Dobar odabir haljine za punije čini vas privlačnom i samopouzdanom

Moda za punije oduvijek se odvajala od mode za žene koje nose manje konfekcijske brojeve što je potpuno nezasluženo s obzirom da je više od dvije trećine žena građe koja odgovara većim konfekcijskim brojevima. Žene punije građe se od malena učilo da haljine za punije ne smiju prianjati uz tijelo ni naglašavati ženstvenu formu već da haljine za punije žene trebaju biti neuočljive i široke kako bi sakrile liniju tijela. Moda za punije više se ne konformira takvim zadrtim stavovima već nudi pregršt raskošnih modela haljina za punije kojima se slavi različitost oblika ženskog tijela i ljepota krivina koje vrijedi naglasiti. Haljine za punije žene nude vam upravo to, da kroz razne krojeve i uzorke ističete svoju ženstvenost neovisno o konfekcijskom broju.

 Veličina tijela nije mjerilo nečije privlačnosti ili ljepote izgleda, a haljina za punije pruža ženi upravo to, da svoje raskošno tijelo ukrasi jednako raskošnom odjećom koja će dodatno naglasiti njenu pravu ljepotu. Haljine za punije žene mogu naglasiti ili umanjiti vaše tjelesne atribute, ovisno o vašem osobnom ukusu i preferencijama. Stoga se i moda za punije bazira na različitim mogućnostima odabira i tipovima žena. Haljine za punije neće jednako odgovarati svakoj ženi. Neke vole odjeću koja više otkriva i može se reći da je otvorenija dok druge žene vole konvencionalnije modele koji nisu nužno razmetljivog kroja. Moda za punije ni po čemu ne zaostaje za eksponiranom odjećom iz izloga te nudi jednaku mogućnost odabira ovisno o vašoj osobnosti. Pri odabiru prave haljine za punije žene dobro je znati i nekoliko zlatnih pravila stilista iz modne industrije.

Haljine za punije mogu se lakše odabrati ako znate ovih nekoliko stvari


Svjetski poznati stilisti i stilistkinje naglašavaju kako je tanka granica između haljine za punije koja dobro pristaje tijelu i one koja je preuska

haljine za punije žene

Haljine za punije žene ne smiju stiskati tijelo jer to znači da nisu udobne za nošenje i da su preuske. Haljine za punije koje najbolje pristaju tijelu su one kroz koje se ne naziru linije donjeg rublja. Neki stilisti zagovaraju da se ispod željene haljine za punije nosi bodi koji bi oblikovao tijelo na željenim mjestima kako bi kroj haljine za punije žene došao do punog izražaja. Drugi stilisti se neće složiti s ovom tvrdnjom jer smatraju kako se moda za punije treba temeljiti na udobnosti i slobodnom izražaju ženskog tijela. Nažalost, nošenje steznika, bodija i korzeta nije isključivo odlika mode za punije. Takve modne navike općenito su ukorijenjen u žensku modu kako bi istaknule one atribute na ženskom tijelu koji su privlačni promatračima suprotnog spola


Odabir nošenja takvih odjevnih predmeta u potpunosti je individualan i neovisan o trendovima u modi za punije. Ono oko čega se stilisti slažu je da se ispod kraćih haljina za punije ili tunika ne bi trebale nositi tanke tajice jer će neminovno otkriti i previše informacija. Ako želite nositi kraće haljine za punije žene, odaberite one modele koji će stajati na mjestu i neće se podizati do razine donjeg rublja. Druga mogućnost je da ispod kraćih haljina za punije nosite uske tajice koje će podići vašu modnu kombinaciju. Najsigurnija opcija kod odabira dužine haljina za punije žene je odabrati haljinu koja seže do koljena. Stilisti se slažu da je takva haljina adut mode za punije jer produljuje obline i tjelesnoj figuri daje dobru ravnotežu. Još jedan dobar savjet je u pravom odabiru obuće koja će odgovarati vašoj haljini za punije. Izbjegavajte obuću koja se veže oko zglobova, kažu stilisti. U modi za punije to znači da riskirate da vam noge izgledaju kraće. Neutralna obuća, jasnih, čistih linija najbolje će odgovarati uz haljine za punije žene. Dobro je znati da uz kupnju haljine za punije trebate posvetiti vrijeme i odabiru odgovarajuće torbice. Torbica treba biti proporcionalna vašoj veličini i veličini haljine za punije žene inače će pokvariti dojam. Suprotno stereotipu, neke žene nisu oduševljene stalnim odlascima u kupnju, ali pri odabiru pravih haljina za punije trebali bi pratit promjene u svojoj tjelesnoj težini kako bi vam odjeća uvijek dobro pristajala.

Haljine za punije žene trebaju na pravi način odgovarati tijelu

moda za punije

Moda za punije nudi šarolik odabir haljina za punije žene od kojih nisu nužno sve kompatibilne s vašim stilom i modnim odabirima. Haljine za punije nisu nužno konvencionalnih krojeva te možete potražiti haljine koje izgledaju kao ženski sakoi. Neke haljine za punije baziraju se na krojevima košulja koje imaju naborani dio oko poprsja ili pak izražen izrez. Poseban trend koji nudi moda za punije su haljine boho stila. Haljine za punije žene takvog kroja izgledaju lepršavo, šarene su i podsjećaju na modu sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Haljine za punije žene mogu biti i asimetričnog kroja te naglašavati određeni dio tijela, ramena ili liniju nogu. Moda za punije nudi vam velik izbor i mogućnosti da istaknete ono najposebnije na svom tijelu i osobnosti.