Zaštita na radu omogućava radnicima siguran rad

Zaštita na radu je za radnike, koji rade u zahtjevnim i opasnim radnim uvjetima, neophodna i propisana zakonom. U različitim branšama i radnim okolinama se na radu upotrebljava zaštitna oprema i zaštitna radna odjeća, prilagođena zahtjevima svake djelatnosti posebno. Tvrtke u kojima je za radnike propisana zaštita na radu, moraju radnike obavezno opskbovati zaštitnom opremom i odjećom. Najekonomičnija odluka za tvrtke je najam zaštitne radne odjeće. Finska tvrtka Lindstrom s dugogodišnjim iskustvom iznajmljivanja radne odjeće nudi kolekcije vrhunske i certificirane zaštitne odjeće za industriju i djelatnosti s opasnim radnim uvjetima.    

Zaštita na radu štiti od štetnih utjecaja  

Zaštita na radu uključuje zaštitnu opremu i zaštitnu radnu odjeću, koja aktivno i učinkovito štiti radnika od ozljeda, vatre, otrovnih plinova, kemikalija, hladnoće, topline i ostalih štetnih utjecaja. Učinkovitost zaštite zaštitne opreme i odjeće s testima provjeravaju pristojne službe i ako zaštitna odjeća ispunjuje sve zahtjeve joj je dodijeljen certifikat. Zaštita na radu je za tvrtke veliko financijsko i organizacijsko opterećenje, jer trebaju nabaviti zaštitnu odjeću i opremu za sve radnike i osiguravati održavanje i pranje te opreme. Tu je najam zaštitne radne odjeće pravo rješenje. Tvrtka Lindstrom po ugodnim cijenama nudi cjelovitu uslugu iznajmljivanja kvalitetne zaštitne radne odjeće – od procjene potreba do nabave, održavanja, pranja do uklanjanja istrošene odjeće. U tom ciklu se Lindstrom brine o okolišu i djeluje ekološki prihvatljivo. S odlukom o iznajmljivanju zaštitne odjeće i opreme je zaštita na radu za tvrtku mnogo manje opterečujuća, jer brigu za sve nosi iskusni i pouzdani tim u Lindstromu.

Zaštitna oprema na radu mora biti vrhunske kvalitete

Za svaku djelatnost je propisana posebna zaštitna oprema ovisno od radnih uvjeta i opasnosti na radnom mjestu. Jedna od djelatnosti gdje je zaštitna oprema neophodna je zavarivanje. Zavarivač je kod svog rada ispostavljen neposrednom plamenu i toplini i pri zavarivanju nastaje iskrenje, stoga je kvalitetna zaštitna oprema za zavarivanje za svakog zavarivača od vitalne važnosti. U Lindstromu posvećuju posebnu pažnju izradi zaštitne radne odjeće i ostale opreme, materijalima za zaštitnu odjeću i dizajnu. Zaštitna oprema za zavarivanje mora ispunjavati sve standarde i Lindstromova kolekcija za zavarivanje i radove blizu topline i plamena WelderPro je pridobila certifikat EN 11611 za zaštitnu odjeću za upotrebu pri zavarivanju i srodnim postupcima, EN 11612 za odjeću za zaštitu od topline i plamena, klasu zaštite 2 za zaštitu u situacijama, kad se generira više iskri i toplinskog zračenja i još druge certifikate. Dizajn njihove zaštitne radne odjeće je udoban, a materijal je robustan i izdržljiv i prijatan za nošenje, tako da radnici vole nositi ovu odjeću - uz to da su u njoj potpuno zaštiteni. 

zaštitna oprema na radu