Izgled radne odjeće za konobare odlućuje o uspješnosti ugostiteljstva

Radna odjeća ima važno ulogu tako unutar tvrtke kao i kod prezentacije te tvrtke izvana, što se posebno ističe u ugostiteljstvu, prije svega kod radne odjeće za konobare i radne odjeće za kuhare. Kao i u ostalim tvrtkama radna odjeća za ugostiteljstvo zaposleniku pruža osjećaj povezanosti, pripadnosti i ponosa, da je vrijedan dio neke zajednice, da se netko brine o njemu, a istodobno ga radno odijelo štiti od neprilika na radu. Vse to među zaposlenicima u ugostiteljstvu stvara pozitivnu atmosferu i time upotreba radne odjeće za konobare, radne odjeće za kuhare i za ostalo ugostiteljsko osoblje utjeće na njihovo radnu efikasnost i radnu sposobnost. Kod prezentacije tvrtke i kod saradnje sa drugim partnerima je radna odjeća zaposlenika važan zaštitni znak i pokazatelj dobre organizacije, poštovanja zaposlenika te općenito pokazuje pozitivnu sliku tvrtke. Za goste u ugostiteljstvu je čista i održavana radna odjeća za konobare i radna odjeća za kuhare i ostalo osoblje najbolji dokaz kvalitetne ponude i najbolja preporuka. Stoga je od velike važnosti izabrati pouzdanog partnera za dobavu kvalitetne radne odjeće. Radna i zaštitna odjeća mora radnika štititi kod rada, a mora pored toga i lijepo izgledati i biti izrađena od izdržljivih materijala. To valja i za radnu odjeću za ugostiteljstvo, prije svega za radnu odjeću za konobare i za kuhare.

Radna odjeća za konobare je presudna u procjeni gosta

 Izgled i kvalitet radnog odijela je toliko važniji u ugostiteljstvu jer su na primjer konobari i drugo uslužno osoblje u stiku sa gostima i tako neposredno prezentiraju svoju tvrtku – restoran, hotel ili gostionicu. Radna odjeća za ugostiteljstvo mora biti stoga pažljivo izrađena i dizajnirana i uvijek čista i besprijekorno održavana. U mnogim ugostiteljstvima je konobar prvi koji se susreće s gostima pa je njegov izgled, nastup i izgled njegove radne odjeće presudan za dojam kojeg će si o pojedinem ugostiteljstvu stvoriti gosti. Po izgledu radne odjeće za konobare gosti procijenjivaju, dali će biti usluga u ugostiteljstvu zaista vrhunska ili ne. Radna odjeća za konobare mora biti izrađena kvalitetno, po obliku i veličini mora biti pripremljena za svakog konobara po mjeri, svi detajli moraju biti preciznu izrađeni. Uz to mora biti radna odjeća za konobare dovoljno udobna i moraju se u njoj dobro osjećaju jer samo tako će biti kod rada samopouzdani. Lijepa i kvalitetna radna odjeća za konobare u svim okolinama osigurava profesionalan izgled i nastup i na goste stvara vrlo pozitivan dojam. Kombinacije radne odjeće za konobare su po najviše klasične i sestoje se iz bele bluze ili košulje i crne suknje odnosno hlač, a se može koristiti i druge boje po izboru klijenata.

radna odjeća za ugostiteljstvo

Dobro je, da je uslužnu osoblje neke restavracije ili hotela odjevenu u istu kolekciju radne odjeće, koja je funkconalna i lijepog dizajna. Praktično je imati širi asortiman ovakve radne odjeće da se može kombinirati, pa da je za sve osoblje uvijek na raspolaganju i zagarantirana radna odjeća, kao što su majice, tunike, hlače, pregače, jakne.

Kakve specifike mora imati radna odjeća za kuhare

Radna odjeća za kuhare je u ugostiteljstvu isto tako od velike važnosti kao radna odjeća za konobare. Kuhari su u neposrednom kontaktu s hranom i njihova radna odjeća se kod pripreme hrane brzo zaprlja. A da ne dođe do prijenosa štetnih mokroorganizama z odjeće na hranu treba biti radna odjeća za kuhare uvijek besprijekorno čista. Upravo zato mora biti radna odjeća za kuhare iz izdržljivih, robustnih i vrlo kvalitetnih materijala tako da izdrži često higijensko pranje na visokim temperaturama. Uz to mora biti radna odjeća za kuhare  udobna, jer su kuhari kod svog rada cijelo radno vrijeme u pokretu i se moraju u odjeći slobodno kretati. Kod kuhanja se svašta može desiti i kuhari su ponekad izloženi opasnosti. Po cijeli dan su izloženi veliki vrućini, kod sjeckanja se mogu ozljediti ili ih može kod prženja masnoća poprskati. Njihova zaštitna odjeća tako obavezno treba sadržavati profesionalnu dugu pregaču koja štiti velik dio tijela. Pored pregače su glavni dijelovi radne odjeće za kuhare još košulja ili jakna, hlače i kapa. Najvažnija je tako funcionalnost radnog odijela za kuhare.

radna odjeća

Radnu odjeću za ugostiteljstvo se isplati iznajmiti

Radnu odjeću je moguće kupiti ili iznajmiti. Iznajmljivanje radne odjeće donosi brojne prednosti – tvrtka ne treba ulagati u kolekcije radne ili zaštitne odjeće i najam radne odjeće je vrlo povoljan. Kvalitetna ponuda tvrtke za najam radne odjeće sastoji od planiranja kolekcije za svaku trvtku ili organizaciju posebno do nabave tekstila, održavanja, pranja, servisa za popravke na odjeći i pothrane u skladištu te otklanjanja otpadne radne odjeće. Tako ima tvrtka za svoje zaposlenike uvjek na raspolaganju čistu i održavanu radnu odjeću, koju dovozi tvrtka za iznajmljivanje radne odjeće redovito svaki tjedan. Za ugostiteljstvo je od presudne važnosti da ima uvijek zalihe čiste radne odjeće za kuhare i radne odjeće za konobare i ostalo osoblje. Tako se organizacije ili tvrtke ne trebaju brinuti oko radne odjeće za svoje zaposlenike, ona je uvijek na raspolaganju i sa tim uštede na vrijemenu i troškovima. Takvu cjelokupnu uslugu uključuje ponuda finskog giganta na području iznajmljivanja radne odjeće Lindström, koji ima podružnice po cijelom svijetu. Kod njih su na raspolaganju standardne i specifične kolekcije radne odjeće za kupce. Moguće je naručiti radnu odjeću čak i za jednog samog radnika. Izrade i jedinstvenu radnu odjeću, koju će dizajnirati zajedno sa klijentom i stvoriti kolekciju vrhunske kvalitete i posebnog prepoznatljivog izgleda. Moguće se je dogovoriti i za stavljanje logotipa na radnu odjeću za ugostiteljstvo i za druge branše, što djeluje vrlo profesionalno i je odlična prezentacija svake tvrtke. Za potrebe restorana, profesionalnih kuhinja u ugostiteljstvu i za uslužno osoblje je Lindström izradio svoju kolekciju HoReCaPro sa velikim asortimanom radne odjeće lijepog izgleda, sa pažnjom na detaljima i funkcionalnosti. Unutar ove kolekcije nudi Lindström kvalitetnu, atraktivnu i moderno dizajniranu radnu odjeću za konobare pa i radnu odjeću za kuhare, u kojoj će se zaposleniki odlićno osjećati i ju rado nositi.