Dječje zimske jakne neizostavne su za bezbrižnu igru na snijegu

Dječje zimske jakne su u kišnoj i hladnoj sezoni odjevni komad koji je apsolutno neizostavan. Zbog svoje vrhunske funkcionalnosti djecu izvrsno štite od vjetra, snijega in ostalih vremenskih prilika. Budući da su vodootporne i otporne na vjetar, je djeci u njima uvijek ugodno toplo i ostaju suha. To je izuzetno važno jer time čuvaju zdravlje mališana kroz ovo vlažno i hladno razdoblje kako se ne bi prehladili i razboljeli.

Zimske jakne za dječake moraju biti u prvoj vrsti praktične i iz izdržljivog materijala, s više džepova i s podesivim manšetama, a zimske jakne za djevojčice moraju uz praktičnost zadovoljavati još visoke estetske zahtjeve.

Djevojčice uvijek žele biti odjevene po poslednjim modnim smjernicama. Da će djevojčice i dječaci odjeću rado nositi mora im se svidjeti a uz to mora biti visoko kvalitetna. Roditeljima nije uvijek lako pronaći dječje zimske jakne koje bi ispunjavale sve ove zahtjeve i bi uz to bile još povoljne. Baš takve nudi Mana - isplati se provjeriti njezinu ponudu moderne odjeće na web stranicama ili u trgovinama širom Hrvatske.

tople dječje zimske jakne

Na što treba obratiti pozornost pri kupnji dječje zimske jakne

Samo najbolje je dovoljno dobro za djecu. Ovo pravilo vrijedi i pri odabiru odjeće – ali ovdje nije riječ o najskupljoj i najprestižnijoj odjeći poznatih marki, već o odjeći koja će djetetu pružiti svu potrebnu zašititu i omogućiti mu slobodno kretanje. Potrebna zaštita zimi znači da dječje zimske jakne trebaju biti dobro toplinsko izolirane. Dobru toplinsku zaštitu pružajo tako sintetička vlakna kao perje, a svaki materijal ima svoje prednosti. Perje je lakše i odlično grije, a sintetička vlakna su lakša za održavanje i istotako dobro izoliraju.

Djeca su uvijek u pokretu, vole se igrati vani i odjeća se brzo prlja. Posebno zimske jakne za dječake trebaju biti iz materijala koji se jednostavno održava i koji se može prati u perilici. Vrlo važno je da je materijal za zimsku odjeću vodootporan kako bi djete ostalo suho čak kad pada kiša ili snijeg. Uz to treba biti materijal prozračan da se dijete ne znoji. Kod toga pomažu i posebni ventilacijski otvori na odjeći. Kapuljača ne grije samo glave nego pruža dodatnu zaštitu od hladnoće, vjetra i vlage. Pri kupnji je treba pripaziti da se odabere kapuljača koja djetetu ne zaklanja pogled. Dizajn odjeće treba biti prilagođen djetetetovim potrebama i željama.

zimske-jakne-za-djecu

Posebnu pozornost treba obratiti na odgovarajuću veličinu zimske jakne za djevojčice ili dječake – da nije prevelika ili premalena. Ako je prevelika, hladan zrak može prodrijeti ispod, ako je preuska, otežava djetetu kretanje i brže će mu biti vruće. Roditelji ćete puno uštedjeti ako pri kupnji odjeće obratite pažnju na robusnost materijala. Nekvalitetan i neizdržljiv materijal brzo će se uništiti jer su djeca vrlo aktivna.

Na kraju krajeva je pri izboru odjeće dobro pomisliti i na djetetovu sigurnost. Različiti reflektirajući elementi ili svetlije boje jakana povećuju vidljivost djeteta što je u ovo doba godine kada se brzo smrači vrlo važno. Dobro je da djete sudjeluje pri izboru odjeće i da vodite računa o njegovim preferencijama – to je najbolja garancija da će tu odjeću rado nositi i da će se u njoj dobro osjećati.


Tople zimske jakne za dječake za aktivnosti na otvorenom

zimske jakne za dječakeBrza vožnja sanjkama, skijanje, igranje s prijateljima vani na otvorenom – zima je za najmlađe avanturističko doba. Na svim tim aktivnostima trebaju biti optimalno zaštićeni od ledene hladnoće, vjetra i snijega. Dječaci vole zimske aktivnosti na otvorenom i se pri tom ne plaše vrijemenskih neprilika. Kvalitetne zimske jakne za dječake su stoga izrađene iz najboljeg vodootpornog materijala koji zadržava vjetar i su toplo potstavljene.

Osim zimi mogu se nositi u hladnim jesenjim ili proljetnim danima. Dječaci imaju preferenciju za praktičnu odjeću ali i oni pridaju važnost modernom dizajnu. Neki vole tamnije boje, nekim se više sviđaju jarke boje ili zanimiljive kombinacije boja. Kod Mane su za ovu sezono osim tamno plavih u ponudu uključili zimske jakne za dječake s atraktivnim kombinacijama boja. Tamno plava je kombinirana sa žutom bojom, a crna i siva s lijepom petrolejskom bojom. Sve su vrlo tople, otporne na vjetar i iz nepremočivog materijala.

Zimske jakne za djevojčice za zimu u stilu

Mogu biti sportske, elegantne ili vrlo razigrane, a u svakom primjeru atraktivnog i modernog dizajna, udobne i kvalitetno izrađene. Osim lijepog izgleda moraju biti udobne i tople. Djevojčice posebno impresioniraju varijante u ružičastoj boji, također vole razne uzorke i ukrase. Takve zimske jakne za djevojčice su odlične za različite kombinacije i su pogodne za vrtić, školu, za slobodno vrijeme ili svečane prilike. Za šetnje, planinarenje, skijanje i ostale aktivnosti u prirodi moraju biti posebno dobro izolirane i nuditi potpunu zaštitu od hladnoće, vjetra i snijega.

Manina ponuda je bogata i svaka djevojčica može u njoj naći svoju najomiljeniju zimsku jaknu za svaku priliku. Roditelji će tako imati lak posao pri odabiru prave dječje zimske jakne i time će uštedjeti vrijeme pa i novac, jer je odjeća u toj trgovini unatoč kvaliteti povoljna.

RUKAVICE ZA CURICE

zimske-jakne-za-djevojcice