Profesionalna zaštitna odjeća pacientima ulijeva povjerenje        

Zaštitna odjeća je osnova za rad u opasnim radnim uvjetima, bez nje su zaposlenici u pojedinim djelatnostima i branšama izloženi ozljedama ili infekcijama, kao što je slučaj u zdravstvu. Zašitna radna odjeća treba ispunjavati standarde i biti zaposlenicima uvijek na raspolaganju u besprijekornom stanju, pogotovo u zdravstvenim ustanovama. Radna odjeća za medicinsko osoblje ima dugu tradiciju, već Hipokrat je naglasio da je posebna zaštitna odjeća za liječnike neophodna i da odražava njihov visoki položaj i njihovo dostojanstvo, a u vrijeme Florence Nightingale su medicinske sestre dobile karakteristične uniforme i svoju radnu odjeću. U radnoj odjeći za medicinsko osoblje tako ima puno simbolike i povijesti. Ali današnja zaštitna odjeća u zdravstvu je puno drugačija – promjenio se je njezin dizajn i materijali su sasvim drugačiji. Dandanas je najracionalniji i zbog brojnih prednosti najbolje rješenje najam zaštitne odjeće. Jedna od vodećih evropskih tvrtki za najam zaštitne radne odjeće je finski Lindstrom.

Zaštitna odjeća u zdravstvu

Zaštitna odjeća u zdravstvu treba biti praktična i profesionalna

Prema preporukama stručnjaka mora se kod dizajniranja radne odjeće za medicinsko osoblje pokušati uravnotežiti sljedeći aspekti: profesionalan izgled zaštitne odjeće, njezina udobnost i praktičnost a kod svega se ne smije zaboraviti njezina uloga kod spriječavanja prijenosa infekcija. Stoga mora biti zaštitna radna odjeća u zdravstvu pored toga da je vrlo funkcionalna izrađena iz izdržljivog materijala, koji podnosi pranje na vrlo visokim temperaturama i dezinfikaciju, jer se mogu preko zaštitne odjeće u zdravstvu prijenositi štetni mikroorganizmi i na bolesnike. Najsigurniji je stoga najam zaštitne odjeće kod pouzdane tvrtke, kakva je Lindstrom.

Samo najviši higijenski standardi spriječavaju prijenos infekcija

Lindstrom naime u svim fazama održavanja, pranja i još kod dizajniranja radne odjeće za medicinsko osoblje prati visoke higijenske standarde. Kako bi se izbjegla bilo kakva odstupanja Lindstrom već kod odabira materijala i dizajna za zaštitnu odjeću osigurava najviši stupanj higijene – dizajn zaštitne radne odjeće mora biti što moguće jednostavan sa što moguće manje mjesta gdje bi se mogli štetni mikroorganizmi sakriti. Materijali pored toga da so izdržljivi trebaju biti i jeftini jer trebaju zaposlenici u zaštitni odjeći u zdravstvu izgledati uredno i profesionalno stoga je treba istrošenu zaštitnu radnu odjeću brzo zamjeniti. Higijena je kod Lindstroma na najviši razini već kod održavanja radne odjeće za medicinsko osoblje, gdje prate europski standard EN-SFS-14065 da se spriječava prijenos infekcija. To je posebno važno za zaštitnu radnu odjeću liječnika i medicinskih sestara koji rade na infekcijskim ili kirurškim odjelima u bolnicama. U Lindstromu osiguravaju učinkovitu dezinfekciju zaštitne odjeće u zdravstvu i s praćenjem odjeće nakon higijenskog pranja. Svu zaštitnu odjeću nakon higijenskog pranja provjeravaju bakterijskim testovima.

Zaštitna odjeća

Kakva je suvremena radna odjeća za medicinsko osoblje

Zaštitna odjeća u zdravstvu je elegantnog, klasičnog dizajna a istodobno moderna i mladenačka. Radna odjeća za medicinsko osoblje nije više samo u bijeloj boji, nego i u drugim bojama što ugodno utjeće tako na medicinsko osoblje kao na bolesnike. Jer želi medicinsko osoblje u svojoj odjeći dobro izgledati je radna odjeća izrađena po mjeri. Lindstromova kolekcija radne odjeće za medicinsko osoblje CarePro je baš takva i je namjenjena medicinskom osoblju različitih područja. Jer je vrlo kvalitetna i udobna i Lindstrom može izraditi radnu odjeću po mjeri, se medicinsko osoblje u takvoj zaštitnoj radnoj odjeći odlično osjeća. Lindstrom također kod najma radne odjeće za medicinsko osoblje nabavlja dovoljno velike zalihe zaštitne odjeće jer je vrlo važno da ima svaki zaposlenik u zdravstvenim ustanovama uvijek na raspolaganju komplet higijenski čiste zaštitne odjeće. Ako je radna odjeća za medicinsko osoblje odlično održavana, lijepog dizajna i je besprijekorno čista, to stvara profesionalan izgled i utjeće na povjerenje bolesnika.