Radna odjeća štiti radnika i prezentira tvrtku    


Radna odjeća donosi mnoge prednosti za radnike i za tvrtku. Radnike štiti od štetnih učinaka na radu i pored toga sve radnike međusobno povezuje i od njih stvara tim. U timu radnici bolje surađuju i njihov radni učinak je veći. To u tvrku donosi pozitivne promjene na svim područjima. Radna odječa također odlično prezentira tvrtku i pomaže joj, da stekne veću vidljivost. Radna odjeća je posebno dizajnirana za pojedine branše, na primjer za gostinstvo, građevinarstvo, zdravstvo, industriju. Biti mora funkcionalna i izrađena iz izdržljivog materijala. U osnovi sastoji iz radnih hlača i radne jakne ili drugog gornjeg dijela, a praktični su i kombinezoni. Nabava radne odjeće je velik trošak, stoga je za tvrtku najracionalnija odluka najam radne odjeće. Finska tvrtka Lindstrom ima kvalitetnu cjelovitu ponudu najma radne odjeće, koja uključuje održavanje, pranje i rednu dostavu čiste radne odjeće.

Radna odjeća

Radne hlače imaju mnogo zaštitnih funkcija


Radne hlače su u radnom procesu vrlo važan dio radne odjeće i imaju mnogo zaštitnih funkcija: štite noge od ozlijeda, hladnoće, vrućine, štetnih tekućina ili tvari. U okoljima, gdje se radi na vrućini, su izrađene od tanjih materijala, a inače iz robustnih i izdržljivih materijala, koji su laki za uzdržavanje. Praktični su veći i manji džepovi na radnih hlačama. Radne hlače moraju biti vrlo udobne, da se može radnik kod rada slobodno kretati i lijepo dizajnirane, da se zaposlenik u njima dobro osjeća. U opasnim radnim uvjetima moraju radne hlače ispunjavati posebne pogoje i udovoljavati standardima. Takvi posebni pogoji su zaštita od vrućine i plamena, zaštita od toplinskih učinaka električnog luka i zahtijeva po visoki vidljivosti. U tim primjerima mora biti materijal certificiran i potvrđen u laboratorijima.     

Specifične kolekcije za kupce

Radni kombinezoni su nenadmašivo udobni


Ako bi birali najudobniju radnu odjeću, kombinezoni bi bez sumnje pobijedili. Vrlo su praktični, funkcionalni i udobni, u njima ništa ne ometa kretanja. Su pravi klasik među radnom odjećom i su uvijek moderni. Njihova velika prednost je, da je gornji dio tijela uvijek pokriven, bez obzira na to, koliko intenzivno je kretanje. Vrlo jednostavno ga je obući i ako nije posebnih zahtjeva, ga je moguće obući preko osobne odjeće, koja tako kod rada ostaje čista. Imaju funkcionalne detalje i džepove, da je mali radni alat uvijek pri ruci. Kombinezoni su različiti ovisno od radnih uvjeta. Za rad vani u hladnoći su posebno podstavljeni i učinkovito štite i griju. Radnici se kod rada intenzivno kretaju, zato su kombinezoni izrađeni od materijala, koji dobro propušta znoj, tako da radna odjeća u svakom trenutku ostaje suha. Zatvarači i gumbi su skriveni, da ne ometaju rada. Za posebne i opasne uvjete rada moraju kombinezoni ispunjavati propisne norme, tako da je njihova zaštita zaista efikasna – kad se radi u blizini topline i blizu plamena, u hladnoći, kad je potrebna odjeća s visokom vidljivošću ili s zaštitom od toplinskih učinaka električnog luka.

radni kombinezoni

Radna jakna kod rada vani štiti od vrijemenskih utjecaja


Najbolje je, ako je radna jakna izrađena iz istog materijala kao radne hlače, što znači, da može podnijeti ista opterećenja kao hlače. U uslužnim branšama posvećuje se više pažnje izgledu i dizajnu radne jakne i manje zaštitini funkciji, jer ima tamo uglavnom ulogu prezentacije tvrtke. Za fizični rad vani mora biti radna jakna iz posebnog materijala, koji je vodootporan i štiti od vjetra, a istovremenu odvaja znoj, tako da je radnik uvijek zaštiten od vrijemenskih utjecaja i njegova odjeća ostaje suha. U opasnim radnim uvjetima mora materijal za radnu jaknu ispunjavati sve norme i propise o učinkoviti zaštiti. Na radne jakne može tvrtka staviti svoj logo i tako još povećati svoju prepoznatljivost. Kompletna radna odjeća, radne hlače, radna jakna i kombinezoni iz Lindstroma su vrhunske kvalitete, ispunjavaju sve zaštitne propise i su prikladni za industrijsku pranje.