostane suha. Ne zaboravimo i rezervnu odjeću, neka se u ruksaku uvijek nađe dodatna majica, topli pulover i čarape.


U trgovinama Mana nudimo bogatu kolekciju zimske odjeće

U trgovini Mana svojim kupcima nudimo široki izbor zimske odjeće za muškarce, žene i djecu. Sva odjeća koju nudimo izrađena je od kvalitetnih materijala i vrlo je ugodna za tijelo.

Muška zimska odjećaU muškoj zimskoj kolekciji odjeće ove će godine biti dostupni zanimljivi topli puloveri, hlače, košulje kao i ostala odjeća koju se lako kombinira i može se nositi u različitim prigodama. Naravno, neće nedostajati zimske odjeće za djevojke koje će moći birati između raznih suknji, hlača, haljina, bluza i pulovera. Djevojke će i ove zime moći birati odjeću modernih boja. Vrijedno je spomenuti i bogatu kolekciju dječje odjeće i sportske zimske odjeće u kojoj će provođenje slobodnog vremena na bijelim padinama sa svojim najdražima biti prekrasno!