Pošaljite upit

Prepoznatljivo i sigurno: važnost radne odjeće konobara i kuhara u hotelima

Kada je riječ o radnoj odjeći za hotele, rijetkima na pamet – pored prepoznatljive uniforme recepcionara, portira ili sobara – pada radna odjeća konobara ili radna odjeća za kuhara. Iako hotelski konobari i radna odjeća koju nose možda nisu prve stvari koju gosti hotela ugledaju, restorani su mjesta okrijepe nakon dugog puta i prvo odredište posjetitelja nakon jutarnjeg izlaska iz sobe.

Kao i ostala radna odjeća za hotele, radna odjeća konobara koji rade u hotelskoj sali trebala bi istovremeno biti funkcionalna, udobna, otmjena i prepoznatljiva. S druge strane, iako većinu vremena provode „iza pozornice“, radna odjeća za kuhare također može odražavati stil i karakter samog hotela.

Budući da je riječ o poslovima koji se bave pripremom i posluživanjem hrane, radna odjeća za hotele koju koriste konobari i kuhari treba u prvom redu zadovoljavati visoke higijenske i sigurnosne standarde.

Radna odjeća za hotele  uključuje i uniforme hotelskih konobara

radna odjeća konobari

Kada je u pitanju radna odjeća, konobari bi trebali nositi uniformu koja najbolje odgovara njihovom poslu. Pritom nije neobično da je konobarska radna odjeća za hotele – bojama, uzorcima ili na neki drugi način – usklađena s uniformama drugih hotelskih radnika.

Osnovna radna odjeća koju konobari najčešće nose sastoji se od bijele košulje, crnih hlača (ili suknje za konobarice), crnih cipela te kravate ili leptir mašne. Navedeni tradicionalni standard tipičan je za radnu odjeću konobara u hotelskim restoranima, iako se mnogi hoteli u posljednje vrijeme odlučuju i za mnogo ležerniji pristup.

Osim što bi trebala jasno upućivati na razliku između posluge i gostiju, radna odjeća konobara uvijek treba biti čista i održavana, te krojena na način da savršeno odgovara onome tko je nosi.

Radna odjeća za kuhare: oprema koja čuva zdravlje radnika i gostiju

Kao mjesta na kojima se pripremaju omiljena jela hotelskih gostiju, kuhinje skrivaju mnoge opasnosti. Stoga je radna odjeća za kuhara mnogo više od puke uniforme, štiteći dijelove tijela od užarenih površina, kipućeg ulja, padajućih noževa i drugih nedaća. Tipična radna odjeća za kuhara sastoji se od kuharske jakne i hlača, prepoznatljive kuharske kape, pregače te kvalitetne i udobne obuće koja se ne skliže.

Kao i u slučaju svih vrsta radne odjeće za hotele, kuharska uniforma bi uvijek trebala biti čista, pri čemu se u poslovima pripreme hrane ne radi samo o estetskim razlozima.

Ako ste u potrazi za idealnom radnom odjećom za vaš hotel, istražite bogatu Lindströmovu ponudu s koja uključuje sve što vam treba, od dizajna i isporuke do čišćenja i održavanja.

Kvalitetna radna odjeća za konobare i druge ugostiteljske radnike


HoReCaPro kolekcija Lindström radne odjeće razvijena je posebno za  djelatnike u ugostiteljstvu. Velik izbor specijalizirane radne odjeće za hotele odnosi se na radnu odjeću konobara i radnu odjeću za kuhare. Uzimajući u obzir da radna odjeća za hotele mora biti funkcionalna i reprezentabilna, Lindström vam nudi mogućnost sudjelovanja u dizajniranju radne odjeće kako bi se u potpunosti uklapala u imidž vašeg poslovanja. Odlučite li se odabrati radnu odjeću za hotele iz već postojećih standardnih kolekcija, nećete pogriješiti. Radna odjeća za hotele stvorena je kako bi svima bila privlačnosg izgleda te praktična i jednostavna za nošenje. Radnu odjeću konobara ili radnu odjeću za kuhare možete i iznajmiti s obzirom na zahtjeve vaše poslovanja ili sezonske promjene u kadru.

Radna odjeća konobara koja ostavlja dojam i pruža sigurnost


Konobar je prvo lice ugostiteljskog objekta u kojem odlučimo provesti vrijeme. Radna odjeća konobara može nam mnogo toga komunicirati o imidžu i viziji poslovanja tog objekta. Koliko je pažnje posvećeno izgledu djelatnika toliko je pažnje posvećeno i oblikovanju ugodnog iskustva gostiju. Lindström radna odjeća konobara je prikladno dizajnirana kako bi ostavila dojam profesionalnosti. Funkcionalni detalji na radnoj odjeći konobara služe radniku da izvuče ono najbolje iz svog radnog odijela i za stvaranje pozitivnog dojma o poduzeću. Materijali radne odjeće za hotele  pažljivo su birani kako bi odgovorili zahtjevima pojedinog radnog mjesta. Radna odjeća konobara i radna odjeća za kuhara nisu jednaka iako su im prioriteti zaštita radnika, održavanje higijene i komuniciranje imidža poslovanja.

radna odjeća konobara

Radna odjeća za hotele može se kombinirati u različitim varijantama


Majice, tunike, jakne, hlače i pregače sastavni su dio radne odjeće za kuhare. Svaki komad radne odjeće za kuhare mora štiti radnika od mogućih opasnosti kao što su zapinjanje, izlaganje otvorenom plamenu i visokoj temperaturi. Funkcionalnost radne odjeće za kuhare postignuta je izradom kraćih rukava, unutarnjih džepova te mogućnošću kombiniranja pojedinačnih dijelova radne odjeće. Prepoznatljiv stil i fleksibilnost izvedbe omogućuju vam da različite dijelove radnih uniformi koristite u uvijek zanimljivim kombinacijama koje ne gube na profesionalnosti. Radna odjeća koja se može kombinirati poželjna je tijekom sezonskog rada kada dolazi do čestih promjena u osoblju. Lindström brine o vašoj radnoj odjeći i nakon što dogovorite kupnju ili najam. Provjeravamo i pazimo je li ona s vremenom oštećena te treba li joj popravak ili zamjena. Također, nudimo mogućnost održavanja radne odjeće za hotele kojom osim čišćenja i pranja brinemo i o njenom primjerenom skladištenju.