Kreatin u kapsulama za povećanu snagu i mišićnu eksplozivnostNajznačajniji dodatak za uspješan razvoj tijela do punog potencijala je pored proteina svakako kreatin. Kako ga uzimati? Preciznim doziranjem (obično se radi o kreatinu u kapsulama od jednog grama) postižemo fini balans između benefita koji nam pruža kreatin u kapsulama, a to je povećana snaga i mišićna eksplozivnost bez povećanja tjelesne težine. Uzgred rečeno mnogi sportaši, a pogotovo oni iz borilačkih sportova uz pomoć doziranja kreatina vrlo uspješno podižu svoju težinu kako bi ušli u svoju kategoriju. Upravo oni sportaši koji najbolje znaju kako uzimati kreatin - a to su bodybuilderi natjecatelji - zadržavaju unos kreatina sve do zadnjeg dana pred natjecanje. Potrebno je naglasiti da kreatin (u prahu ili u kapsulama) zadržava vodu samo unutar mišićnih stanica.

VIŠE O KREATINU I PROTEINU ZAJEDNO

Kako uzimati kreatin kao dodatak za snagu i eksplozivnost


kako uzimati kreatinUz proteine (koji su esencijalni) uzimanje kreatina u kapsulama (ili u prahu) daje sportašu snagu i eksplozivnost, povećava moć i razvija mišićnu masu. Za razliku od hormonskih dodataka kreatin se nalazi u prirodi, u našem tijelu, a i u nekim namirnicama kao što su losos, tuna i govedina. No najbolji i najefikasniji način kako uzimati kreatin svakako je uzimanje kreatin monohidrata jer na taj način u naše tijelo unosimo nekalorični 100% čisti kreatin. Uzimanje kreatina u kapsulama najbolji je i najučinkovitiji način za razvijanje snage i mišićne mase. Kreatin bitno utječe na atletske sposobnosti sportaša kod svih njegovih aktivnosti povećavanjem energetskih zaliha i ubrzanom regeneracijom mišićnog tkiva. Zbog tih i mnogih drugih pozitivnih razloga veliki broj sportaša redovito uzima kreatin kapsule bez straha od mogućih negativnih karakteristika ili predoziranja njegovim uzimanjem. Studije su pokazale kako uzimanje kreatina sprečava nagomilavanje mliječne kiseline u mišićima što kod intenzivnijih treninga rezultira odgađanjem zamora mišića čineći vaše treninge još žešćima s više ponavljanja, s većim brojem serija te s težim utezima. Rezultat je povećanje mišićne mase.


Kreatin u kapsulama za povećanje mišićne mase i fini balans benefita


kreatin uzimanjeKreatin je najčešći i najučinkovitiji među svim sportskim dodacima a razlog za to krije se u najvećem napredovanju kod povećanja snage i mišićne mase. Kako uzimanje kreatina značajno poboljšava atletske sposobnosti kod vrlo intenzivnih kratkotrajnih napora, pa i kod dugotrajnih aerobnih sportova to ujedno i znači da kreatin u kapsulama povećava energetske zalihe i ujedno intenzivira regeneraciju mišićnog tkiva. Izuzetna karakteristika uzimanja kreatina u kapsulama ili kreatina u prahu što uzimanjem kreatina mišiće super-hidriramo prepojivši ih vodom te tako posljedično i vlakna postaju veća i jača. Kako uzimati kreatin? Najbolje doziranje kreatina je 5 grama kreatin monohidrata u svaki PWM (post workout meal) shake nakon treninga u kombinaciji sa standardnim miksom vaših proteina i ugljikohodrata. Taj način je puno jednostavniji. Razine kreatina će se postepeno podizati a time i vaša snaga i eksplozivnost.