Radna odjeća za liječnike najkvalitetnijih krojeva i materijala

Radna odjeća za liječnike postavlja visoke zahtjeve i u funkcionalnosti kao i u samoj kvaliteti odjeće. Njezina uloga je višestruka, jer mora biti udobna pri nošenju i neopterećujuća prilikom izvođenja medicinskih zahvata te istovremeno funkcionirati kao zaštitna odjeća, koja sprječava možebitno širenje infekcija socijalnim kontaktom. Radna odjeća za medicinsko osoblje se u pravilu izrađuje od 100% prirodnih materijala. U operacijskoj sali nose se operacijska odijela, a izvan nje bolničke kute i bluze na V izrez. U svakodnevnim situacijama čest izbor liječnika je i tzv. otvoreni ogrtač, koji je ležeran, a opet poslovan u nastupu. Naša odjeća za liječnike je uvijek od najkvalitetnijih mogućih materijala i krojeva, koji omogućuju vrhunsku udobnost u obavljanju prakse.

Na koje odjevne predmete se odnosi radna odjeća za medicinske sestre?

Radna odjeća za medicinske sestre u pravilu je slična radnoj odjeći za liječnike, premda su krojevi i izbor boja specifični. Najčešće se nose ženske bluze i tunike uz dodatak hlača i suknji do koljena. Materijal koji prevladava je prirodni pamuk, a od boja se pojavljuju bijela, koja je standardna boja radne odjeće za medicinsko osoblje, i noćno-plava, koja stvara prepoznatljiv izgled medicinskih sestara. Ponekad možemo vidjeti bluze u ovoj boji, koje imaju bijeli obrub na reverima i rukavima. Niže medicinske sestre i primalje nose istu radnu odjeću, s time da se u njihovoj radnoj odjeći od boja češće koriste svjetlo plava i ružičasta.

radna odjeća za njegovateljice

Kakva je i po čemu je prepoznatljiva radna odjeća za njegovateljice?

Kao i kod medicinskih sestara, u upotrebi su pretežno bluze te hlače i tunike. Radna odjeća za njegovateljice je također prepoznatljiva po izboru boja – kod nje uglavnom prevladava siva uz povremenu ružičastu. U usporedbi s, primjerice, radnom odjećom za liječnike, ova odjeća je puno jednostavnijih krojeva, no zato se dosta pažnje polaže na izdržljivost i trajnost, uzimajući u obzir veći fizički angažman u radnim zadacima njegovateljica. Na bluzama u boji također možemo naći bijele obrube, dok je broj džepova i pretinaca na odjeći veći, kako bi se odjeća mogla što više iskoristiti za pohranu pribora i potrepština u radu.

Što je zajedničko u svojstvima zaštitne odjeće u zdravstvu?

Sva zaštitna odjeća u zdravstvu, počevši od radne odjeće za liječnike pa do one za njegovateljice i pomoćno osoblje, mora pružati laku pokretljivost i odličnu udobnost kod svih vrsta medicinskih zahvata i radnih zadataka. Odjeća mora biti i prozračna, jer će ju osoblje velik dio dana nositi na koži. Osim toga, odjevni predmeti moraju biti funkcionalni i praktični, ne pretjerano upadljivi izgledom, ali opet lijepo krojeni i prepoznatljivi. Naposljetku treba imati na umu da ova odjeća podjednako štiti i osoblje kao i pacijente, zbog čega uvijek treba birati vrhunske i ispitane materijale.

radna odjeća za medicinsko osoblje

Za najbolju radnu odjeću za medicinsko osoblje birajte našu uslugu

Kao dugogodišnji proizvođač radne odjeće za različite poslovne sektore stekli smo golemo iskustvo ne samo kod zadovoljavanja parametara kvalitete, nego i prepoznavanja potreba naših klijenata. Među našim naručiteljima radne odjeće već je bezbroj puta bila i medicinska struka, slijedom čega vam možemo ponuditi najmoderniju radnu odjeću za liječnike i drugo medicinsko osoblje, koja u potpunosti odgovara dinamici rada u zdravstvu. Ne zaboravite da smo u mogućnosti pripremiti potpuno personaliziranu odjeću, koja u potpunosti zadovoljava vaše želje i očekivanja – možete birati krojeve, boje ili izraditi logo za vašu radnu odjeću, s kojom će vaša zdravstvena ustanova biti još više prepoznatljiva.

Pogledajte našu kolekciju radne odjeće