Radna odjeća za medicinske sestre odgovara zahtjevnom radu

Medicinske sestre obavljaju veoma odgovorne zadatke u zdravstvenim institucijama te pomažu bolesnicima i radna odjeća za medicinske sestre ih treba kod tog rada štititi i podupirati. Medicinska odjeća im treba biti u svemu prilagođena i treba uvažavati sve njihove potrebe tako da se mogu medicinske sestre u potpunosti posvetiti svom zahtjevnom radu. Zaštitna odjeća za medicinske sestre treba ispunjavati nekoliko uvjeta da im osigurava siguran rad: treba ih aktivno štititi od mogućih ozljeda tako s kirurškim ili drugim predmetima i od mikroorganizama a uz to mora biti dovoljno udobna za njihov rad u kretanju. I na kraju mora odjeća za medicinske sestre lijepo i uredno izgledati i biti uvijek besprijekorno čista, jer su uvijek u kontaktu s bolesnicima i suradnicima.

radna odjeća za medicinske sestre

Svako odjelenje zahtjeva posebnu odjeću za medicinske sestre

Medicinske sestre sudeljuju u svim fazama rada unutar zdravstvenih institucija i u nekim odjeljenjima trebaju nositi sasvim specifičnu zaštitnu odjeću za medicinske sestre. Tako se međusobno razlikuje radna odjeća za medicinske sestre, koje rade u prijemnim pisarnama ili na infekcijskim odjeljenjima ili na kirurgiji i u operacijskim salama. U svih primjerih treba biti radna odjeća za medicinske sestre vrlo udobna, da se mogu slobodno kretati, i prozračna, jer imaju i fizički naporan rad, te ugodna za kožu. Materijal mora biti iznimno izdržljiv, jer se odjeća za medicinske sestre pere svakodnevno na visokim temperaturama. Zaštitina odjeća za medicinske sestre, koje sudejluju kod operacija ili rade na infekcijskim odjeljenjima u bolnicama, treba biti iz posebnog materijala, koji podnosi postupke dezinfekcije kod pranja. Hlače, kazaki, majice, suknje ili kute kao sastavni djelovi odjeće medicinske sestre trebaju biti izrađeni po mjeri ali istodobno dovoljno udobni za njihov dinamički rad.

Najam medicinske odjeće osigurava besprijekornu čistoću

S najmom medicinske odjeće rješeni su svi vidici upotrijebe te odjeće i strogi zahtjevi po higijenskoj čistoći. Industrijsko pranje naime otklanja i nevidljivu nečistoću. Jedna od najvidljivih evropskih tvrtki za iznajmljivanje radne odjeće Lindstrom u svojim postupcima pranja i održavanja medicinske odjeće sljedi evropski standard, koji osigurava besprijekornu čistoću i sprječava prenošenje infekcija preko radne odjeće za medicinske sestre i za druge zdravstvene djelatnike. S time je stoprocentno siguran partner svih zdravstvenih institucija i time aktivno podržava uspješan rad zdravstvenih djelatnika. Lindstrom razvio je vlastitu kolekciju medicinske odjeće unutar koje se nađe kvalitetna, moderno dizajnirana radna odjeća za medicinske sestre u različitim bojama, u kojoj će se medicinske sestre kod rada ugodno osjećati.