Zaštitna odjeća – sigurnost, zaštita i moderan dizajn

Zaštitna odjeća je određena za sve profesije i radne uvjete gdje bi moglo biti ugroženo zdravlje ili život zaposlenika. Materijali, oblik i izrada zaštitne radne odjeće se uvijek usavršavaju, kako bi se postigla što viša razina zaštite. Postoje standardi, koje mora zaštitna odjeća ispunjavati, njezina učinkovitost se stalno provjerava. Elektrotehničar, zavarivač, radnik u prehrambenoj industriji, radnik u zahtjevnim radnim uvjetima, u kemijskoj industriji i u drugim branšama, gdje je izložen opasnosti, mora znati, da će zaštitna odjeća učinkovito sprijećiti ozljede ili druge posljedice, koje bi ga mogle ugroziti. Pored svih zahtjeva i normi za zaštitnu odjeću je još jedan faktor, što se ne smije zanemariti. Izgled radne odjeće postaje jedan od vrlo važnih čimbenica. U Lindströmu stoga pored toga, da nudimo funkcionalnu radnu odjeću i da ispunjavamo standarde za zaštitnu radnu odjeću, posebna se pažnja posvećuje obliku, dizajnu i radni odjeći po mjeri zaposlenika.

Najbolja radna odjeća izrađena je po mjeri

Na podučju radne odjeće se događaju velike promjene, radna odjeća nije više bezlična, dosadna i bezbojna, nego sve više postaje osobna, po mjeri zaposlenika - i tomu stalno sljedimo u Lindströmu. Zaposlenik nosi radnu odjeću cijelo radno vrijeme i u njoj predstavlja tako tvrtku kao sebe stoga se mora u njoj osjećati prijatno, samopouzdano i opušteno, kao u svojoj odjeći. Najbolja je radna odjeća po mjeri, kod koje se uzima u obzir zaposlenikove želje i potrebe. Neprikladna radna odjeća danas nema mjesta u dobrim i uspješnim tvrtkama. Danas zaposleniki žele nositi modernu odjeću, dizajniranu posebno za njih, u bojama, koje izražavaju njihov osobni izbor ili su simbol njihove tvrtke ili organizacije. Da ostaje radna odjeća duže vrijeme lijepa i uvijek besprijekorna, mora biti izrađena iz kvalitetnih materijala i pravilno održavana. Izbor materijala, pranje i održavanje radne odjeće je najbolje prepustiti iskusnim profesionalcima. Kod najma zaštitne i radne odjeće preuzimamo cjelokupnu brigu za odjeću – od nabave do održavanja, pranja i dostave čiste i uvijek lijepe radne odjeće po mjeri, koju izradimo i dobavimo po vašim željama. Svi postupci su izvedeni profesionalno, tako da će zaposlenici u svojoj moderno dizajniranoj radnoj odjeći uvijek izgledati uredni.

najbolja radna odjeća

Logo na radnoj odjeći je izvrsna reklama      

Da se ispostavi ime tvrtke i čini je prepoznatljivim, može se izbrati radnu odjeću s logom. Kod izbora loga na odjeći treba je biti vrlo pažljiv, da je dovoljno velik, uočljiv i odgovarajućih boja. Kot izbora se je dobro konzultirati, da se izabere najbolja varianta. Radna odjeća s logom je vrlo dobra reklama za svaku tvrtku ili organizaciju, toliko više, ako je radna odjeća lijepog izgleda. Logo je lijep dodatak na odjeći i daje joj zanimljiv i unikatan izgled. Zaposlenici u radnoj odjeći s logom izgledaju vrlo profesionalno i djeluju kao ujedinjeni tim. Za klijente je radna odjeća s logom dokaz, da tvrtka ulaže trud u izgled svojih zaposlenika i u svoju promociju, što joj daje dodanu vrijednost. Takve sitnice kao što je odjeća s logom, puno govore o organizaciji unutar tvrtke i grade povjerenje kod klijenata i kupaca. U nekim branšama, kao što je ugostiteljstvo i još neke druge, gdje želimo, da zaposleniki i osoblje ostvaruju sjajan kontakt s kupcima ili klijetnima, izgleda vrlo osobno i toplo, ako je kod loga na radnoj odjeći zapisano ime zaposlenika. Tako se ostvaruje osobni kontakt, koji daje klijentu osjećaj domaćnosti i opuštenosti, zbog čega će se poželjeti vratiti.

Iznajmljivanje radne odjeće je ekološka odluka   

Iznajmljivanje zaštitne odjeće i radne odjeće po mjeri nije samo ekonomična odluka za tvrtku, koja s tim uštedi vrijeme i novac, nego je i odlična odluka radi zaštite okoliša. Za radnu odjeću naime biramo materijale, koji su izdržljivi i će dugo trajati, tako da stvaramo što manje tekstilnog otpada. Odjeću pažljivo održavamo i vršimo popravke na njoj, da ostaje što duže u upotrebi. Tvrtkama stvaramo procjene o potrebama po zaštitnoj i radnoj odjeći po mjeri u količinama, koje su stvarno potrebne, bez nepotrebnih višaka. Kad se radna odjeća istroši i nije više upotrebljiva, se u Lindströmu brinemo za to, da dobije novu mogućnost upotrijebe, da se reciklira od jednog do drugog korisnika ili ju ekološki otklonimo – upotrijebimo za druge namjene ili spaljujemo za energiju. To je naš projekt kružnog gospodarstva. Težimo tome, da je tekstilnog otpada što manje, jer postaje svetovni problem. Zbog traženja rješenja za otpadnu radnu odjeću Lindström se uključuje u projekt finskog tehničkog istraživačkog centra u revolucionarnom istraživanju, kako bi mogli pamučnu odjeću razgraditi a vlakana onda upotrijebiti za izradu novih vlakana za izradu nove odjeće. Time bi okoliš uvelike poštedjeli od velikih količina tekstilnog otpada. Dio tako velikog i značajnog projekta je tvrtka, koja kod nas iznajmljuje kvalitetnu zašitnu i radnu odjeću po mjeri. I s tim i sama sudjeluje kod stvaranja boljeg života za nas sve.