Pošaljite upit

Duge haljine različitih ljetnih modela koje pristaju svakoj ženi

Ljetna sezona pravo je doba da svoju garderobu nadopunite šarenim, lepršavim dugim haljinama koje će vas prvi prvom pogledu razveseljavati i pozivati na nošenje u svim prilikama. Moderne ljetne haljine dio su i ovosezonske Manine kolekcije. Haljine za žene u našoj ponudi dizajnirane su prema novoj modi i prate svjetske trendove. Duge haljine savršen su spoj modernog izgleda i osjećaja udobnosti koji vas prati dok ih nosite. Haljine za žene ističu najbolje atribute vaše linije, a mogu se nositi za sve prilike od poslovnih, svečanih ili ležernih do svakodnevnih izlazaka. Zbog svog lepršavog dizajna u dugim haljinama ćete za najvrućih ljetnih dana izgledati svježe i privlačno.

Duge haljine mogu se uskladiti sa svakim stasom i tipom figure

Svaka žena može izgledati privlačno u modernoj ljetnoj haljini. Kako bi osigurale da haljina ističe ono najbolje iz vaše figure potrebno je obratiti pažnju na tip vašeg stasa te ga dobro uskladiti s ponuđenim vrstama haljina za žene. Trebate znati da tip vaše tjelesne figure ovisi o građi vašeg tijela i načinu na koji je figura raspoređena, a ne o trenutnoj tjelesnoj težini. Ako imate šira ramena i kraći torzo, slabije definiran struk, a uži dijelovi tijela su vam kukovi, noge i ruke, vjerojatno spadate u tjelesni tip 'jabuke'. Tada će vam nabolje pristajati 'A kroj' haljina za žene koje struk čine užim, a bokove širim. Dugim haljinama ovog dizajna naglasit ćete obline gornjeg dijela tijela i odvući pažnju od srednjeg dijela što ćete dodatno postići odaberete li asimetrični kroj ove vrste haljina za žene. Tip tijela koji se naziva 'kruškolikim' karakteriziraju široki kukovi i bedra te uska prsa i ramena. Moderne ljetne haljine koje odgovaraju ovom tipu imaju nabore ili istaknute detalje na gornjem dijelu. Duge haljine koje imaju remen ili im je gornji dio dizajniran u stilu kimona dobar su izbor za ovaj tip figure jer čine ramena i prsa širima. Figura 'pješčanog sata' predstavlja proporcionalne bokove i prsa te definiran struk. Većina haljina za žene pristaje ovom tjelesnom tipu. Najbolje ćete naglasiti svoju figuru ako nositi moderne ljetne haljine koje se vežu oko tijela te izbjegavate prevelike ili detaljizirane haljine. 'Dječačka' figura tijela odnosi se na tjelesnu figuru u kojoj su kukovi, prsa i struk u istoj ravnini, bez istaknutih oblina.

Takvim se figurama preporučuju duge haljine koje slobodno mogu lepršati bez strogo definiranog kroja ili pak haljine za žene krojene 'na trapez' kako bi stvorile dojam zaobljene figure.

Nekoliko savjeta za odabir haljine za žene koja će vam pristajati

Odabir moderne ljetne haljine koja će vam najbolje pristajati ovisi o nekoliko specifičnih karakteristika vašeg tijela. Osobama s većim grudima najbolje pristaju duge haljine koje definiraju struk. Haljina za žene bez izražene siluete može činiti da izgledate šire nego što jeste. Savjetujemo odabir moderne ljetne haljine na preklapanje ili s povišenim izrezom oko vrata. Poželjno bi bilo izbjegavanje dugih haljina bez naramenica te upravo suprotno, odabir onih modela sa širim naramenicama koje ne ističu vaš grudnjak. Izbjegavajte nabore koji mogu doprinijeti punoći izgleda te se držite jednostavnog kroja.

duge haljine

Ako imate maleno poprsje isprobajte haljine za žene s otvorenim leđima i otvorenim dekolteom. Želite li stvoriti dojam izraženijeg poprsja možete potražiti moderne ljetne haljine s ugrađenim košaricama ili haljine od modernog rastezljivog materijala koji daje dojam naborane i zgužvane tkanine. Dobar odabir za vas je duga haljina različito toniranog gornjeg i donjeg dijela čime se postiže preusmjeravanje pažnje s poprsja na druge dijelove tijela. Imate li tjelesnu figuru punu oblina odaberite dugu haljinu koja pristaje uz vaš oblik, ali ne na način da prianja uz vas. Pristajat će vam prozračne haljine za žene u stilu carskih silueta i haljine s izraženim velikim uzorcima. Odlučite se za široke naramenice ili pak bez naramenica, a izbjegavajte haljine za žene s uskim naramenicama koje se mogu urezati u tijelo. Osobe sitne građe s istaknutim oblinama mogu odabrati modernu ljetnu haljinu koju će pojasom vezati ispod poprsja kako bi naglasile donju polovicu tijela ili pak haljinu A kroja. Dobro će vam pristajati i duge haljine okomitih uzoraka ili s prugama. Ako ste sitne i uske građe, isprobajte modernu ljetnu haljinu koja će vas izdužiti tako što će naglašavati struk. Haljine za žene čiji kroj prianja uz obline također će vam pomoći izdužiti figuru. Isprobajte i modele dugih haljina s uskim naramenicama, kvadratnim izrezom te umjerenim uzorcima i bojama koji neće preplaviti vašu figuru.

Haljine za žene

Moderne ljetne haljine ne mogu proći bez veselih boja i uzoraka


Kada ste odabrali dugu haljinu koja krojem najbolje odgovara vašoj liniji, treba odabrati i pravi izgled moderne ljetne haljine. U tome ne možete pogriješiti jer je ljetno doba savršeno za haljine za žene koje tada najviše dolaze do izražaja. Vodite se svojim ukusom i našom ponudom modernih ljetnih haljina te ćete sigurno odabrati dugu haljinu koju ćete nositi s lakoćom i užitkom.