Radna odjeća zaposlenih zrcalo je poslodavca


Kod izrade radne zaštitne odjeće koju možete naći u našoj ponudi pazili smo da svi elementi budu jednako zastupljeni: zaštita, komfor, dizajn, trajnost i cijena.  Sve je više djelatnosti koje zbog zaštite na radu zahtijevaju specijaliziranu odjeću. Različite djelatnosti stavljaju različite zakonom propisane zahtjeve na izradu radne odjeće. Poštujući zakonske odredbe za radnu odjeću specifičnih djelatnosti izrađujemo je od prirodnih materijala i materijala dobivenih korištenjem novih tehnologije za izradu umjetnih vlakana, a oblikujemo je u skladu s dinamičkim antropometrijskim uvjetima uporabe zato je radna odjeća u našoj ponudi komforna, lagana, udobna s visokim stupnjem slobode pokreta i odgovara standardima zaštite na radu.

Zaštita na radu sa vrhunskom radnom odjećom


Radna odjeća za svako poslovanje 

Osnovna je zadaća zaštitne radne odjeće zaštiti tijelo radnika, stvoriti barijeru između radnika i okoline. Vrsta poslovanja određuje i vrstu ugroze i prema njoj izrađujemo našu zaštitnu radnu odjeću koja uključuje košulje, tunike, radne hlače, jakne i kombinezone. Opasnosti pa prema tome i potreba za zaštitom na radu različita je za radnike u zdravstvenim ustanovama, uslužnim djelatnostima, prehrambenoj industriji, lakoj i teškoj industriji, komunalnim tvrtkama, vatrogasnim službama.

Radna odjeća zdravstvenih radnika mora biti posebno ugodna za nošenje jer je u izravnom kontaktu s kožom. Također mora omogućavati lakoću pokreta i osiguravati higijenu i prevenciju infekcija kako zdravstvenog osoblja , tako i pacijenata s kojima rade. Nudimo vam bogat i raznovrstan dizajnerski program koji prilagođavamo individualnim zahtjevima vaših djelatnika. Važno nam je da svi naši modeli zaštitne radne odječe za zaštitu na radu zadrže eleganciju i izgledom i nošenjem.

Radna odjeća za kuhareKad spominjemo uslužne djelatnosti u prvom redu mislimo na radnu odjeću restoranskog i hotelskog osoblja te zaposlenih u trgovini. Svi naši modeli košulja i radnih hlača izrađeni su od tkanina koje nude udobnost i nesputanost pokreta, posebno ljetne radne hlače i košulje. Izborom prave radne odjeće u ovoj vrsti djelatnosti gradite prepoznatljiv identitet svoje tvrtke – restorana, hotela, trgovine.

Odjeća u kojoj se radnik osjeća ugodno i sigurno stvara zadovoljnog radnika, a zadovoljan radnik stvara zadovoljnog korisnika. Ako je radna odjeća u uslužnim djelatnostima dobro odabrana – dizajnom i bojama, korisnici će je vrlo često poistovjećivati s tvrtkom. Dakako, i ovdje je zaštita radnika na prvom mjestu. Zaštitna radna odjeća za radnike u kuhinji mora biti posebno pažljivo birana jer su izvori ugroze višestruki – toplina, voda i sredstva za čišćenje.

Radna odjeća u prehrambenoj industriji mora štititi radnike od vanjskih utjecaja, ali i jamčiti higijensku ispravnost proizvoda odnosno štiti proizvod od onečišćenja. Zato smo pri dizajniranju radnih hlača i košulja za zaštitu na radu za tu industriju posebnu pažnju posvetili materijalima i dizajnu koji su rađeni po najvišim standardima te omogućavaju čistoću i zdravstvenu dobrobit djelatnika u prehrambenoj industriji.  


Radna odjeća i zaštitne radne hlače za poslove povećanog rizika

Zaštitna radna odjeća koju nose radnici zaposleni u lakoj i teškoj industriji najčešće se stavlja preko druge odjeće.  Vrlo često mora istovremeno osiguravati više zaštitnih funkcija, ali i omogućavati prirodno disanje kože. Sve su to bili izazovi na koje smo odgovorili izborom najboljih materijala otpornih na visoke temperature i plamen, a istovremeno nepropusnih za vodu.

Zaštitne radne hlače, kombinezoni i košulje za zaštito na raduS druge strane ova zaštitna radna odjeća ergonomski je oblikovana tako da pri izvođenju aktivnosti osigurava udobnost i visok stupanj slobode pokreta. Posebnu smo pažnju posvetili praktičnosti i funkcionalnosti detalja što se najbolje vidi u dizajnu zaštitnih radnih hlača.

Da smo u svojim nastojanjima uspjeli svjedoči činjenica da je naša radna odjeća certificirana u skladu sa sljedećim standardima:

Zato naša radna odjeća, posebno radne hlače, zavarivačima, elektrotehničarima, vatrogascima jamči visoki stupanj sigurnosti. Kombiniranjem različitih materijala za zaštitne ljetne radne hlače olakšali smo im kretanje i smanjili umaranje te prema procjeni rizika pojačano zaštitili određena područja.

Radnici u komunalnim tvrtkama izloženi su vremenskim okolnostima i to je jedan čimbenik koji je odredio radnu odjeću za komunalnu službu. Zimi ih radna odjeća mora štititi od hladnoće, a ljeti od ozljeda i povreda, a istovremeno spriječiti pregrijavanje tijela zato su ljetne radne hlače čvrste i otporne na habanje, ali prozračne. Također odjeća mora biti vodootporna.  Drugi je čimbenik zaštite na radu također određen radom na otvorenom, a to je vidljivost. Radna odjeća i zaštitne radne hlače koju oni nose mora biti vidljiva izdaleka što se ostvaruje ušivanjem posebnih materijala. I ovdje smo vodili računa o funkcionalnim detaljima vezanim uz uporabu određenih alata.


Pročitajte više o medicinski odjeći


Zadovoljni smo jer znamo da nudimo najbolju zaštitnu radnu odjeću


Naša je misija kontinuirani razvoj, praćenje razvoja novih tehnologija u proizvodnji materijala, ići ukorak s modnim trendovima i modnim ukusom naših klijenata. Primarna je funkcija radne odjeće zaštititi ljudsko tijelo od  nepovoljnih i opasnih vanjskih utjecaja, odnosno zaštita na radu. Cilj nam je tu funkciju ostvariti košulje, zimske i ljetne radne hlače, tunike, jakne i kombinezone udobne i ugodne za nošenje u kojih kretanje i rad ne predstavljaju napor i ne izazivaju umor, a radnicima koji ih nose jamče sigurnost. Naša je radna odjeća prilagođena specifičnim potrebama različitih djelatnosti kao i individualnim potrebama radnika. Gdje god radni uvjeti dozvoljavaju, naša je radna odjeća elegantna i izgledom odaje važnost posla koji radnik obavlja.

Asortimanom radne i zaštitne odjeće pokazujemo da brinemo o sigurnosti i udobnosti radnika, a vi ćete svojim izborom naših proizvoda pokazati da prepoznajete i cijenite kvalitetu.