Pošaljite upit

Radni kombinezoni kod rada na gradilištima pružaju brojne prednosti

Radni kombinezoni su najpraktičnija radna odjeća. Prikladni su za sve vrste radova, a njihove prednosti su posebno vidljive u opasnim radnim uvjetima. Na gradilištima radnicima prijeti mnogo opasnosti stoga je zaštita na radu u građevinarstvu presudna. Radni kombinezoni, koji štite radnike u potpunosti od nog do glave, i druga zaštitna radna odjeća i obuća treba biti vrhunske kvalitete i mora ispunjavati sve standarde i propise, koji osiguravaju, da zaštitna odjeća i obuća aktivno štite radnika od opasnosti. Vrhunsku zaštitnu radnu odjeću i udobne i kvalitetne radne kombinezone sa svim certifikatima iznajmljuje finska tvrtka Lindstrom s dugogodišnjim iskustvom i podružnicama širom svijeta.

Zaštita na radu u građevinarstvu je za radnika presudna      

Na gradilištima je radnik izložen mnogim nepredviđenim situacijama i radi na otvorenom u različitim vremenskim uvjetima. Za zaštitu na radu u građevinarstvu je obavezna zaštitna radna odjeća i obuća, koja radniku pruža potpuno zaštitu od vanjskih utjecaja. Vrlo važna je dobra vidljvost radnika, tako da ih operatori građevinskih strojeva uvijek mogu vidjeti. Lindstromovi radni kombinezoni i druga zaštitna radna odjeća za zahtjevne radne uvjete HighVisPro ima certifikat EN 20471 za odjeću visoke vidljivosti i certifikat EN 342 za zaštitu od hladnoće. Zaštitna radna obuća je također izuzetno važna. Radnici na gradilištima rade na visini, stoga mora obuća imati neklizajući potplat da ih štiti od pada. Potplat na obući mora biti ojačan tako da ga oštri predmeti ne mogu probiti i radnika oštetiti.

zaštita na radu gradilište

Prednosti radnih kombinezona so očiti  

Radnik u građevinarstvu je uvijek u kretanju, diže građevinski materijal, upotrebljava različite strojeve, radi na visini – i kod tog rada ga odjeća ne smije ometati. Radni kombinezoni im kod teškog in opasnog rada nude sigurno i cjelovitu zaštitu i pružaju očite prednosti. Vrlo su udobni i prijatni za nošenje. U radnom kombinezonu radnici kod energičnog kretanja ne trebaju brinuti o tome da hlače nisu više na svom mjestu ili da će im radna jakna otkriti leđa i da će se zato prehladiti. Uz to su radni kombinezoni vrlo praktični i jednostavni za oblačenje i svlačenje. Na radnim kombinezonima su i dodatni džepovi za pohranu alata, koji trebaju biti uvijek pri ruci. U radnom kombinezonu se može radnik u potpunosti koncentrirati na rad. Lindstromovi radni kombinezoni su izrađeni iz vrlo kvalitetnog, robustnog i izdržljivog materijala, koji zadržava oblik i nakon mnogih pranja. 

zaštitna radna odjeća i obuća