Radna odjeća utjeće na motivaciju i učinkovitiji rad zaposlenika

Radna odjeća se sve više upotrebljava, jer postaju koristi njene primjene sve više transparentne. Na prvi pogled izgleda odluka tvrtke, da zaposlenicima osigura radnu odjeću, kao trošak, koji nije nužan. Ali kroz praksu se je utvrdilo, da to nije samo trošak, nego vrlo mudro ulaganje u dobrobit zaposlenika i tvrtke. Zaposlenici se u kvalitetni radni odjeći dobro osjećaju, jer ih ščiti, prilagođena je za njihov rad, svi zaposlenici su jedan tim, bez razlika, i to stvara među njima bolju saradnju, što sve donosi dodatnu motivaciju za rad vsakog zaposlenika. A visoko motivirani zaposlenici rade bolje i to ima pozitivan učinak na poslovanje tvtke. Radna odjeća donosi brojne prednosti i u pojedinačnim branšama je postala tako značajna, da si ih ne možemo zamisliti bez za njih karakteristične radne odjeće. Jedna takvih branši je ugostiteljstvo, gdje je radna odjeća za kuhare, konobare i ostalo osoblje nužna za profesionalan izgled i uslugu.  

radnja odjeća Lindstrom

Radna odjeća za ugostiteljstvo

U ugostiteljstvu se moraju zaposlenici u svojoj radnoj odjeći odlično osjećati i mora jim biti u njoj udobno, jer se puno kretaju. Vrlo profesionalno izgleda, ako je radna odjeća osoblja hotela, restorana ili nekog drugog ugostiteljskog objekta međusobno koordinirana i se međusobno podudara. Lijepo je, ako su boje radne odjeće za ugostiteljsko osoblje usklađene sa bojama, koje su zaštitni znak ugostiteljskog objekta. Na radnu odjeću se može dodati znak ili logo hotela ili restorana, što još podudara grupnu savjest zaposlenika, za goste pa je ovo prednost, jer je osoblje pojedinačnog hotela ili restorana prepoznatljivo.

odjeća za ugostiteljstvo

Kuhari i konobari imaju svaki svoju radnu odjeću  

Koja je najbolja Radna odjeća za kuhare i konobare se prilagođava radnim zahtjevima svake od profesija. Radna odjeća za kuhare uzima u obzir sve možne opasnosti i pogoje rada u kuhinji. Kuhare mora radna odjeća ščititi od mogućih ozljeda zbog prskanja vruče masti na kuhalu, po njemu se mogu uliti različite tekućine i slično. Zato je za kuhare obavezna pregača, koja štiti čitav gornji dio trupa. Ostala radna odjeća za kuhare mora biti udobna, da se s lakoćom kretaju, i iz materijala, koji je izdržljiv i se može prati na visokim temperaturama, da radna odjeća ostaje higijenski čista. Konobari su cijelo radno vrijeme u neposrednom kontaktu s gostima, zato mora biti radna odjeća za konobare lijepog dizajna, po mjeri vsakog zaposlenika, besprijekorno uzdržavana, čista i atraktivnih boja. Nekada su bile boje radne odjeće za konobare standardne: crne hlače, bijela bluza ili košulja, ponekad i crni prsluk. Danas su ta pravila opuštenija i mogu se kombinirati i druge lijepe boje, koje privlače pažnju gostiju i na njih pozitivno utjeću. Profesionalni izgled dopunjuju mekane cipele, koje konobarima osiguravaju udobje kod rada. Radni odjeći za konobare daje osobnu notu natpis na košulji ili bluzi s imenom, jer se tako odmah stvara osobniji kontakt s gostima, što dodatno utjeće na blagostanje gostiju u hotelu, restoranu ili gostionici.

radna odjeća za kuhare

Najam radne odjeće za ugostiteljstvo je racionalna odluka     

Kupovina radne odjeće nije samo jednokratni trošak, tome treba dodati i druge troškove, kao što su dopunjavanje zaliha odjeće, uzdržavanje, provjera primjerenosti nakon neprofesionalnog pranja i slično. Kod najma radne odjeće je cjelokupna usluga profesionalna i sva briga oko radne odjeće padne na tvtrku, koja iznajmljuje radnu odjeću, a stroški iznajmljivanja su niski. Lindström je pouzdana tvrtka za iznajmljivanje vrhunske radne odjeće s 170-godišnjim iskustvima. Njihova radna odjeća za ugostiteljstvo HoReCaPro ispunjuje sve opisane standarde i materijali su tako kvalitetni, da odjeća duže vrijemena ostaje lijepog izgleda. Kuhari, konobari i drugo osoblje su u njihovi iznajmljeni radni odjeći uvijek privlačnog izgleda, čisti, uredni, moderni. Lindström nudi cjelokupnu uslugu, tako da zaposlenici i njihovi nadređeni nemaju brige oko radne odjeće. Svaki dan dostave čistu i uzdržavanu radnu odjeću, brine se za zalihe, profesionalno pranje osigurava higijenski čistu odjeću, kod svega pa se uvijek uzimaju u obzir ekološki vidici i čuvanje okoliša.