Svečana odjeća dopunjuje svečanu atmosferu   

Postoje trenuci u životu, koji su nešto sasvim posebno i dragocjeno i za takve prilike nije nam dovoljna odjeća za svaki dan nego želimo zablistati - a zato je najprikladnija svečana odjeća. Svečana odjeća još podudari atmosferu na ovih posebnih prilikah, kao što su vjenčanje, krštenje djeteta, službena događanja, kazališne premiere, proslava rođendana i slično, i u nas stvara osjećaj da smo napravili najbolje od sebe, zbog čega smo samopouzdaniji. Za neke sasvim posebne prilike postoje osnovna pravila, kako se je treba obući i kako mora izgledati svečana odjeća za žene i za muškarce, što nam pomaže, da se prikladno obućemo i nije nam neugodno. Svečana odjeća za žene može se sastojati od svečane haljine ili iz kompleta, u kojem uz elegantne hlače ili suknju obućemo elegantnu bluzu i u hladnijem djelu ljeta još i preljepu vestu ili jaknu. Zimi ovaj izgled dopunjuje kaput jedinstvenog dizajna.

Svečana odječa bluzaSvečane bluze za žene

Kakva je razlika između odjeće za svaki dan i svečane odjeće

Odjeća za svaki dan je udobna, jer se želimo u njoj slobodno kretati kad radimo, sjedimo ili se odmaramo.

Materijal za ovakvu odjeću mora biti izdržljiv, uzdržavanje i pranje ove odjeće mora biti jednostavno, jer ju nosimo svaki dan i se može zaprljati.

Svečana odjeća nije namjenjena svakodnevnom nošenju i upotrebi kod dnevnih aktivnosti. Oblačimo je za posebne prigode, a zatim je  pažljivo spremimo u ormar.  Svečana odjeća izrađena je od odabranog materijala, kao što su svila, baršun, viskoza, pamuk ili mješavine pamuka i viskoznih ili sintetičkih vlakana. Materijal za svečanu odjeću izgleda bogat i je mekan na dodir, lijepo pada i ostaje istog oblika. Svečana odjeća je vrhunski dizajnirana i izrađena, s ne previše dekorja ili ukrasa, a onaj koji se nalazi na takvoj odjeći ne smije izgledati jeftino. Boje su pastelne, ovdje nije mjesto za velike šarene uzorce.

Elegantna odjeća za svadbu >>

Svečana haljina ili elegantne hlače – to je stvar osobnog izbora   

Za svečane prigode možemo slobodno birati i odlučiti, dali želimo obući haljinu ili hlače, jer je oboje jednako prikladno. Svečana haljina iz materijala vrhunskog kvaliteta i besprijekorno izrađena mora biti obavezno prave veličine, jer se njen učinak gubi, kad je za nas preuska ili preširoka. I dužina mora odgovarati standardima za svečanu odjeću, koji određuju dužino do koljena ili niže. Svečana haljina ne smije biti kraća od toga. Isto valja za ženske suknje za svečane prigode, u kratki suknji ne izgledamo dovoljno elegantno. Ako se bolje osjećamo u hlačama, možemu i u njih izgledati vrlo svečano, ali moraju biti elegantne, dovršenog dizajna i izrađene iz kvalitetnog materijala. Svečana haljina i elegantne hlače neka budu u tamnim bojama, a najelegantnija je uvijek crna boja, koju možemo kombinirati s nekim svetlijim dodacima. Tako uz elegantne hlače ili suknju u crni boji obućemo elegantnu bluzu ili majicu bež ili bijele boje.

Svečana haljina za ženeSvečane hlače i bluza

Ako nađemo vse na jednome mjestu, uštjedimo vrijeme      

Ponuda svečane odjeće je široka i traženje pravih kombinacija na različitim mjestima može potrajati, stoga je lijepo sve naći na jednome mjestu. Mana ima u ponudi bogat odabir svečane i elegantne odjeće za žene i muškarce.

Nadahnuti će nas prelijepe ženske haljine ravnog kroja i bez rukava, s nježnim ukrasom na rascjepu, u crni i tamno zeleni boji, koje djeluju vrlo elegantno. U ponudi je i haljina s dugim rukavima romantičnog izgleda. S njima nikada ne možemo pogriješiti. Uske elegantne crne hlače su prikladne za sve situacije, a ako uz njih obućemo crni sako i elegantnu bluzu, je to nepobjediva kombinacija. U toj kombinaciji može hlače zamjeniti suknja ravnog kroja i čisth linija. U Mani možemo naći i svečanu odjeću, koja u hladnijem vrijemenu nadopunjuje te osnovne kombinacije. To su veste u crni i tamno zeleni boji iz svjetlucavog materijala vrlo lijepog izgleda, duga crna jakna i za hladne dane izvanredan crni kaput. Svečana odjeća iz Mane još uljepšava posebne događaje, jer se oni, koji ju nose, osjećaju posebni i zadovoljni su svojim izgledom.