Zaštitna odjeća u zdravstvu je temeljni postulat zdravlja

Pacijenti u bolnicama ovise od kvalitetnog rada zdravstvenog osoblja i od kvalitetne opreme, među kojom ima važno mjesto zaštitna odjeća u zdravstvu. Osobna zaštitna oprema u zdravstvu čuva tako zdravlje zdravstvenog osoblja kao zdravlje bolesnika, stoga je sasvim normalno oćekivanje, da je odjeća za zdravstvene djelatnike svaki tren higijenski besprijekorno čista i bez štetnih mikroorganizama i virusa. To znači da mora tvrtka, koja iznajmljuje zaštitnu odjeću za zdravstvene djelatnike i se brine za njezino održavanje, svoj rad opraviti bez grešaka i na najvišem nivoju. Takav je finski Lindstrom, koji ima već 170 godina iskustva s iznajmljivanjem odjeće i ima svoje podružnice u 24 zemlje širom svijeta.

odjeća za zdravstvene djelatnike

Kolekcija zaštitne odjeće u zdravstvu, koja ispunjuje standarde

Znajuči da su pogoji rada u zdravstvenoj branši vrlo delikatni i zahtjevni su u Lindstromu sastavili vlastitu kolekciju odjeće za zdravstvene djelatnike, koja ispunjava postavljene standarde u svim fazama rada zdravstvenog osoblja. Higijena je uvijek na prvom mjestu i tu u zdravstvu nema kompromisa, stoga Lindstromova zaštitna odjeća u zdravstvu odgovara standardu EU-standard EN SFS-14065. Njihova kolekcija zaštitne odjeće u zdravstvu CarePro je pored toga da je kvalitetna i izrađena iz izdržljivog materijala i moderno dizajnirana, lijepog izgleda i u prijatnim bojama. Odjeća u zdravstvu mora biti prilagođena različitim radnim zahtjevima i izazovima, stoga se osobna zaštitna oprema u zdravstvu razlikuje prema tome, kakve radne zadatke ispunjuje zdravstveni djelatnik. Lindstrom ima za sve profile zdravstvenih djelatnika odgovarajuću zaštitnu odjeću tako da se kod rada nesmetano kretaju i se u odjeći odlično osjećaju.

odjeća za zdravstvene djelatnike

Kako osigurati higijenski čistu zaštitnu odjeću u zdravstvu

Zaštitna odjeća u zdravstvu treba biti higijenski čista i dezinficirana kako bi se sprječavalo prenošenje infekcija. Jer su tu u pitanju životi bolesnika i zdravstvenih djelatnika mora biti pranje odjeće u zdravstvu pod strogom kontrolom i mora sljediti propisane standarde. Lindstrom odvozi zaprljanu odjeću i u ciklusu održavanja i pranja zaštine odjeće za zdravstvene djelatnike cijelo vrijeme drži kontrolu nad procesima čiščenja, pranja i održavanja odjeće za zdravstvene djelatnike. Već njihov odabir materijala za odjeću je dio tog procesa, jer mora materijal izdržati često pranje na visokim temperaturama i dezinfekciju. Kod održavanja zaštitne odjeće u zdravstvu prati Lindstrom evropski standard koji osigurava potpuno higijenu i dezinfekciju. Tekom pranja su temperatura i upotrebljene kemikalije uvijek pod kontrolom, a nakon pranja stanje odjeće za zdravstvene djelatnike dodatno provjeravaju bakterijskim i drugim potrebnim testovima. Lindstrom ima toliko sigurnosnih mehanizama da ga to čini potpuno pouzdanog partnera i za najzahtevnije pogoje i okoline.