Pošaljite upit

Aminokiseline bcaa i teretana – siguran put prema izgradnji mišića

Aminokiseline su pored proteina najvažniji čimbenik u izgradnji mišića. One su zapravo mikrosastavnice molekula proteina te bez njihove prisutnosti nema vidljivog učinka proteina na mišićnu masu. Također su poznate i po tzv. antikataboličkom učinku, što znači da sprječavaju razgradnju već postojećeg mišićnog tkiva. U tome su najuspješnije esencijalne aminokiseline odnosno aminokiseline bcaa razgranatog lanca, koje tvore ukupno jednu trećinu svih esencijalnih aminokiselina u našem tijelu. Njihov antistresni učinak od velike je vrijednosti pri ekstremnim fizičkim naporima, budući da iscrpljujuća tjelovježba predstavlja upravo to – fizički stres. S obzirom na njihova pozitivna svojstva, ne začuđuje da su aminokiseline i teretana najbolja kombinacija za rast mišića.

esencijalne i aromatske aminokiseline

Esencijalne aminokiseline i proteini daju brze rezulate na definiciji

Aminokiseline kao preparati dolaze u raznim oblicima pa ih stoga možemo naći u kapsulama, tabletama ili prahu. Tradicionalni odabir profesionalaca je uzimanje praha, što omogućava više odabira u doziranju i miješanju s drugim suplementima. U ovom obliku su također intenzivnije, jer sadrže vrlo visok udio bcaa. Uzimanje esencijalnih aminokiselina i proteina u prahu pospješit će očekivani učinak proteina na mišiće i dati vidljive rezulate na mišićnoj definiciji u svega nekoliko mjeseci. Također su vrlo djelotvorne u regeneraciji organizma poslije intenzivnih treninga, što vam omogućuje da povećate tjelesne napore s minimalno tjelesne iscrpljenosti.

PROVIJERITE MJESEČNU AKCIJU AMINOKISELINA

Aromatske aminokiseline uspješno preveniraju bolnu upalu mišića

Aromatske aminokiseline spadaju u red esencijalnih aminokiselina i imaju važnu ulogu u spomenutoj regeneraciji mišićnog tkiva. Najpoznatiji mikronutritijenti njihovog lanca, koji se koriste u proizvodnji dopunske prehrane, su fenilalanin i triptofan. Od prirodnih izvora spomenute spojeve najčešće nalazimo u hrani životinjskog porijekla pa se tako fenilalanin može pronaći u mlijeku sisavaca. Kod sportske prehrane je ključan njihov antidepresivni učinak, koji je povezan s razinom energije i većom otpornošću na stres, kao i analgetsko djelovanje, kojim će se ublažiti posljedice mikrooštećenja mišićnog tkiva uslijed vježbanja, odnosno prevenirati dugotrajnija upala mišića poslije iscrpljujućeg treninga.

aminokiseline za teretanu

Aminokiseline i teretana su spoj koji nenadmašno pomaže u mršavljenju

Primjena aminokiselina kod mršavljenja je moguća zbog njihovog utjecaja na pojačanu metaboličku aktivnost. Njihova upotreba u ove svrhe pomaže kroz nekoliko razina – ubrzani metabolizam biti će efikasniji u sagorijevanju masti te neće ostaviti organizmu vremena za proizvodnju masnih stanica. Pozitivno utječu na ubrzanje cirkulacije i ne opterećuju probavni sustav, što je osnovni preduvjet za sprječavanje nakupljanja masnih naslaga. One su su isto tako osnovni mikronutritijent koji potiče stvaranje mišićnog tkiva, a jači mišićni rast ujedno znači i manji indeks masti u ukupnoj tjelesnoj težini. Naposlijetku, više energije koju dobivamo prilikom njihove konzumacije potiče na kvalitetniji sportski rezultat, koji ide u korist mišićnog tonusa.

Naše aminokiseline cijenama su prilagođene svakom tipu kupca

Dopunska prehrana, posebno ako se upotrebljava za napornu sportsku aktivnost, može biti popriličan financijski izdatak. Iz ovog razloga smo se potrudili da naši proizvodi cijenom odgovaraju svim profilima naših kupaca, bilo da je riječ o povremenom vježbanju u teretani, ili o vrhunskim bodybuilding ciljevima. Od aminokiselina u našoj ponudi kao najdjelotvornije izdvajamo The Beast i X3M BCAA. Oba pripravka sadrže bcaa u maksimalnoj dozi, a X3M BCAA predstavlja formulu kojom smo dodatno usavršili omjer sastojaka u razgranatom lancu. Ovakvom promjenom strukture postigli smo dodatno pojačanu učinkovitost aminokiselina, pri čemu leucin ima ključnu ulogu. Za ove fantastične aminokiseline cijena iznosi samo 159 kuna.