Radna odjeća zaposlenika štiti i daje mu dobar osjećaj kod rada

Radna odjeća ima važno ulogu tako unutar tvrtke kao i kot prezentacije te tvrtke izvana. Unutar tvrtke radna odjeća zaposleniku pruža osjećaj povezanosti, pripadnosti i ponosa, da je vrijedan dio neke zajednice, da se netko brine o njemu, a istodobno ga radno odijelo štiti od neprilika na radu. Vse to u tvrtki stvara pozitivnu atmosferu i to utjeće na radnu efikasnost zaposlenika i radnu sposobnost. Kot prezentacije tvrtke i kot saradnje sa drugim partnerima je radna odjeća zaposlenika važan zaštitni znak i pokazatelj dobre organizacije, poštovanja zaposlenika te općenito pokazuje pozitivnu sliku trvtke. Stoga je od velike važnosti izabrati pouzdanog proizvođača kvalitetne radne odjeće. Ona mora radnika štititi kod rada, a mora pored toga i lijepo izgledati i biti izrađena od izdržljivih materijala. To valja i za radnu odjeću za ugostiteljstvo, prije svega za radnu odjeću za konobare i za kuhare.

radna odjeća za ugostiteljstvo

Radna odjeća za konobare je presudna u procjeni gosta

 Izgled i kvalitet radnog odijela je toliko važniji u ugostiteljstvu jer su na primjer konobari i drugo uslužno osoblje u stiku sa gostima i tako neposredno prezentiraju svoju tvrtku – restoran, hotel ili gostionicu. Po izgledu radne odjeće za konobare gosti procijenjivaju, dali će biti usluga u ugostiteljstvu zaista vrhunska ili ne. Radna odjeća za konobare mora biti izrađena kvalitetno, po obliku i veličini mora biti pripremljena za svakog konobara po mjeri, svi detajli moraju biti preciznu izrađeni. Kombinacije su po najviše klasične i sestoje se iz bele bluze ili košulje i crne suknje odnosno hlač, može se koristiti i druge boje po izboru klijenata.

Dobro je, da je uslužnu osoblje neke restavracije ili hotela odjevenu u istu kolekciju radne odjeće, koja je funkconalna i lijepog dizajna. Praktično je imati širi asortiman ovakve radne odjeće da se može kombinirati, pa da je za sve osoblje zagarantirana radna odjeća, kao što su majice, tunike, hlače, pregače, jakne.     

Kakve specifike mora imati radna odjeća za kuhare

Radna odjeća za kuhare je isto tako od velike važnosti. Treba biti iz izdržljivih i vrlo kvalitetnih materijala i udobna, jer su kuhari izloženi veliki vrućini po cijeli dan i su cijelo vrijeme u pokretu. Najvažnija je tako funcionalnost radnog odijela za kuhare. Kod kuhanja svašta se može desiti, radna odjeća se može zaprljati kod pripreme hrane, zato mora biti materijal robustan, da izdrži visoke temperature kod pranja. Glavni dijelovi radne odjeće za kuhare su košulja ili jakna, hlače, pregače i kapa.

radna odjeća

Što sve uključuje cjelovita ponuda radne odjeće

Kvalitetna ponuda tvrtke za radnu odjeću sastoji od planiranja kolekcije za svaku trvtku ili organizaciju posebno do nabave tekstila, održavanja, pranja, servisa za popravke na odjeći i pothrane u skladištu. Tako ima tvrtka za svoje zaposlenike uvjek na raspolaganju čistu i održavanu radnu odjeću, koju dovozi tvrtka za radnu odjeću svaki tjedan . A otpadnu radnu odjeću će otkloniti. Tako se organizacije ili tvrtke ne trebaju brinuti oko radne odjeće za svoje zaposlenike, ona je uvijek na raspolaganju i sa tim uštede na vrijemenu i troškovima. Radnu odjeću je moguće kupiti ili iznajmiti. Sve to uključuje ponuda finskog giganta na području radne odjeće Lindström, koji ima podružnice po cijelom svijetu. Kod njih su na raspolaganju standardne i specifične kolekcije za kupce. Moguće je naručiti radnu odjeću čak i za jednog samog radnika. Izrade i jedinstvenu radnu odjeću, koju će dizajnirati zajedno sa klijentom i stvoriti kolekciju vrhunske kvalitete i posebnog prepoznatljivog izgleda. Za potrebe restorana, profesionalnih kuhinja u ugostiteljstvu i za uslužno osoblje je Lindström izradio kolekciju HoReCaPro sa velikim asortimanom radne odjeće lijepog izgleda, sa pažnjom na detaljima i funkcionalnosti.