Pošaljite upit

Radna odjeća za liječnike odlućuje o njihovi sigurnosti

Jedan od bitnih čimbenika za uspješno izlečenje bolesnika u bolnicama i ostalim zdravstvenim ustanovama je odgovarajuća radna odjeća za medicinsko osoblje. Zaštitna odjeća za medicinsko osoblje je naime vanjska barijera koja štiti tako zdravlje liječnika i drugih zdravstvenih djelatnika kao i zdravlje i živote pacijenata. Ako je medicinska zaštitna odjeća uvijek dezinficirana i higijenski čista onda osigurava sprečavanje prenošenja virusa, mokroorganizama i infekcija s jednog odjela bolnice na drugog i s jednog pacijenata na drugog pa i na medicinsko osoblje. Rad liječnika je iznimno odgovoran pa u nekim situacijama i opasan, stoga mora biti radna odjeća za liječnike vrhunske kvalitete, udobnog dizajna i izrađena po svim standardima tako da ga stvarno štiti u svakoj minuti svog humanitarnog rada. Jedna od vodećih evropskih tvrtki za iznajmljivanje radne odjeće Lindstrom posebno pažljivo kreira svoje vrhunske kolekcije zaštitne odjeće za zdravstvene djelatnike i kod njezinog održavanja prati najviše higijenske standarde.

medicinska zaštitna odjeća

Što čini zaštitnu odjeću za medicinsku osoblje kvalitetnom  

Na prvom mjestu su zaštitna funkcija i funkcionalnost medicinske zaštitne odjeće i po tomu se ocjenjuje njezin kvalitet. Zaštitna funkcija radne odjeće za medicinsko osoblje ima največi prioritet, a da je zaista vrhunska treba radna odjeća ispunjavati sve standarde zaštite i sve propise kod izrade pa i kod održavanja. Ovi zahtjevi su vrlo visoki stoga Lindstrom već kod samog dizajniranja kolekcije odjeće za zdravstvene djelatnike i onda kod njezinog  održavanja uvažava i prati najstrože propise i prati evropski standard za prevenciju infekcija EN-SFS-14065. Njihovi postupci pranja radne odjeće za liječnike i radne odjeće za medicinsko osoblje su uvijek pod kontrolom i  osiguravaju higijenski ćistu i dezinficiranu radnu odjeću, što kontroliraju i bakterijskim testovima. Funkcionalnost radne odjeće za medicinsko osoblje je također vrlo važna. Svojim dizajnom treba podupirati njihov rad, izrađena mora biti po mjeri i u svakom trenutku im pružati dovoljno prostora za kretanje. Vrlo paktični su dodaci na odjeći za zdravstvene djelatnike, kao su džepovi različitih veličina tako da im je nužni pribor uvijek na dohvat ruke. Vrhunska zaštitna odjeća za medicinsko osoblje izrađena je od vrhunskog materijala. Takav materijal je robustan, izdržljiv pa i ugodan za kožu i uvijek lijepo izgleda, i nakon čestog pranja na visokim temperaturama i dezinfekcije. Takva medicinska odjeća i obuća pruža zdravstenim djelatnicima ugodan osjećaj kod nošenja, lijepo izgleda i nudi maksimalnu zaštitu. Sve ove zahtjeve ispunjuje Lindstromova kolekcija za medicinsko osoblje CarePro, koja je pored toga moderno i estetsko dizajnirana i u lijepim bojama.

radna odjeća za medicinsko osoblje

Liječnike mora radna odjeća štititi u svim okolnostima

Liječnikov rad donosi različite izazove i opasnosti, pogotovo na specifičnim odjelima u bolnicama i kod operacija gdje mora biti zaštitna funkcija radne odjeće za liječnike besprijekorna. Tako se radna odjeća za liječnike razlikuje ovisno od njihovih radnih zadataka unutar zdravstvenih ustanova. Za svakodnevne vizite ili pregled i liječenje bolesnika te za rad u ambulantama su prikladni udobne hlače ili suknje, majice, kazaki, radne kute, uglavnom u bijeloj boji, a u poslednje vrijeme barem kod liječenja djece upotrebljavaju se i druge boje radne odjeće za liječnike. Posebna radna odjeća za liječnike, koja se upotrebljava kod operacija, obično je zelene boje da se razlikuje od druge radne odjeće za medicinsko osoblje. Sastavljena je od duge radne kute tako da zaštiti čitav liječnikov prednji dio, koji je kod operacija najviše izložen. Radna odjeća liječnika štiti od mogućih ozljeda oštrim medicinskim priborom i od zaraženja. Bitna je dezinfekcija radne odjeće za liječnike nakon svake upotrebe. Stoga medicinske ustanove traže pouzdanu tvrtku za izajmljivanje radne odjeće za liječnike i ostale zdravstvene djelatnike, koja će osiguravati redovitu opskrbu zaista higijenski čiste i kvalitetne radne odjeće. Lindstromovu profesionalnost na svim područjima iznajmljivanja radne odjeće pokazuje 170 godina postojanja u vrhu te branše i  ispostave u 24 zemlje svijeta.